Skocz do zawartości

KLENIE 2008

pitt

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Właśnie wróciłem znad wody.Mimo przejścia chyba z 10km,rzucania czym się tylko da,na wszystkie sposoby klenia nie widziałem.Jedynie dwa małe szczupaczki 40-45cm,się podczepiły.Ogólnie bieda z nędzą.A no i jeszcze gościu który wmawiał mi,że robi zasiadkę na klenia z 15 centymetrowym żywcem,szkoda słów.

Klenie stoją rożnie. To zależy od pogody i wody. Jeśli woda jest mętna to boją w całkiem spokojne miejsce,praktycznie bez nurty, tak tylko, żeby wody płynęła. Jak woda staje czysta i nawet jest przymrozek trzymają sie na niewielkich głębokościach(do 1,5 metra). Kleń nie jaż, nie ploć, nie okoń, nawet zimą lubi jak płynie!!!!Tego sie trzymam i będę trzymał zawsze.Marcel już napisał parę postów wyżej bardzo dobre miejsce to półka, najlepiej z kamienia i patyków, zero mułu. Zresztą klenie trzymają sie blisko swoich letnich żerowisk.Trzeba szukać. Zima jak sie namierzy jednego to będzie i drugi i trzeci. Teraz klenie już sie rozchodzą po rzece, ale to wina marnej zimy.

Pitt - no łądną tam macie wiosnę panie kolego. Na executora?!? Czapka? Polar? i przynęta w pysku? Qurcze, masz więcej reklamówek na sobie niż ja. Do tego czapka - nowy model, new line, nie jakaś wypłowiała od słońca jak moja. hmmmm... Strzeż się... <_< :unsure: :lol:

tak sobie wspominam...

Gratulacje. Jeszcze kilka takich fotek i zatęsknię za kleksami. I widzę nowej jakości fotki z nowego aparatu. Jeszcze tylko czasem ostrość ustawcie na rybę, no chyba że głównym tematem miał być łowca. :lol:

Jeśli tak - to ogol się następnym razem! <_< :mellow: :lol: ;)