Skocz do zawartości

Szczupak 21 kg. by Putin

godski

Rekomendowane odpowiedzi

...Jakiś czas później przyszło sprostowanie, że chodziło o 18lb  ;)

Możliwe, że w przypadku carskiego szczupaka także chodzi o funty, ruskie funty. :lol:

Mają coś takiego, a przynajmniej mieli, obowiązkowo katowany w podstawówce narzuconym językiem rosyjskim, pamiętam z czytanek o przodownikach pracy, jakieś dziwne, niepolskie miary, funty, pudy, czetwiertyki... :lol:

Edit - znalazłem, faktycznie, nie pomyliłem się, ruski funt = 32 łuty = 0,4095 kg  :)

Edytowane przez Dagon
  • Like 2

Kiedy w Rosji carskiej budowali kolej, jako że to u nich wszystko musi być większe, przyszli inżynierowie z audiencją do cara i pytają o ile maja zrobić szersze tory. Car na to:

- A na ch...?

No i zrobili szersze o 16 cm.

Ze szczupłym mogło być jakoś podobnie.

Możliwe, że w przypadku carskiego szczupaka także chodzi o funty, ruskie funty. :lol:

Mają coś takiego, a przynajmniej mieli, obowiązkowo katowany w podstawówce narzuconym językiem rosyjskim, pamiętam z czytanek o przodownikach pracy, jakieś dziwne, niepolskie miary, funty, pudy, czetwiertyki... :lol:

Edit - znalazłem, faktycznie, nie pomyliłem się, ruski funt = 32 łuty = 0,4095 kg  :)

0,4095kg x 21 = 8,6kg - prawie się zgadza, ciut mało - moim zdaniem ;)

Chyba nie ma co przeliczać, pod poniższym filmikiem jak byk stoi i w funtach. :)

46 lbs. :lol:

"Footage has been released by the Kremlin showing President Vladimir Putin landing a pike weighing 46lbs on a recent weekend trip to Siberia, in the latest leisure stunt by the Russian strongman."

Jednak zawrzało nie tylko u nas. :lol:

Co ciekawe: "Russian Defense Minister Sergei Shoigu, who accompanied Putin during the fishing trip in southeast Siberia last weekend, estimated that the fish weighed between 12 and 15 kilograms -- 26.4 to 33 pounds." 

Oj, może być po karierze .