wujek Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udało się zdobyć kolejne pozycje do mojej kolekcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek TJ Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 ten sam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Novis Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 (edytowane) Miał wszystkie wydawnictwa wędkarskie, jakie kiedykolwiek wyszły w Polsce. Wiem, widziałem, byłem u Niego w domu. To był Gość! Fajnie było wziąć do ręki pierwszy numer WW z lat trzydziestych. Hilary był pasjonatem. Miał zbiór wydawnictw wędkarskich, nieosiągalny dla innych pasjonatów . Był ostatnim z takich zbieraczy. Jego przyjaciele, umierając,przekazywali mu swoje zbiory. Ostał się jako ostatni, ale w końcu i On odszedł. Pamiętam wizytę u Niego w domu ( a raczej w domu Jego wnuczki). Miał tam wszystko. Swój pokój, księgozbiór (cała ściana) i komputer do pracy. Byliśmy wtedy z wizytą u Krakusów, i z Nimi wpadliśmy do Hila.Robiłem wtedy za kierowcę. Nie piłem. Hilary ciągnął razem ze wszystkimi, choć widać było, iż alkohol mu nie służy.Trzymał fason. Cieszył się z naszej wizyty. Na koniec podszedł do mnie z flaszką dobrego trunku i powiedział: Masz Novisku, wiem, że teraz nie możesz pić, ale zrobisz to, jak wrócicie do Krakowa. Fajne wspomnienia. Tak, to WCWI. Moje pierwsze, zajebiste forum wędkarskie. Czekamy na nową odsłonę. . Na forum są co najmniej dwie osoby, które były wtedy ze mną. Ciekawe, czy się odezwą? Edytowane 12 Grudnia 2017 przez Novis 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BOB1 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Pięknie wspomnienie Piotrze. To tak jak byś mu teraz świeczkę zapalił 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mekamil Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Też tam byłem, więc mogę tylko potwierdzić słowa Piotrka A w temacie wątku to ja też nabyłem już literaturę wędkarską na zimę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bootleg Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Bardzo fajnie że wątek się otworzył na nowo ???? jak widać jest jeszcze potrzeba wydawania literatury wędkarskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BOB1 Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 Kamil, to kiedy czytamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mekamil Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 Tam jest więcej obrazków niż czytania, czyli tak, jak lubię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tpe Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 Dokładnie 14 lat temu.... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kardi Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 http://www.multiplikator.pl/forum/index.php?topic=7697.0 http://jerkbait.pl/topic/16552-fajna-ksi%C4%85zka-z-drobnymi-elementami-w%C4%99dkarskimi/ Tak trochę o książkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 slawek_2348 Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 Też okrągła szesnasta rocznica 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 konktenbit Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 (edytowane) Książka nie wędkarska ale rozszerza wiedzę na temat dużej rzeki. W książce jest np. oszacowana ilość niesionego materiału i można się zdziwić... Obiekty takie jak tamy poprzeczne miały służyć przez ponad 250 lat a od lat 70 XX w. już większość zakończyła swoją "pracę" na rzecz regulacji koryta. Typowe naukowe opracowanie (czasem trzeba poszukać znaczeń wyrazów ) badań z odniesieniem do historycznych początków regulacji Wisły i ciekawymi wnioskami, które jak by były brane pod uwagę przez osoby decydujące o losie Wisły było by to z korzyścią dla nas, wędkarzy, i nie tylko. Polecam. Ja przeczytałem jednym tchem, tym bardziej że cena to 5,61zł z wysyłką ( tak niecałe 6zł z wysyłką ). Jeszcze link do księgarni UMCS: http://www.wydawnictwo.umcs.eu/produkt/1735/wplyw-zabudowy-hydrotechnicznej-na-warunki-sedymentacji-w-korycie-powodziowym-wisly-na-odcinku-zawichost--pulawy Edytowane 14 Grudnia 2017 przez konktenbit 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Night_Walker Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Widział ktoś "Sztukę łowienia ryb w rzece" dostępną w sprzedaży? Ogłoszenia na popularnych portalach jeśli są to są nieaktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jogger1 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Z sentymentem darzę tę pozycję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sacha Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 ...tylko "Pismo Święte" miało więcej wydań Tam też coś było o rybach chyba dwóch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lukasch44 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Z racji tego że wokręgu katowickim nie można teraz spinningowac na wodach stojących a z opolskim okręgiem nadal sie nie porozumieli nudzę się wedkarsko;) i postanowiłem zajrzeć do książek:). Jako ze ne potrafię znaleźć to zaputam tytaj Szanownych forumowiczów. Jakie pozycje w literaturze wedkarskiej dotyczące spinningu moglibyście Panowie polecić. Interesuje mnie przede wszystkim technika łowienia i dobór miejscówek stacjonowania rodzimych drapieżców:).Pozycję Pana Szymańskiego już przeczytałem i nieznającym tej książki szczerze polecam. Teraz kupiłem publikację Pana Kolendowicza już zakupiłem. AWy Panowie co jeszcze polecacie????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SlawekNikt Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Ja polecam lekturę watkow już istniejących ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lukasch44 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Qrcze naprawdę szukałem.... kolejny raz dziękuję Panie Moderatorze. Teraz już wiem jakich książek mam jeszcze szukać. Proszę o zamknięcie tematu. Dziękuję i pozdrawiam. Łukasz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jano Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Qrcze naprawdę szukałem.... kolejny raz dziękuję Panie Moderatorze. Teraz już wiem jakich książek mam jeszcze szukać . Proszę o zamknięcie tematu. Dziękuję i pozdrawiam. Łukasz.Nooo! I żeby mi to było ostatni raz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Harjer Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Ja się nie dziwię Łukaszowi, że zapytał się nas - forumowiczów, co moglibyśmy mu polecić z literatury wędkarskiej. Dlaczego ?, gdyż być może jest jednym z tych, którzy wolą wziąć książkę do rąk i spokojnie ja czytać, lub jak kto woli, pożerać jak mol. No cóż, czas pędzi i postęp techniki goni niemiłośernie szybko. Dzisiaj wszystko jest w internecie, wystarczy uruchomić wyszukiwarkę Google. Z sentymentem i nieodżałowaną stratą, wspominam z moich młodzieńczych lat wspaniałe wydanie książki: "Wędkarstwo jeziorowe i rzeczne"(utraciłem ją w 1997 r. w powodzi stulecia), wydanie bodajrze z końca lat 70-tych. To wydanie i opieranie się na zawartych w nim wskazówkach, pozwoliło mi udoskonalać wówczas moje wędkarstwo i zapoczątkowało technikę spinningową.Tak więc Łukasz, trzeba być też upartym, w tym przypadku w poszukiwaniu: szukaj w niecie wszystkiego o spinningu i będziesz miał czas wypełniony, a być może i znajdziesz wydanie książkowe 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SlawekNikt Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Na początku wątku widziałem, że forumowicze wklejali zdjęcia tego co mają. Jutro wrzucę i ja ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BOB1 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 W sumie to nie ma się co oszukiwać... nie ma zbyt wielu pozycji literatury wędkarskie, która wnosi wiele sensownego do edukacji w tym hobby. W większości wypadków to kalka z kalki. Może więc warto zacząć od klasyki? Wyganowski, Chojnowski,Andrzejczyk?Wpadnij Łukasz do mnie. Dam Ci do poczytania, roczniki prasy wędkarskiej od lat 70-tych. Tam na prawdę można wyłowić od czasu do czasu sensowne teksty. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lukasch44 Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Gdybym miał bliżej to bym pewnie zawitał . Dzięki za propozycję. Narazie poczytam to co upoluję teraz Pan Kolendowicz Spinning.Potem poszukam Pana Duszy bo piosenki i inne jego książki nie wędkarskie po części poznać miałem sposobność. Studiuję wątek i portale aukcyjne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popper Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zapoznaj się z tym również http://www.old.muskie.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SlawekNikt Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 (edytowane) U mnie skromniutko bo i tak najchętniej wracam do książek Wędkarstwo i Wędkarstwo jeziorowe i zostawiłem te, które mi się spodobały.Coś tam jeszcze mam, ale zakopane w kartonach Edytowane 31 Stycznia 2018 przez SlawekNikt 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mekamil Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Wspaniały zbiór! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
wujek
Udało się zdobyć kolejne pozycje do mojej kolekcji
Top użytkownicy dla tego pytania
27
17
10
10
Popularne dni
12 Gru
19
3 Lut
16
4 Lis
9
27 Sie
9
Top użytkownicy dla tego pytania
BOB1 27 odpowiedzi
PawelMAT 17 odpowiedzi
Mekamil 10 odpowiedzi
Bootleg 10 odpowiedzi
Popularne dni
12 Gru 2017
19 odpowiedzi
3 Lut 2018
16 odpowiedzi
4 Lis 2009
9 odpowiedzi
27 Sie 2013
9 odpowiedzi
Popularne posty
coma
No proszę, w życiu bym nie poznał
Novis
Miał wszystkie wydawnictwa wędkarskie, jakie kiedykolwiek wyszły w Polsce. Wiem, widziałem, byłem u Niego w domu. To był Gość! Fajnie było wziąć do ręki pierwszy numer WW z lat trzydziestych. Hilary b
kardi
Hej! Uwielbiam książki i pasjami czytam. Te o zawodzie, historii, kryminały i wspomnienia. Szczególnie cenię pamiętniki i biografie, prawda jest wszak najciekawsza. Moja wędkarska biblioteczka liczy w
Opublikowane grafiki
289 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi