stone Opublikowano 2 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2022 Witajcie, czy macie jakieś opinie o firmie vision? Chodzi mi o buty tossu ( konkretnie 2.0 te nowe )Mam te buty od początku tego sezonu.Na razie mają za sobą jeden wypad nad wodę, także jest za wcześnie żeby coś więcej napisać.Jakość wykonania stoi na dobrym poziomie.Dobrze trzymają kostkę.Zdecydowałem się na nie głównie ze względu na dobry serwis Vision. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 2 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2022 Hej, czwarty sezon mam Vision Tossu (pierwszy wypust), tak około 40-50 dniówek na sezon. Z czystym sumieniem mogę je polecić. Używane na różnych rzekach tzn kamienie, muł, piach. Wcześniej miałem Loikki, wrażenia jak kol. Fatso, niestety nie wytrzymały kontaktu z norweskimi kamieniami.Super, właśnie interesuje mnie te trzymanie kostki są one podobne w budowie do simmsow a wypusty się diametrialnie nie różnią jedynie małe zmiany kosmetyczne ( raczej). Co polecacie na kamienie nie obrośnięte z tego co widziałem podeszwę gummi czy filc? Mam w domu parę filcowych ale chyba można zamienić oczywiście za dopłatą oczywiście wkręty na kamienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
*WŁÓCZYKIJ* Opublikowano 2 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 Buty Patagonia Rock Grip - może ktoś coś powiedzieć o tych butach , wydaje mi się że obecnie są w dobrych cenach wyprzedażowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 3 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2022 Jak są na twoją stopę (rozmiarówka, jak u simmsa czy u visiona), to bierz bez zastanawiania się. Cenowo nic lepszego, nowego nie znajdziesz. Moje wytrzymały 4-5 sezonów, w tym tygodniowe moczenia w solance za trocią w Danii. Miałem wersję z blachą aluminiową na podeszwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uries Opublikowano 6 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2022 (edytowane) Jak są na twoją stopę (rozmiarówka, jak u simmsa czy u visiona), to bierz bez zastanawiania się. Cenowo nic lepszego, nowego nie znajdziesz. Moje wytrzymały 4-5 sezonów, w tym tygodniowe moczenia w solance za trocią w Danii. Miałem wersję z blachą aluminiową na podeszwie.Jesteś w stanie podpowiedzieć czy rozmiar 42, czyli największy obecnie dostępny w polskich sklepach to takie uczciwe europejskie ~27 cm długości wkładki (tak jak podaje producent) czy rozmiarówka jest zaniżona i but jest w rzeczywistości większy? Może jesteś w stanie to ocenić po swoim bucie i rozmiarze. Z góry dziękuję ???? Edytowane 6 Maja 2022 przez uries Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 6 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2022 Jesteś w stanie podpowiedzieć czy rozmiar 42, czyli największy obecnie dostępny w polskich sklepach to takie uczciwe europejskie ~27 cm długości wkładki (tak jak podaje producent) czy rozmiarówka jest zaniżona i but jest w rzeczywistości większy? Może jesteś w stanie to ocenić po swoim bucie i rozmiarze. Z góry dziękuję Normalne buty noszę najczęściej 41, czasem 42. Do brodzenia kupuję rozmiar: amerykańska 10, brytyjska 9, czyli 43. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 10 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2022 Jesteś w stanie podpowiedzieć czy rozmiar 42, czyli największy obecnie dostępny w polskich sklepach to takie uczciwe europejskie ~27 cm długości wkładki (tak jak podaje producent) czy rozmiarówka jest zaniżona i but jest w rzeczywistości większy? Może jesteś w stanie to ocenić po swoim bucie i rozmiarze. Z góry dziękuję Sporo szanujących sklepów oraz producentów podaje długość wkładki i stopy proponowany do buta do brodzenia (Vision , Simms). U mnie w Szczecinie działa hurtownia, i mają podane długości wkładek i rozmiary każdego ciucha buta etc. Odezwij się na priv, opowiem wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kroku Opublikowano 10 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2022 Witam czy ktoś użytkuje te buty? Vision musta mischelin.Może podzielić się opiniąhttps://salar.pl/produkt-75-k-25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 10 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2022 (edytowane) DzieN DobryUżywam od w/w buty od listpoada 2019 r.Moja opinia :Napisano 24 listopad 2019 - 20:42WitamOd 20-lat uzywałem buty do brodzenia na filcuTeraz zachcialo mnie sie sprobować buty na gumieWybór padł na serię Musta MichelinPierwsze wrazenia : buty bardzo LEKKIE jak buty do chodzenia po chodniku Bardzo wygodne ,nie nasiakają wodą więc są nadal LEKKIEDzisiaj były pierwszy raz w uzyciuGuma nie slizga się po dnie .Dodatkowo podkute kolcami Trwałość to sie okaże za jakis czasGdybym miał troche mniej lat to kupiłbym drugą parę na zapas Kilka zdjęć na goracohttp://jerkbait.pl/topic/52672-najlepsze-buty-do-brodzenia/page-23Dzisiaj :Buty używam do dzisiaj ( duzo chodzę obok rzeki np. torowisko kolejowe)Podtrzymuje opinie o butach Jeden minus guma miękka gubi kolce Kilka juz wymieniałemKłaniam się Marian Edytowane 10 Maja 2022 przez marian-56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 13 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2022 (edytowane) Nie wiem, które polecić. Wiem, które w moim przypadku okazały się niewypałem.https://photos.app.goo.gl/8zQZKEAkr6k8xZC48Klejone trzykrotnie w tym dwukrotnie naprawiał sprzedający, w ramach serwisu. Dzisiaj, pierwszy dzień moczenia w solance, wykazał słabość tych "zabiegów".Na domiar rozsypuje się podeszwa w części z zewnątrz co widać.Qrrrrrrrna. Edytowane 13 Maja 2022 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
*WŁÓCZYKIJ* Opublikowano 14 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2022 Może komuś się przyda .Patagonia 7 - 40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 15 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2022 Większość moich rzek to wody z dnem piaszczystym lub mulistym. Używałem przez naście lat różnych butów- Guidelina, Simmsa, Trapera czy też butów BHP. Wszystkie prędzej czy później padły. Do tego były ciężkie. Jakiś czas temu kolega sprzedał mi swój pomysł. Używa piankowców typu Lemigo bez wkładki. Wypróbowałem. Normalnie noszę buty numer 43, kalosze mam 46. Lekkie, tanie, nie trzeba ich suszyć. Najlepsze rozwiązanie na nizinne łowienie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 15 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2022 A nie stawiają za dużego oporu w wodzie (w nurcie idąc pod prąd)? Nie spadają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 16 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Witam czy ktoś użytkuje te buty?Vision musta mischelin.Może podzielić się opiniąhttps://salar.pl/produkt-75-k-25Ja używam Nahka, to samo tylko w skórze. Najwygodniejsze buty jakie miałem, w Sanie dawałem radę bez kolców, w Szkocji w słonym też ok. Na Wartę w muł mi ich szkoda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 16 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 A nie stawiają za dużego oporu w wodzie (w nurcie idąc pod prąd)? Nie spadają? Nie. Są w miarę dopasowane (nawet 47 byłoby lepsze). Nie spadały nawet gdy wlazłem w błoto. W wodzie się ich nie czuje, po wyjściu na brzeg wylewam wodę podginając nogę w kolanie i chodzi się komfortowo jak w trampkach. Jeszcze jedno- zakładanie i zdejmowanie to luksus w porównaniu do butów specjalistycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 16 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 (edytowane) Też używałem piankowców ale brodząc za kropidłem na leśnym odcinku, gdzie roiło się od świerkowych zwałek, przebiłem piankę i skarpetę w śpiochach Fajny patent ale nie wszędzie się sprawdzi. Edytowane 16 Maja 2022 przez guciolucky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 21 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2022 Też używałem piankowców ale brodząc za kropidłem na leśnym odcinku, gdzie roiło się od świerkowych zwałek, przebiłem piankę i skarpetę w śpiochach Fajny patent ale nie wszędzie się sprawdzi.Też testowałem ten alternatywny "patent" i mi przebicie się przytrafiło na zwykłych suchych trzcinach. Takie połamane po zimie suche kikuty są jak rżysko i wbijają się w EVA jak w masło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Nie polecam piaskowców przetarły mi skarpetę neoprenowa . Do śpiochów muszą być normalne sznurowane buty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 7 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2024 A czy tego typu butki by sie nie przydaly do sytuacji kiedy wiecej chodzimy po brzegu niz w wodzie? Wydaja sie bardziej zblizone budowa do trekingowych butow. Ktos ma i uzywa? Daiwa SW-2101 czy Daiwa DS-2680-H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stanchir Opublikowano 29 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia Ja używam Nahka, to samo tylko w skórze. Najwygodniejsze buty jakie miałem, w Sanie dawałem radę bez kolców, w Szkocji w słonym też ok. Na Wartę w muł mi ich szkoda.Witam. Czy dalej podtrzymujesz swoją opinię o Vision Nahka MichelinBędę wdzięczny za szybką odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stanchir Opublikowano 29 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia Ja używam Nahka, to samo tylko w skórze. Najwygodniejsze buty jakie miałem, w Sanie dawałem radę bez kolców, w Szkocji w słonym też ok. Na Wartę w muł mi ich szkoda.Witam. Czy dalej podtrzymujesz swoją opinię o Vision Nahka MichelinBędę wdzięczny za szybką odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirval Opublikowano 29 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia Witam. Czy dalej podtrzymujesz swoją opinię o Vision Nahka MichelinBędę wdzięczny za szybką odpowiedźU mnie ten model gości na nogach drugi sezon, polecam z czystym sumieniem. Adam K. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 28 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca A używa ktoś Vision Musta na gumie?Poza super serwisem Visiona- jakieś opinie użytkowników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkel S Opublikowano 6 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października Cześć, używa może ktoś butów Traper Montana Pro ATS? Szukam czegoś do ok tysiąca złotych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 6 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października Simms Freestone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi