bebzon Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Witam mam problem ze zlowieniem wiekszego okonia takie po 20-25cm lowie regularnie ale to max a co zrobiczeby zlowic takiego 30+ gdzie ich szukac jak itp Z góry dziekuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Flexx Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 U mnie Maciej wygląda to tak biore szybki kij o progresaywnym ugięciu do ok 30g wyrzutu , pletka 10lb , fluo 0.30 , agrafka i przynęty powiedzmy od 9cm do 13cm w moich ulubionych kolorach typu motor plus fajerwerki , najlepiej jak drobi fajnie ogonem , ponizej 15g ołowiu nie niżej , 21g 22g preważnie to max i jeżeli wiem , że gruby jest na hacie albo bedzie to pizgam tak długo aż w koncu siada, u mnie wczesnojesiennie i poznojesiennie 100% skutecznosci , gruby jak zasysa 13cm gume to główki nie widać , szukam ostrych spoadów raczej unikam blatow , niewielkie mam pole manewru bo nei mam łodzi , nie bawie sie w delikatesy i ultralajty bo nie chce co chwile odczepiac jakiegos gargamela wole jak skubie w ogonek ale sie nie kaleczy. 50 od paru lat nie moge przebic koncze jak calkiem niedawno na 48Ce ale wierzę bawie sie troszke w atraktory ostatnimi casu i nawet to czasami cos klepie nasze pasiaki wiec chyba warto. Także Macieju drogi walczymy moaj ulubiona guna ma okonia to luantic te te większe Wyrazy uznania, jeśli regularnie i w zamierzony sposób łowisz w jeziorach z brzegu okonie ponad 40 cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 FRS1985 Opublikowano 6 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 Tak łowię je w miare regularnie , zdarza mi się w ten sposób przyciąć szczupaka , ale jest to tendencja raczej 5 do 1go lub wyrzej, ktoś wspominał o braniach zabieranych , właśnie sporo brań wiekszych okoni takich 30+ też tak u mnie wyglada. ja z premedytacja na okonie czekam do przymrozkow bo wtedy mam pewnosc ze bedą tam gdzie sie ich spodziewam , teraz jest to loteria poprostu odwiedzaja dane miejscowki co nie zawsze skutkuje ryba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 6 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 (edytowane) U mnie na domowej wodzie regularnie brały oxy około 40 cm w czerwcu i lipcu. W sierpniu już bardzo słabo, chociaż przypuszczam, że dalej były na tych samych miejscówkach. Wrzesień to już totalna tragedia mimo, że ławice drobnicy dalej są w tym samym rejonie. Jak będzie w piździerniku ? Zobaczymy ... Edytowane 6 Października 2017 przez Robert Crocker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rapek Opublikowano 6 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 Reguły nie ma ,zawsze szukam stada drobnicy i tam są okonie.Tego roku są na głębokiej wodzie 8m i tam je łowie a kilka lat wstecz do listopada łowiłem je na metrowej wodzie a później w ogóle się gdzieś wyniosły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Martin77 Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Mi się właśnie udało zakupić nieco cięższe główki do Kitechów na hakach nr. 4...ciekaw jestem jak się będą spisywały gumki na nich i jak będzie się łowiło na 7-8 metrach...w weekend zamierzam przetestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcinZachmoc Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 Witam i pozdrawiam brać wędkarską , jestem tutaj od niedawna . Ja ogólnie stosuje i zawsze mi się sprawdza Manns Biały Twister 8cm , wali w To każda ryba drapieżna . Próbowałem przeróżne gumki ale ten Twister to dla mnie Osobiscie Killer . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mironek Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Szukam alternatywy dla keitechów i ciekawi mnie Wasze zdanie na temat przynęt fisch arrow schad, gumki wyglądaja bardzo ciekawie i pewnie się na nie skuszę, ale nie mogę znaleźć żadnej opinii na ich temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 (edytowane) Swoje największe okonie łowiłem właśnie na fish arrowy. Dla mnie to one mają najlepszą pracę w opadzie. Edytowane 30 Grudnia 2019 przez Robert Crocker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mironek Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 (edytowane) Myślisz o tym samym modelu co ja? Jakimi arrowami jeszcze łowiłeś? Edytowane 30 Grudnia 2019 przez mironek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 (edytowane) https://fisharrow.com/pl/p/Flash%E2%80%90J-Shad-3-PROBLUESILVER-04/150 Flash‐J Shad 3" PROBLUE/SILVER Edytowane 30 Grudnia 2019 przez Robert Crocker 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mironek Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Dzięki za info, nie chodziło mi nawet o kolor, tylko o model shad, ale wszystko się zgadza. Ten PROBLUE/SILVER wygląda fajnie, na pewno wypróbuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 czaro73 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 U mnie częstotliwość złowienia oksa +40 w zeszłym roku, wyniosła około 1 na 2 wypady (1, 2, 3 do 7 okoni na dzień).Najczęściej i najwięcej okoni złowiłem w dni słoneczne, bez względu na porę roku. Pora - godzina również była bardzo ważnym czynnikiem. Czasami można było zegarki regulować W 90% łowiłem garbusy, w miejscach, gdzie przebywała ukleja.Przynęty to: min. 4,5 cm Astro Vibe, 10 cm Piglety i woblery twitchingowe od 7cm do 12 cm oraz powierzchniowe walking dog'i, popper'y.Sposób prezentowania przynęty, też był istotnym czynnikiem, nawet gum.Ja/My łowiłem/liśmy ryby, a ziutki-mięsiarze, którzy byli w niewielkiej odległości od nas - nie Na innym, płytszym jeziorze, łowiłem większe okonie również na ww przynęty, z tym wyjątkiem, że przynęty gumowe działały w klasycznym opadzie.Kolory, to przede wszystkim: naturalne kolory, motor-oil 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adamos Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 No teraz już wiem co i jak, a ja głupi kupowałem dziesiątki innych przynęt i nic. Nie pozostało mi nic innego jak tylko zamawiać przynęty i cieszyć się pięknymi pasiakami, no jakie to proste łowić czterdziestki. Czemu nikt mi wcześniej o tym nie powiedział, dzięki Czaro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 czaro73 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 No teraz już wiem co i jak, a ja głupi kupowałem dziesiątki innych przynęt i nic. Nie pozostało mi nic innego jak tylko zamawiać przynęty i cieszyć się pięknymi pasiakami, no jakie to proste łowić czterdziestki. Czemu nikt mi wcześniej o tym nie powiedział, dzięki Czaro.nie ma za co, zaoszczędziłem Ci kupę czasu i pieniędzy Polecam się Czaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adamos Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Z okoniami jest różnie woda wodzie nie równa. Nie napisałeś czy połowy były z łodzi czy brzegu czy okonie wszystkie z powierzchni czy też były z toni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mickeN Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 U mnie częstotliwość złowienia oksa +40 w zeszłym roku, wyniosła około 1 na 2 wypady (1, 2, 3 do 7 okoni na dzień).Najczęściej i najwięcej okoni złowiłem w dni słoneczne, bez względu na porę roku. Pora - godzina również była bardzo ważnym czynnikiem. Czasami można było zegarki regulować W 90% łowiłem garbusy, w miejscach, gdzie przebywała ukleja.Przynęty to: min. 4,5 cm Astro Vibe, 10 cm Piglety i woblery twitchingowe od 7cm do 12 cm oraz powierzchniowe walking dog'i, popper'y.Sposób prezentowania przynęty, też był istotnym czynnikiem, nawet gum.Ja/My łowiłem/liśmy ryby, a ziutki-mięsiarze, którzy byli w niewielkiej odległości od nas - nie Na innym, płytszym jeziorze, łowiłem większe okonie również na ww przynęty, z tym wyjątkiem, że przynęty gumowe działały w klasycznym opadzie.Kolory, to przede wszystkim: naturalne kolory, motor-oilMógłbyś polecić jakieś przynęty powierzchniowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 czaro73 Opublikowano 18 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 Z okoniami jest różnie woda wodzie nie równa. Nie napisałeś czy połowy były z łodzi czy brzegu czy okonie wszystkie z powierzchni czy też były z toni? Pierwszego jeziora, nie chciałbym opisywać, ponieważ jest dość znane z sporą presją wędkarską. Ogólnie w 95% - łowię ryby z/przy powierzchni, a głębokość jest od paru metrów do kilkunastu. Natomiast drugie jezioro, które sporadycznie mnie obdarza fajnymi oksami +40, to leśne, z średnią głębokości 2 metry. Tam łowie je 50/50 z powierzchni lub pod nią - przy trzcinach jak i z wody (twitch) oraz z dna, ale nigdy tam nie złowiłem ich w najgłębszym miejscu ok 4m, tylko w masie wody od 1,8 do 3 m. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 czaro73 Opublikowano 18 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 Mógłbyś polecić jakieś przynęty powierzchniowe ? Czy polecić? Napiszę na jakie ja łowie:Gobi Popper, Hot Dog, Taistick - Strike Proi jakiś Japończyk, którego dostałem w prezencie, ale nie pamiętam jego nazwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
bebzon
Witam mam problem ze zlowieniem wiekszego okonia takie po 20-25cm lowie regularnie ale to max a co zrobiczeby zlowic takiego 30+ gdzie ich szukac jak itp
Z góry dziekuje za pomoc.
Top użytkownicy dla tego pytania
13
7
4
4
Popularne dni
4 Paź
15
25 Lip
13
26 Lip
7
5 Paź
6
Top użytkownicy dla tego pytania
Robert Crocker 13 odpowiedzi
wobler129 7 odpowiedzi
czaro73 4 odpowiedzi
FRS1985 4 odpowiedzi
Popularne dni
4 Paź 2017
15 odpowiedzi
25 Lip 2013
13 odpowiedzi
26 Lip 2013
7 odpowiedzi
5 Paź 2017
6 odpowiedzi
Popularne posty
PiotrCz
Podczas łowienia okoni nie ma żadnych reguł. Wybieram się na zębatego, gruba żyłka, stalka i obrotówka nr 5 i 6 - pada kilka sztuk okoni powyżej 35 cm, największy 42. Biorę do ręki boczny z jaskółką 5
kocmyrz
Może na początek najlepiej jakby "wędkarze" i inni zawodnicy przestali biegać z ćwierćcalowymi twisterkami na półgramowych główkach albo innym zboku za wszystkim co dwa dni wcześniej było ikrą... Pewn
Sławek Oppeln Bronikowski
Żeby nie pokłócić się o głupstewka i nie kluczyć po zaułkach mniemanologi , zacznijmy od sklasyfikowania mentalnch założeń przyświecających kandydatom na wedkarzy , które w sposób naturalny po kolei p
Opublikowane grafiki
93 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi