skiner Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 (edytowane) jakoś nie mogę dokopać się opisów i porównań, które pozwoliły by mi zapoznać się dokładniej z tą seria kołowrotkówchciał bym porównać model 201D z 201E(coś tam znalazłem D cięższe i ma więcej łożysk .... ) chodzi mi też o praktyczne Wasze opinie, który z nich jest lepszy, bardziej niezawodny, nowszy?z góry dziękuje za wszelkie informacje Edytowane 29 Lipca 2013 przez @Wojti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 D większy i starszy. Oba Japan. Miałem tylko E więc nie mogę porównać. Tylko nie kołowrotek Bez takich proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz998 Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Citica D jest Malaysia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 25 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 (edytowane) no tak rzeczywiście zapomniałem dopisać: kołowrotek o ruchomej szpuli a to zmienia postać rzeczy(Multiplikator to rodzaj kołowrotka wędkarskiego o ruchomej szpuli) dzięki za cenne wskazówki Mateusz masz chyba racje D jest Malaysia@godski chyba się pospieszył z tymi "Japończykami" Edytowane 25 Lipca 2013 przez @Wojti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 wiec tak,citica d to malezyjczyk,jesli chodzi o niezawodnosc ,seria d wyglada duzo, duzo lepiej,jesli ktos ceni sobie niezawodnosc ,i nie przeszkadza mu spora waga kolowrotka ?wolalbym curado d,napisze tak do 50gr wybral bym citice,curado e,powyzej citice lub curado d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 mam Citice D, którą kupiłem ostatnio. Porównywałem wykonanie do Curado 51 w wersji E i mimo tego że Curado jest made in Japan, to wydaje mi się gorzej wykonany. Hamulec odśrodkowy działa mniej płynnie, jest trochę głośniejszy i ogólnie mi jakoś nie podchodzi. Mam zamiar teraz kupić scorpiona (odpowiednika Curado w wersji D) do UL. Jeśli chodzi o Citicę D to jest duża, ale jak ktoś ma duże ręce tak jak ja, to jest do ogarnięcia. Rzuca się całkiem nieźle, jak dotąd najlżej latała z niej obrotówka 7g, najmniejsze gumy soft4play z hakiem offsetowym lub sterem systemowym też fajnie śmigają. Gdybym nie spóźnił się z zakupem wersji 200E to pewnie bym był w jej posiadaniu, jednak wyszło mi to chyba jednak na dobre, że teraz jestem w posiadaniu Citica 200D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Witam .Mam 201D już 5-ty rok .Używam do wsztystkiego ,z odpowiednim kijkiem śmiga już od 7-8 gram (główka 5gr. + guma) ale lepiej trochę ciężej .Polecam .Wersji E nie miałem okazji testować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 29 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 a jaki jest realny górny zakres przynęt (do ilu gram da się nimi rzucać)? dzięki za powyższe cenne informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Ja naciężej machałem gumą Storma (chyba coś około 45gr.) ,taką z wtopionym ciężarkiem z hakiem i Sliderem 10-tką .Ciężej nie próbowałem ale jest to naprawdę uniwersalny multik . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 smialo z serii D(citica,curado) mozesz 70-80gram wiekszym ciezarem nie lowilem,ale sporo osob zamiast okraglaka wybiera wlasnie te modele,to naprawde mocarne maszyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jar1808 Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Panowie mam chęć zacząć przygodę z cstem mam pytanie mogę kupić nową citice 201 d za 400 zl proszę powiedzieć czy warto czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Przeczytaj co jest w wątku i sam znajdziesz odpowiedz na pytanie????☝☝ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jar1808 Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 No nie bardzo wiem bo to stary model i trudno znaleźć cenę do jakiej się mam odnieść ile ona kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proraf Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 (edytowane) A gdzie to Ja zabiorę?? Na Twoim miejscu bym brał. Edytowane 8 Lutego 2016 przez proraf 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Swoją 201D używam już 8 lat ,w tym ostatnie 2 lata w Szwecji . Latem bywam na rybach prawie codziennie ,bo długi dzień pozwala na wyskoki po pracy . Jeszcze kręci i ma się dobrze . Ale jest wiele multików ,które serwisowane regularnie tyle pociągną . Tyle ode mnie . Pozdro . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lmatuszewski Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Witam wszystkich. Potrzebuje multika do przynet 15-35g a czasem do 60g. Mam mozliwosc kupic nowa Citice 201D lub prawie nowy Revo S gen2. Oba sa w tej samej cenie. Ktory z kolowrotkow sprawdzi sie lepiej? Dziekuje za wszelkie podpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 21 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Przepraszam za odkopanie tematu ale nie chciałem zakładać nowego. Mam Citice 201e i dziwnie nawija mi plecionkę, z prawej strony dowija mniej i przy rancie szpuli jest lekka dziura Z lewej odwrotnie. Jak nawine plecionkę w domu jest w miarę równo ale po kilku rzutach jest to samo. Nie jest to bardzo widoczne ale mam dwa abu c3 i u nich ten problem nie występuje. Moje pytanie co z tym fantem zrobić? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 21 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Sprawdź, czy pierwsza przelotka jest w osi z multiplikatorem . Może ucieka minimalnie w jedną stronę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 21 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Może to śmiesznie zabrzmi, ale tak się również dzieje, kiedy nie przewleczesz linki przez wodzik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 21 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 (edytowane) Tak się także zdarza jak przy nawijaniu trzymasz multik bokiem a nie poziomo. Sprawdź też wolno kręcąc czy wodzik dojeżdża do obu krańców szpuli. Edytowane 21 Lipca 2017 przez coma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 21 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Wodzik dojeżdża do obu krańców, przewlek plecionkę przez wodzik, przelotka jest prosto ale zawsze trzymam multik lekko pod skosem i dodatkowo jerkuje kijem do boku jak łowie z łódki wiec chyba to jest przyczyna niby proste wytłumaczenie a nie wpadłem na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 21 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Też czasami ,jak warunki nie pozwalają jerkować prosto ,szarpię bokiem ale plecionka powinna nabijać się prosto . Może masz miękki kij ? Możesz podpiąć inny multiplikator i się upewnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 21 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Mam daiwe balistic do 28g jest to dosyć szybki kij, ale sprawdzę z innym multikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Sprawdziłem i problemem w krzywym nawijaniu jest jerkowanie w bok, jeżeli jiguje gumą podbijając wędka do góry problem nie występuje:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIK Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Właśnie zakupiłem swój pierwszy multik. Czas na coś nowego oprócz klasyka spina. Mój zakup to Shimano CITICA I 201(nowy) (prod.CI201HG) za 500 zł. Warto było?Ten multik ma grać szczupakom z kijem DRAGON Big Bait Jerk 90 1.98m 30-90g oraz z przynętami 30-80gr. (gł. slidery Salmo 10) oraz dużymi gumami. Co sądzicie o tym zakupie i moim zestawie? Proszę, pocieszcie mnie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi