abarth7 Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 6 godzin rzucania i tylko jedno puknięcie,dzisiaj przegrałem z klonkiem.Oczywiście się nie poddaję,mecz się dopiero zaczął,jak na razie 0-1 dla klonków.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 WitamOstatnio po dłuzszej przerwie zagosciłem nad Wisła. Myslałem ze ze szczesia piach bede całował . Znalazłem klonki na zwirowym uskoku. Co prawda sprawdzałem nowe ,, stare ,, przynety po renowacji i klonki sie odbijały od nich. Nastepnym razem poczekam na nie do wieczora, a wtedy...oj, bedzie szansa na ,, kabana ,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Marcelinho-Nie będę pytał gdzie i na co łapałeś,ale jakbyś mógł mi powiedzieć na jakiej głębokości mniej więcej stały,byłoby super.Nie chodzi mi o metry,bardziej o to czy przy powierzchni czy głębiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 CzołemWiesz to trudne tak scharakteryzowac, ale gdy znasz własna wode lepiej niz kieszen. Głebokosc ok 120 czy 150 cm. Brzegiem rzeka płynie po zwirku, na lekkiej zarosnietej burcie, nastepnie natrafiamy na uskok z ustabilizowanej twardej przykosy, własnie takze ze zwirku w odległosci kilku metrow od brzegu. Pozniej spokojna płan. Stety albo niestety jest to miejsce dobre na rzece na wszystkie ryby. Jest klen, bedzie i sandacz i bolen, ktore teraz szykuja sie do godow. Idealnie bedzie gdy w woderach wejde kilka metrow w rzeke i spławie wobka po kancie kosy, nastepnie trzymam go juz na wprost siebie i ,, tancze ,, nim. To 3m w doł, to 2 w gore. Ot i taka zabawa w ciuciubabke... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Dzięki Marcelinho.Ja ostatnio próbowałem wszystkiego i tylko jedno skubnięcie.Wiem,że klenie tam gdzie byłem są,bo widziałem i łapałem tą rybę w tej rzece.No chyba,że na zimę klenie przenoszą się na większe rzeki,to jedyne wytłumaczenie(to znaczy ja sobie tak tłumacze,chociaż to pewnie brak umiejętności jeśli chodzi o łowienie klonków). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 13 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 wszystkie ryby maja swoje zimowiska, jak je znajdziesz bedziesz w zimie klenie lapal ps. takie zimowiska, to nie zawsze grunt na 8 metrach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Jakich miejsc mam szukać(oczywiście orientacyjnie)?Wiadomo,że nikt nie jest w stanie wiedzieć gdzie na pewno zimują klenie,ale jakbyś mi Pitt mógł opisać jakieś przykładowe miejsce(głębokość,szybkość nurtu,dno itd)byłbym wdzięczny.Nie chodzi mi o miejsce w sensie miejscowość,rzeka itp. oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 wszystkie ryby maja swoje zimowiska, jak je znajdziesz bedziesz w zimie klenie lapal ps. takie zimowiska, to nie zawsze grunt na 8 metrach Tyle, że czasem są ale brać nie chcą. Niestety ryb u nas w Polsce jest taka ilość, że konkurencja pokarmowa to dla nich pojęcie obce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 wszystkie ryby maja swoje zimowiska, jak je znajdziesz bedziesz w zimie klenie lapal ps. takie zimowiska, to nie zawsze grunt na 8 metrach Tyle, że czasem są ale brać nie chcą. Niestety ryb u nas w Polsce jest taka ilość, że konkurencja pokarmowa to dla nich pojęcie obce To swoją drogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 14 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 wszystkie ryby maja swoje zimowiska, jak je znajdziesz bedziesz w zimie klenie lapal ps. takie zimowiska, to nie zawsze grunt na 8 metrach Tyle, że czasem są ale brać nie chcą. Niestety ryb u nas w Polsce jest taka ilość, że konkurencja pokarmowa to dla nich pojęcie obce na calej ziemi ryby zeruja albo nie zeruja, wczoraj np. napotkalem ze 30 stukasow, w tym kilka bardzo duzych ... i ... nic, po trzech godzinach rzucania wyskubalam takiego podrostka kolo 40 cm ... jak nie chca gryzc, to nie beda gryzly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 na calej ziemi ryby zeruja albo nie zeruja, wczoraj np. napotkalem ze 30 stukasow, w tym kilka bardzo duzych ... i ... nic, po trzech godzinach rzucania wyskubalam takiego podrostka kolo 40 cm ... jak nie chca gryzc, to nie beda gryzly Pitt, zgadzam się, ale liczebość ma olbrzymie przełożenie na częstotliwość tych momentów, w któych nie gryzą. Poprzedni rok przewędkowałem głównie zagranicą i widzę różnicę - ogromną.Jeśli chodzi o klenie mój kolega łowi je w Tamizie i jak ryba nie żeruję to złowi najwyżej jednego czy dwa dwukilowce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 14 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 no wlasnie, ja mialem dzisiaj jedno branie na 4 godziny wedrowki wzdluz rzeki ... ryba spadla z butchera SDR pod samymi nogami ... szkoda, bo ladny 60-taczek byl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Kupuję sobie dzisiaj wiadomości mięsiarskie, a tu fota Zanderixa z sympatycznym kleniem Ubiegłoroczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 A ja WŚ, patrzę a tam Marcel z kleniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Fotki z kleniami widać w modzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 A moje klenie muszą poczekać, znowu płynie kra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 A moje klenie muszą poczekać, znowu płynie kra Ja nie wytrzymałem i pojechałem nad wodę ... chociaż spacer zaliczyłem Za tydzień lód powinien zniknąć, a może znowu w tygodniu zaatakuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 17 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 u mnie absolutna flauta, zero bran choc ryba stoi na miejscowkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Kupuję sobie dzisiaj wiadomości mięsiarskie, a tu fota Zanderixa z sympatycznym kleniem Ubiegłoroczny? Tak tak - zeszłoroczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Kupuję sobie dzisiaj wiadomości mięsiarskie, a tu fota Zanderixa z sympatycznym kleniem Ubiegłoroczny? Tak tak - zeszłoroczny Z ....ę.. ? Podobno fajna rzeka. Może w tym roku się na nią wybiorę, jak warunki zewnętrzne pozwolą (kobieta/praca) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Kupuję sobie dzisiaj wiadomości mięsiarskie, a tu fota Zanderixa z sympatycznym kleniem Ubiegłoroczny? Tak tak - zeszłoroczny Z ....ę.. ? Podobno fajna rzeka. Może w tym roku się na nią wybiorę, jak warunki zewnętrzne pozwolą (kobieta/praca) Śmiało możesz piasać że z Pasłęki - ja nigdy nie ukrywałem swoich łowisk PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekP Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 O hlehle widzę, że powoli się stajesz skarbnica wiedzy jeśli chodzi o miejscówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Kupuję sobie dzisiaj wiadomości mięsiarskie, a tu fota Zanderixa z sympatycznym kleniem Ubiegłoroczny? Tak tak - zeszłoroczny Z ....ę.. ? Podobno fajna rzeka. Może w tym roku się na nią wybiorę, jak warunki zewnętrzne pozwolą (kobieta/praca) Śmiało możesz piasać że z Pasłęki - ja nigdy nie ukrywałem swoich łowisk Wiem wiem, to było dla żartu w nawiązaniu do Nogatu ))) Ja najwcześniej w marcu wybiorę się na klenie. Teraz chce jeszcze pasiaki pomęczyć. Zostało mi kilka miejsc na liście do odwiedzenia - trzeba plan wypełnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 A ja zaglądam do WW a tam kolega Poter z pięknymi kropkowańcami A klenik z okładki też super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 A ja zaglądam do WW a tam kolega Poter z pięknymi kropkowańcami A klenik z okładki też super. Rybki i fotki piękne. Niestety pod koniec gazety możemy natknąć się na cmentarzysko okazów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi