Skocz do zawartości

Koguty i jigi/Damian15

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

no to jak masz takie podejscie, ze jak nie dla ciebie to mogą być byle jakie to gratuluję podejścia. Rób więc sobie jak chcesz. Mnie się o radę już więcej nie pytaj. 

I trochę samokrytyki - przede wszystkim dopiero zaczynasz.

Edytowane przez kojoto

Kojoto ale ja nie chciałem cie urazić w żaden sposób a żeby były byle jak zrobione to tak by nie wyglądały.Moim zdaniem ładnie są wykonane rozumiem cię że trzeba popracować i doskonale wiem że dopiero zaczynam.Ora wiem że nie są jakoś doskonale wykonane.

O ile by było te piórka trzeba by było skrucić?

Edytowane przez Damian15

• 2 tygodnie później...

Kogutki wykonane ładnie, ale tak jak kolega kojoto napisał piórka trochę przydługawe w stosunku do ciężaru główki. Nie jest powiedziane, że sie nie sprawdzą, ale przeważnie robi się troszkę krótsze. Weź koguty nad wodę i testuj.. 
Ja również zaczynałem w tym roku zabawę z kręceniem i moja rada jest taka "więcej łowienia mniej kręcenia". Jakby mi ktoś tak napisał na starcie było by mi łatwiej. Ja robie tera po 2-3 koguty biorę nad wodę i łowie. Przy każdej takiej serii coś zmieniam, dodaje, kombinuje. 

Pozdrawiam

Edytowane przez sol321

Damian kręc to co widzisz w swojej wyobrażni. I dużo testow nad wodą to najważniejsze.Ukręc dwa jednakowe pierzaki ,tylko inne długości piór i sam sprawdz który 

no to jak masz takie podejscie, ze jak nie dla ciebie to mogą być byle jakie to gratuluję podejścia. Rób więc sobie jak chcesz. Mnie się o radę już więcej nie pytaj. 

I trochę samokrytyki - przede wszystkim dopiero zaczynasz.

bedzie skuteczny.A mi na priv wyśli gdzie kupiłes te długie pióra.