wujek Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udało się zdobyć kolejne pozycje do mojej kolekcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pendergrast Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Piękności, Walton będzie u mnie gościł w przyszłym tygodniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Herman Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Właśnie policzyłem wędkarskie książki, które zebrałem i mam u siebie na półeczkach - 136 sztuk, i każda inna Nie licząc broszur, zeszycików, katalogów, tudzież oprawionych czasopism. Bez mała 34 lat mi to zajęło. N.b. - głupie to uczucie wiedzieć, że jest już z górki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kardi Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Hej!Uwielbiam książki i pasjami czytam. Te o zawodzie, historii, kryminały i wspomnienia.Szczególnie cenię pamiętniki i biografie, prawda jest wszak najciekawsza.Moja wędkarska biblioteczka liczy wiele pozycji, są tam też albumy i opowiadania, powieści i poradniki.Nie wyobrażam sobie swego wędkarstwa bez podpory literaturowej, bez Putramenta i Andrzejczyka Uryna i Węglarskiego.Dlaczego cenię słowo pisane? To proste-tekst publikowany wymaga wycyzelowania, namyslu, samokontroli i poddawany jest korekcie , a wie to każdy kto "puszczał coś" do druku nie ograniczajac się netowego klikania.W naszym watku, a przeczytanie tych paru stron zajmuje chwilę, zostaly wymienione doskonałe publikacje (także te ukryte w linkach) i chętny odnajdzie tytuły.Czy ukazują się nowości? Tu nie doradzę, od jakiegoś czasu skupiam się na literaturze historycznej okresu II WŚ.Co mogę polecić spontanicznie? "W krainie pstrąga i lipienia" Marka Piotra Krzemienia (1990) z unikatowymi zdjęciami łowiących prekursorów ff w Polsce,Węglarski, Krzepowski, Lachur, Jeleński,Antropik, Kaczorowski i wielu innych. No i to świetne zdjęcie przygotowujacej wędzisko dziewczyny zrobione z wnętrza namiotu...Od lat podziwiam, publikowane bylo w starych WW.Reasumując, truizmem poczęstuję - bez literatury pisanej tej poradnikowej i okołowędkarskiej trudno o tozsamość w pełnym zakresie.Papier to bardzo trwały nosnik i nikt nam tomu z biblioteczki zmianą serwera nie zagarnie... pozdrawiam serdecznie 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rheinangler Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Niech mi będzie wolno Paweł dopisać do Twojego trafnego przekazu jeszcze i to, że bardzo często dzięki tekstom pisanym uzyskujemy pewnego rodzaju legitymizację swoich porozrzucanych przemyśleń dlatego, że ktoś to zgrabnie ujął, nazwał, skompresował...Podobnie się dzieje gdy czytamy coś w językach obcych,- fantastyczne jest odkrywanie w niby znanych już zagadnieniach innego spojrzenia, które tylko sprzyja coraz szerszemu rozumieniu a przynajmniej zachwytowi nad różnorodnością punktów widzenia bez oceny, szeregowania i wpychania na drabinę... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 (edytowane) To wszystko co piszecie jest prawdą, kolekcje bywają imponujące i kompletne - też zbierałem, po części z poczucia obowiązku, trochę w poczuciu poszerzenia ram życiowego hobby, no i przede wszystkim z miłości do książek. Stałem się nałogowym zbieraczem, ale o dziwo zbiór z czasem stał mi się jak kolekcja motyli. Nie wracałem do treści, z naprawdę nielicznymi wyjątkami. Właśnie tych oschłych, z natury naukowych, encyklopedycznych albo badawczych.Co dziwne, bo przecież do wielu autorów z literatury pięknej wracam notorycznie.. Za jakąś godzinę popatrzę na zalew i Pilicę Edytowane 4 Lutego 2018 przez Sławek Oppeln Bronikowski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kardi Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 (edytowane) Oczywiście Arku, jak zwykle celnie!Zachęcanie do czytelnictwa jest bardzo istotne, nasze hobby może być do tego udatnym pretekstem Swego czasu, (a nawet jak widzę w tej chwili dość dawno) rozpoczęliśmy pogawędki o literaturze tylko częściowo dotyczącej wędkarstwa...taki trick by sięgnąć po coś z półki i może by zrobił to takze kolega ...Tak więc zerknijcie na kilka propozycji z pogranicza naszej pasji, dalekiego pogranicza, kresów, że tak powiem http://jerkbait.pl/topic/16552-fajna-ksi%C4%85zka-z-drobnymi-elementami-w%C4%99dkarskimi/?hl=ksi%C4%85%C5%BCki Edytowane 4 Lutego 2018 przez Paweł Bugajski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pendergrast Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Najświeższe nabytki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gadda Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 (edytowane) Carl Hiaasen - PodwĂłjne oszustwo.pdf Tak dla oderwania się od naszej, siermiężnej rzeczywistości wędkarskiej... Edytowane 6 Lutego 2018 przez Gadda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 darek1972 Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Witam.Wiem,że trochę nie wtym wątku,ale poszukuję takiej książkihttp://lubimyczytac.pl/ksiazka/162771/przewodnik-wedkarskiPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 kilka pozycji ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PawelMAT Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 A ja właśnie powiększyłem swoja kolekcję o taki historyczny nabytek:)) Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BOB1 Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Wydanie z 1949 (pierwsze było w 1939 nie wiele zachowało się przez wojnę)Gratuluję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SlawekNikt Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Ciekawa publikacja ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PawelMAT Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Wydanie z 1949 (pierwsze było w 1939 nie wiele zachowało się przez wojnę)Gratuluję widzialem takie wydanie z 1939 w antykwariacie, ale cena byla zaporowa bo ponad 500zl. A tutaj rocznik 1949 calkiem promocyjne udalo sie zakupic:) Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SlawekNikt Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Może szczęśliwy kupujący sformatuje to to do pliku pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pendergrast Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 http://rcin.org.pl/dlibra/doccontent?id=10289 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PawelMAT Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Mam pozycje ktore dubluja sie w mojej biblioteczce. Może ktoś ma książki wędkarskie na które chciałby się zamienić? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PawelMAT Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Mam pozycje ktore dubluja sie w mojej biblioteczce. Może ktoś ma książki wędkarskie na które chciałby się zamienić? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu TapatalkaPrzenosze temat do działu sprzedazy jakby ktoś był zainteresowany:) Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mekamil Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Mój najnowszy nabytek 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BOB1 Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Kamilu, to na ile dni mam Cię zameldować u mnie w chacie, abyśmy mogli spokojnie przeanalizować tę i inne książki z Twojej kolekcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SlawekNikt Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Bezpieczniej będzie jak sobie książkę kupisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Adrian Tałocha Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Podręczny księgozbiór, plus kilogramy magazynów wędkarskich od lat 80. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BOB1 Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Bezpieczniej będzie jak sobie książkę kupisz Ale zapewne nie tak przyjemnie, wciągająco i kształcąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mekamil Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Kamilu, to na ile dni mam Cię zameldować u mnie w chacie, abyśmy mogli spokojnie przeanalizować tę i inne książki z Twojej kolekcji? Czekam jeszcze na: "Top of the Line Fishing Collectibles" i "Small Ambassadeurs" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BOB1 Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Ojjjjj to można się będzie zaczytać na śmierć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
wujek
Udało się zdobyć kolejne pozycje do mojej kolekcji
Top użytkownicy dla tego pytania
27
17
10
10
Popularne dni
12 Gru
19
3 Lut
16
27 Sie
9
4 Lis
9
Top użytkownicy dla tego pytania
BOB1 27 odpowiedzi
PawelMAT 17 odpowiedzi
Mekamil 10 odpowiedzi
Bootleg 10 odpowiedzi
Popularne dni
12 Gru 2017
19 odpowiedzi
3 Lut 2018
16 odpowiedzi
27 Sie 2013
9 odpowiedzi
4 Lis 2009
9 odpowiedzi
Popularne posty
coma
No proszę, w życiu bym nie poznał
Novis
Miał wszystkie wydawnictwa wędkarskie, jakie kiedykolwiek wyszły w Polsce. Wiem, widziałem, byłem u Niego w domu. To był Gość! Fajnie było wziąć do ręki pierwszy numer WW z lat trzydziestych. Hilary b
kardi
Hej! Uwielbiam książki i pasjami czytam. Te o zawodzie, historii, kryminały i wspomnienia. Szczególnie cenię pamiętniki i biografie, prawda jest wszak najciekawsza. Moja wędkarska biblioteczka liczy w
Opublikowane grafiki
289 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi