wujek Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udało się zdobyć kolejne pozycje do mojej kolekcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mekamil Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Tą trylogię Simona Shimomury, co wcześniej pokazywałem to drugi raz czytam i nowe informacje wyławiam, a za trzecim razem to sobie już notatki porobię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 RafałWrocław Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 Mam : "z rybami na Ty", "wedkarstwo jeziorowe" i "wedkarstwo rzeczne" - nie myślałem że kogoś to może interesować xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wobo Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 A ja chciałbym przypomnieć "Rzekę dwóch serc" Hemingwaya.Miałem te opowiadania, ale po remoncie gdzieś je wcięło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PawelMAT Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Z braku czasu na zimowe łowienie, chociaż uzupełniam bibliotekę wędkarska. Polecam sumowe wyzwania, bardzo fajnie podana wiedza o dużych rybach:) Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Adrian Tałocha Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Fajna książka i autor pomocny, w tym roku dzięki jego poradom udało mi się złowić moje pierwsze sumy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PawelMAT Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 (edytowane) Dlaczego Waszym zdaniem obecnie tak ciężko o dobre książki wędkarskie? Ciekawe i wartościowe tytuły jak Wędkarstwo Rzeczne Marka Szymańskiego, Sandacz Zalewskiego czy książki Dariusza Duszy i wiele innych są praktycznie niedostępne poza rynkiem wtórnym. Rzadko spotykane, używane egzemplarze, są wręcz obiektem spekulacji, a ich ceny oscylują w granicach 100zł za książkę. Sklepy internetowe czy księgarnie w temacie świecą pustkami, poza podstawowymi poradnikami wędkarskimi. Wydawcy jak Multico i inni właściciele praw autorskich do publikacji nie wznawiają wydań. Czy rynek dla książki wędkarskiej jest, aż tak mały, czy już wszyscy pozyskują wiedzę przez internet? Edytowane 6 Marca 2018 przez PawelMAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BOB1 Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 A z drugiej strony? Chcąc uzupełnić całkiem nie małą swoją biblioteczkę wędkarska, kilkanaście dni temu kupiłem wysyłkowo w antykwariacie, pierwsze wydanie z 1967 " Na ryby" Jerzego Paladino. Cena ... 2 (DWA) polskie złote !!! + przesyłka 10 Wiem, że to nie jest może szczyt edukacyjnej literatury wędkarskiej, że okładka podniszczona, ale jednak .... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptr Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 A z drugiej strony? Chcąc uzupełnić całkiem nie małą swoją biblioteczkę wędkarska, kilkanaście dni temu kupiłem wysyłkowo w antykwariacie, pierwsze wydanie z 1967 " Na ryby" Jerzego Paladino. Cena ... 2 (DWA) polskie złote !!! + przesyłka 10 Wiem, że to nie jest może szczyt edukacyjnej literatury wędkarskiej, że okładka podniszczona, ale jednak .... IMG_20180306_155602a.jpgFajna książka. Uczyłem się z niej m.in. jak skutecznie nęcić liny i złote karasie. Ech... kiedy to było ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DominikSy. Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 A z drugiej strony? Chcąc uzupełnić całkiem nie małą swoją biblioteczkę wędkarska, kilkanaście dni temu kupiłem wysyłkowo w antykwariacie, pierwsze wydanie z 1967 " Na ryby" Jerzego Paladino. Cena ... 2 (DWA) polskie złote !!! + przesyłka 10 Wiem, że to nie jest może szczyt edukacyjnej literatury wędkarskiej, że okładka podniszczona, ale jednak .... IMG_20180306_155602a.jpgTeż taką sfatygowaną posiadam.Ale przepłaciłeś..wylicytowałem taką za 1,00zł .Przesyłka droższa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BOB1 Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Też taką sfatygowaną posiadam.Ale przepłaciłeś..wylicytowałem taką za 1,00zł .Przesyłka droższa Bo ze mnie dupa a nie biznesmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PawelMAT Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 A z drugiej strony? Chcąc uzupełnić całkiem nie małą swoją biblioteczkę wędkarska, kilkanaście dni temu kupiłem wysyłkowo w antykwariacie, pierwsze wydanie z 1967 " Na ryby" Jerzego Paladino. Cena ... 2 (DWA) polskie złote !!! + przesyłka 10 Wiem, że to nie jest może szczyt edukacyjnej literatury wędkarskiej, że okładka podniszczona, ale jednak .... IMG_20180306_155602a.jpgZgadzam się z druga strona:) mozna kupić wiele tytułów od lat 60tych do 90tych za grosze, nawet ostatnio znalazlem Wedkarstwo na wodach polskich z 1949 za 27zl. Natomiast tytułów po 2000 roku jest jak na lekarstwo, wydaje się jakby byly drukowane w niskich nakładach i nie wznawiane. A ciekawych pozycji w tych latach pojawiło się wiele... Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciej 77 Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 Witam czy poza książką pstrąg lipień Błachuta / Zacharczyk możecie polecić coś o pstrągach bardziej spining niż mucha ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Adrian Tałocha Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 (edytowane) Trochę jest w wędkarstwie spiningowym Kolendowicza, ale w magazynach wędkarskich jest sporo artykułów na ten temat, czasem pojawiają się roczniki do sprzedania Odnośnie pstrąga choć muchowe polecam prospecting for trout Rosenbauma. Sporo na temat czytania pstrągowych rzek i pstrąga nawet dla starych wyjadaczy. Edytowane 7 Marca 2018 przez Adrian Tałocha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PawelMAT Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 Sandacza ciezko bylo znalezc, rzadko kto chce się pozbyc;) Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PawelMAT Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Szymański jak złoto;) Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lukasch44 Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Ta pewnie z autografem ????Ja kupiłem sporo taniej tu na forum, ale z autografami dzieci poprzedniego właściciela ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 A ja nieco z innej beczki....Poszukuję "Wędkarza Polskiego" z lat:1991 - nr 1,3,9,11,121992 - nr 1,2Czy ktoś, coś, gdzieś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 iduss Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Witam kolegów to moja kolekcja , 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PawelMAT Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Witam kolegów to moja kolekcja ,elegancka:) Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 iduss Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Najstarsza z pozycji jest z 70 roku i jest bardzo ciekawa bo to przewodnik po wodach województwa łódzkiego,Wydana przez PZW.Obecnie czekam na dwie pozycje M.Kaczówki jak przyjadą oczywiście zaprezentuje... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Banjo Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Witam kolegów to moja kolekcja , Musiałem polubić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PawelMAT Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Taki prezent z 1959r. sprawił mi znajomy przy sprzątaniu piwnicy:) Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BOB1 Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Mam ten przewodnik. Tandeta! Mapka tak niedokładna, że nawet nie zaznaczyli Zalewu Zegrzyńskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PawelMAT Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Myślałem że będzie ciekawsza:/ darowana podeprze reszte lepszych publikacji:) Jak jak ja pisali to do Wisły mozna bylo spokojnie Narwią doplynac;) Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BOB1 Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 (edytowane) Wczoraj na "garażu" dostałem od nieocenionego Piotra (@Nowis), powszechnie znaną "Troć wędrowną" Janusza Nyka oraz "Zapiski Moczykija" nie żyjącego już Hilarego Jałoszyńskiego. Zapewne niewielu ja czytało gdyż nakład to 100 (sto) egzemplarzy. Ten egzemplarz tym cenniejszy bo z dedykacja dla Piotra od autora (jeszcze nie czytałem)Dziękuję Piotrusiu Edytowane 25 Marca 2018 przez BOB1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
wujek
Udało się zdobyć kolejne pozycje do mojej kolekcji
Top użytkownicy dla tego pytania
27
17
10
10
Popularne dni
12 Gru
19
3 Lut
16
27 Sie
9
4 Lis
9
Top użytkownicy dla tego pytania
BOB1 27 odpowiedzi
PawelMAT 17 odpowiedzi
Mekamil 10 odpowiedzi
Bootleg 10 odpowiedzi
Popularne dni
12 Gru 2017
19 odpowiedzi
3 Lut 2018
16 odpowiedzi
27 Sie 2013
9 odpowiedzi
4 Lis 2009
9 odpowiedzi
Popularne posty
coma
No proszę, w życiu bym nie poznał
Novis
Miał wszystkie wydawnictwa wędkarskie, jakie kiedykolwiek wyszły w Polsce. Wiem, widziałem, byłem u Niego w domu. To był Gość! Fajnie było wziąć do ręki pierwszy numer WW z lat trzydziestych. Hilary b
kardi
Hej! Uwielbiam książki i pasjami czytam. Te o zawodzie, historii, kryminały i wspomnienia. Szczególnie cenię pamiętniki i biografie, prawda jest wszak najciekawsza. Moja wędkarska biblioteczka liczy w
Opublikowane grafiki
289 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi