Skocz do zawartości
  • 0

Literatura wędkarska - nasze biblioteczki

wujek

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Również podbije temat.. jakieś nowe pozycje może się pojawiły na rynku? Ktoś coś wie, zna??

Mam wrażenie, że w dobie internetu to zainteresowanie książkami spadło niestety do zera. Wszystko można znaleźć na YouTube.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 0

Pewnie jest wygodniej a na pewno filmy z YT bardziej obrazują czytaj bardziej wyjaśniają jak słowo pisane nawet podparte fotkami.

Jak dla mnie to wolę książkę w formie papierowej poczytać jak to się mówi do poduchy niż laptopa wziąć na kolana. Tak samo mam z katalogami papierowymi.

Ale ja może już stary jestem  ;)

• Like 4

• 0

U mnie to różnie bywa. Lubię książki papierowe. Po wielu próbach przejścia na wersje elektroniczne zostałem przy papierze. Inaczej chłonę informację, lepiej pamietam o czym pisze autor, więcej wynoszę. Jeśli chodzi o internet to praktycznie przerzuciłem się na ytb’a. Nie czytam długich artykułów. Wolę zobaczyć kilka filmików o tej samej tematyce o w taki sposób zgłębić teoretycznie temat. Niestety cześć filmów video jest kiepskiej jakości. Autorzy zbyt duża wagę poświęcają na dopieszczenie swego niedowartościowanego ego, mniej na praktyczne i wartościowe treści. Wiele tematów jest też bardzo płytko potraktowanych (byleby opublikować film). Są też bardzo dobre kanały. Te śledzę.

• Like 3

• 0

A możesz wymienić świetnych wędkarzy? Tych, których chciałbyś poczytać? Chodzi mi po głowie jeden pomysł by zrealizować w 2018r ale zastanawiam się kto na rynku się obecnie liczy (merytoryka, doświadczenie).

• 0

Według mnie książka ma zasadniczą przewagę nad filmikami - daje pole dla wyobraźni. Np. czytając książki Darka Duszy w zimowe wieczory mam wrażenie jakbym był obok niego podczas opisywanych przygód. A to część mojej biblioteczki, nie przeczytałem jeszcze nawet połowy:

post-56372-0-49525700-1513074780_thumb.jpg

• Like 3

• 0

Drugi, pionowy rząd, czwarta od góry. Moja koleżanka złapała fuchę na wykonanie okładki i poprosiła mnie o jakieś  fotki wędkarskie z rożnych pór roku B)

(wtedy byłem chudzielcem z wąsami :D

Najbardziej rozwala mnie zdjęcie w fotelu ze spinem (to Klimkówka) i psem mojej przyjaciółki. Odkryliśmy tam, że ten psiak nie potrafi pływać. Na tej stronie jest jeszcze syn ze szczupakiem (Szwecja Malaren), z córką i okoniami z Plusznego, zasiadka nad Narwią i mój przyjaciel na lodzie na Plusznym. No i druga strona ... ale z głowy nie pamiętam (jestem w pracy ;)  :P )

Edytowane przez BOB1
  • Like 3

• 0

Drugi, pionowy rząd, czwarta od góry. Moja koleżanka złapała fuchę na wykonanie okładki i poprosiła mnie o jakieś  fotki wędkarskie z rożnych pór roku B)

(wtedy byłem chudzielcem z wąsami :D

Najbardziej rozwala mnie zdjęcie w fotelu ze spinem (to Klimkówka) i psem mojej przyjaciółki. Odkryliśmy tam, że ten psiak nie potrafi pływać. Na tej stronie jest jeszcze syn ze szczupakiem (Szwecja Malaren), z córką i okoniami z Plusznego, zasiadka nad Narwią i mój przyjaciel na lodzie na Plusznym. No i druga strona ... ale z głowy nie pamiętam (jestem w pracy ;)  :P )

No proszę, w życiu bym nie poznał :)

post-56372-0-71100400-1513077805_thumb.jpg

post-56372-0-34612500-1513077819_thumb.jpg

• Like 6

• 0

Z Takich ciężko dostępnych mam:Przewodnik dla wędkarzy J.Jóźwiaka, Zapiski Moczykija Hilarego Jałoszyńskiego, i dwie pozycje Janusza Niczyporowicza z dedykacjami : Wedkarskie ABC, Opowiadania i opowieści wędkarskie. Jacka Jóźwiaka nie zdążyłem poznać. Pozostałych znałem osobiście.

• Like 3