wujek Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udało się zdobyć kolejne pozycje do mojej kolekcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brzoza Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Dwie podstawowe pozycje na półce spinningisty to Wędkarstwo Spinningowe Jacka Kolendowicza oraz Wędkarstwo Rzeczne Spinning Marka Szymańskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tpe Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Jedyną pozycją, która nie straciła chyba na aktualności jest Wędkarstwo rzeczne - spinning, autorstwa Marka Szymańskiego. Naprawdę polecam. Bardzo dobrze czyta się również wszystkie książki Dariusza Duszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mariano Italiano Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Popieram kolegów w 100% ale wiedza książkowa powinna byc poparta wiedza praktyczna której nic nie zastapi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sobol Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Dzięki.Szymańskiego mam,niezły fachura z Niego.O Kolendowiczu słyszałem,jego książki nie mam.Zgadzam się że bycie nad wodą to najlepsza nauka,alę nudę czymś tżeba zabić,a i dokształcić się nie zaszkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcel Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 YoPoszukaj na forummoze ktos ma do odstapieniastare numery ,, Wedkarski Swiat ,, lub kultowy ,, Swiat Spinningu & Muchy ,, polecam na zimowe wieczory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 YoPoszukaj na forummoze ktos ma do odstapieniastare numery ,, Wedkarski Swiat ,, lub kultowy ,, Swiat Spinningu & Muchy ,, polecam na zimowe wieczory. jakbys sie dobrze zmtywowal to ... znalazl bym chyba wszystkie numery ŚS tylko poki co brak motywacji do grzebania w piwnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 OloPe Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Mifek, chętnie odkupię SS&M Dobrą pozycją jest też Sztuka Łowienia Ryb w Rzece J. Jóźwiaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławek Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Mam wrażenie, że Świat Spinningu i Muchy to pod względem poziomu artykułów merytorycznych najlepsze czasopismo jakie pojawiło się na polskim rynku (inna sprawa to krótkotrwałość tego epizodu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Mysle Slawku ze masz 100 % racji. Ale to jest jak wiemy regularne - ze jakosc i powszechnosc nie chodza w parze. Gazeta z zalozenia musi miec sluszny naklad ( by zyc z reklam)...kolo sie zamyka. A powszechne nad polskimi wodami co jest, wie kazdy z nas Dlatego warto wracac do tych gazet - jak napisal Marcel, nie tylko w zimowe wieczory... Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sobol Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Mifek wielkie dzięki za dobre chęci Gazet tego typu trochę posiadam,bardziej chodziło mi o książki.Jeszcze raz dziękuję za fatygę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tofik Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 @Sobol- tę książkę Kolendowicza w stanie idealnym w..bałem jakieś 3 miesiące temu do kibla,gdybym wiedział że ktoś będzie potrzebował ....ale nie ma czego żałować,nie przeczytałem jej tylko dlatego że fotki kilku ubitych szczupaków słusznej wielkości przekonały mnie żeby tego nie czytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pablom Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Książka Kolendowicza jest mocno zdezaktualizowana. Jak jest ktoś chętny to chętnie się jej pozbędę. Dobrą lekturą jest na zimowe wieczory Właśnie wróciłem z ryb... D. Duszy. Sporo ciekawych informacji i duża dawka humoru, jak we wszystkim co napisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcel Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Mam wrażenie, że Świat Spinningu i Muchy to pod względem poziomu artykułów merytorycznych najlepsze czasopismo jakie pojawiło się na polskim rynku (inna sprawa to krótkotrwałość tego epizodu). Ja jestem o tym przekonany.Trzeba pamietac o tym ze rynek rzadzi sie swoimi prawami.Chłopaki raczej na dłuzsza mete nie pociagneli by sami gazety z własnej kieszeni.Były wtedy juz 4 mocne tytuły na rynku i wszystkie by nie przetrwały.Z drugiej strony bardzo ciezko było pisac, kolejne lata, co miesiac o tak waskiej dziedzinie. Dla waskiej grupy ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 OloPe Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Książka Kolendowicza jest mocno zdezaktualizowana. A można jaśniej? Bo dla mnie to pozycja do której często wracam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tpe Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Książka Kolendowicza jest mocno zdezaktualizowana. A można jaśniej? Bo dla mnie to pozycja do której często wracam. Ja też wracam, ale pamiętaj, że książka powstała prawie 15 lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 LASSOjbait Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Podkreślam powyższe wypowiedzi o książkach Darka Duszy. (płytach zresztą też) Jest to kopalnia wiedzy o spinningu podana w rewelacyjny sposób. To nie podręczniki. To super lektura. Jestem wielkim fanem pana Darka. A na zimowe wieczory - płyta Pies od Luizy Dusza i Mercik. Coś genialnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 OloPe Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Książka Kolendowicza jest mocno zdezaktualizowana. A można jaśniej? Bo dla mnie to pozycja do której często wracam. Ja też wracam, ale pamiętaj, że książka powstała prawie 15 lat temu. Zmienił się sprzęt, powstały nowe metody (np. dropszot), nowe przynęty cała mnogość, nowe wnioski i spostrzeżenia. Ale chyba czasem warto wrócić do tego jak łowiło się 15 lat temu, bo może okazać się to strzałem w 10. Ubyło oczywiście ryb, ale ich zwyczaje, stanowiska o czym JK tam wspomina aż tak chyba nie poszły z postępem Dla mnie to nadal jedna z czołowych pozycji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamil Z. Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Podkreślam powyższe wypowiedzi o książkach Darka Duszy. (płytach zresztą też) Jest to kopalnia wiedzy o spinningu podana w rewelacyjny sposób. To nie podręczniki. To super lektura. Jestem wielkim fanem pana Darka. A na zimowe wieczory - płyta Pies od Luizy Dusza i Mercik. Coś genialnego.Tomku masz może jeszcze je na stanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tornado Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Kolendowicz pisze tak;Chciałabym tylko o cnotę się boję.W żadnym artykule nie napisze tak do końca co powinien napisać,tak jakby się bał że ktoś mu coś ukradnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marszal Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Darek Dusza - Właśnie wróciłem z ryb.Darek Dusza - Łowić z głową i dusząŚwiat spiningu - numery z pierwszego roku, kiedy redaktorami naczelnymi byli: Jacek Jóżwiak i Marek Szymański. W tej lub innej kolejności, ale wszystko to lektura obowiązkowa. Czyta się z przyjemnością i wiedzy w tym bardzo dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pablom Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Książka Kolendowicza jest mocno zdezaktualizowana. A można jaśniej? Bo dla mnie to pozycja do której często wracam. Olo, mam tą książkę i kiedyś dla mnie duże znaczenie miała, ale im dłużej łowię tym więcej mi się kuci z moimi własnymi obserwacjami. Poza tym tak jak pisze Tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sobol Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Łowić z głową i duszą,tytuł bardzo ciekawy czy to coś w rodzaju Szymańskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 OloPe Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Książka Kolendowicza jest mocno zdezaktualizowana. A można jaśniej? Bo dla mnie to pozycja do której często wracam. Olo, mam tą książkę i kiedyś dla mnie duże znaczenie miała, ale im dłużej łowię tym więcej mi się kuci z moimi własnymi obserwacjami. Poza tym tak jak pisze Tornado Że Ci się kuci........hmmmmm........ no to niestety Twój problem a nie mój czy Kolendowicza Ja uważam ją za pozycję wciąż bardzo aktualną. Jak napisałem wyżej pewne rzeczy się pozmieniały, poszły wraz z postępem, ale charakter rzeki czy jeziora, stanowiska i zwyczaje ryb pozostają chyba te same A przynajmniej bardzo baaaardzo podobne co 15 lat wstecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tpe Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 Przeglądam właśnie swoją biblioteczkę i wpadły mi w oko chyba pierwsze kapitalistyczne książki o tematyce wędkarskiej wydane w wolnej Polsce. A mianowicie seria Multico, w której skład wchodzą: Wędkarskie sekrety mistrzów, Łowienie na przynęty sztuczne oraz Wędkarskie rady i sposoby. (była też czwarta, ale... Bardzo ładnie wydane, z niesamowitymi, jak na tamte czasy zdjęciami. Bardzo często do nich wracam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 skius Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Jedna z najlepszych jest ksiazeczkaLekki spinnig Jacka Jóżwiaka.Tak wogóle nie wiecie co sie z nim dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
wujek
Udało się zdobyć kolejne pozycje do mojej kolekcji
Top użytkownicy dla tego pytania
27
17
10
10
Popularne dni
12 Gru
19
3 Lut
16
4 Lis
9
27 Sie
9
Top użytkownicy dla tego pytania
BOB1 27 odpowiedzi
PawelMAT 17 odpowiedzi
Mekamil 10 odpowiedzi
Bootleg 10 odpowiedzi
Popularne dni
12 Gru 2017
19 odpowiedzi
3 Lut 2018
16 odpowiedzi
4 Lis 2009
9 odpowiedzi
27 Sie 2013
9 odpowiedzi
Popularne posty
coma
No proszę, w życiu bym nie poznał
Novis
Miał wszystkie wydawnictwa wędkarskie, jakie kiedykolwiek wyszły w Polsce. Wiem, widziałem, byłem u Niego w domu. To był Gość! Fajnie było wziąć do ręki pierwszy numer WW z lat trzydziestych. Hilary b
kardi
Hej! Uwielbiam książki i pasjami czytam. Te o zawodzie, historii, kryminały i wspomnienia. Szczególnie cenię pamiętniki i biografie, prawda jest wszak najciekawsza. Moja wędkarska biblioteczka liczy w
Opublikowane grafiki
289 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi