maniak Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 @ maniak, możesz napisać więcej nt. tych woblerów? Jaka waga? Jaka długość, jak praca itp.OK, nie ma problemu.Dwa pierwsze(licząc od góry) mają 14g zaś ten trzeci ma 9g.Ich praca jest lekko migocąca.Woblerki są sprawdzone,na swoim koncie mają parę 3,4 i 5kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CEBUL Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Moim zdaniem 0,2 to minimum - szkoda przynęt i ryb przy 0,18 Zgadzam się z Tobą :)Ja używam plecionki PP 0,15 ze względu na to, że przynęty boleniowe są dośc ciężkimi przynętami i straty są większe niż przy lżejszych przynętach powierzchniowych. Choc muszę się przyznac, że w tym sezonie atakuję plecionę 0,10 ze względu na możliwośc dalszego zasięgu rzutu przynętą!!! Przy bolkach to istotna kwestia A ja się Cebul z Tobą nie zgadzam Używasz PP15lbs a zaatakujesz PP10lbs I te wartości nie mają nic wspólnego ze średnicą ,której polecionka nie posiada.Oj Maćko Maćko a gdzie ja napisałem o średnicy Ale nie powiesz mi chyba że PP10lbs nie jest cieńsza od PP15lbs A to sorry, W takim razie 0,15 i 0,10 jakiej jednostki?Nic innego niż mm nie przychodzi mi w do głowy Ach... to z rozpędu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 10 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 @ maniak, możesz napisać więcej nt. tych woblerów? Jaka waga? Jaka długość, jak praca itp.OK, nie ma problemu.Dwa pierwsze(licząc od góry) mają 14g zaś ten trzeci ma 9g.Ich praca jest lekko migocąca.Woblerki są sprawdzone,na swoim koncie mają parę 3,4 i 5kg no to nieźle - w sam raz na mój arsenał Napisz jeszcze z czego są zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 @ maniak, możesz napisać więcej nt. tych woblerów? Jaka waga? Jaka długość, jak praca itp.OK, nie ma problemu.Dwa pierwsze(licząc od góry) mają 14g zaś ten trzeci ma 9g.Ich praca jest lekko migocąca.Woblerki są sprawdzone,na swoim koncie mają parę 3,4 i 5kg no to nieźle - w sam raz na mój arsenał Napisz jeszcze z czego są zrobione Zrobione są z lipy, niestety nie są na sprzedasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Bardzo ciekawe woblerki ja dostałem kolejną partie przynęt, ciekawe jak sie sparwdzą na tutejszych wodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizard Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 widze ze bede mial co tesotwac <_< <_< <_< Dzieki Redzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Wizard Ty to sobie możesz testować, ale chyba jak zwiniesz pustą żyłkę wyciągnitą w nurcie I co więcej musisz jej mieć przynajmniej ze 100 metrów a masz chyba koło 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 @jakub co ty gadasz ze nie boleniowy kolor , na traconą wodę będzie ideał <_< Możesz rozwinąć wątek.Bo jak dla mnie to on jest za dyskretny na trąconą wodę, przynajmniej na Wisełce tam gdzie łowię. P.S.Przenioslem nas z tym wątkiem do ....Przygotowania do sezonu boleniowego .... żeby tu nie robić off topa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Pytanie nie kierowane do mnie, ale wg mnie o to chodzi. Im ukleja bardziej wtapia się w wodę tym naturalniej wygląda. Widziałeś jak wygląda ukleja w traconej wodzie? Jej grzbiet robi się bardziej brunatny, więc wydaje mi się że taki kolor będzie ok. Zresztą z moich doświadczeń wynika że każdy ciemny kolor jest dobry. Granat, czerń, zieleń, brąz, byle nie był za jasny. Nie sprawdzały mi się jaśniejsze odmiany tych kolorów mimo że niebieski wg innych jest dobrym boleniowym kolorem. Może po prostu wynikało to z tego że wobler który miał ten kolor nie miał dobrej dla boleni akcji, a ja się zraziłem?A woblerek bardzo fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Hm może i fakt.Ja na Wisle niezależnie od stanu wody łowiłem zawsze matowym srebrem z oliwkowym lub szarym grzbietem.Tego to sobie pomyślałem na Wieprz w mojej okolicy.Tam woda jest czystrza od Wisły a że rzeka dużo mniejsza to i bolki ostrożniejsze.Jak na razie to je tylko oglądam ale w tym roku sprubuję na nie zapolować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casso Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 jeśli to watek o przygotowaniach do sezonu boleniowego to moje pytanie brzmi: jakich kotwic używacie w swoich boleniowych wabikach? chodzi mi o sprawdzone firmy, modele... dzięki za sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Najczęściej używam kotwic Owner ST-36BC.Nie zmieniam kotwic tylko w Rapalach bo są niezłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapia Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Super wobler.Sprzedajesz moze swoje produkcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 @jakub co ty gadasz ze nie boleniowy kolor , na traconą wodę będzie ideał <_< Możesz rozwinąć wątek.Bo jak dla mnie to on jest za dyskretny na trąconą wodę, przynajmniej na Wisełce tam gdzie łowię. P.S.Przenioslem nas z tym wątkiem do ....Przygotowania do sezonu boleniowego .... żeby tu nie robić off topa jakub mówisz i masz, a wiec dwie uwagi kiedy według nie bylby wobler dobry 1. czysta woda i piasek ukleja sie dopasowujące nieco kolorem grzbietu do podłoża 2. lekkie tracenie wody, mi sie sprawdza ze im mniej widać wobler tym lepiej ewentualnie łowienie boleni na metrowej wodzie na łachach z piaskiem ale ogólnie nie ma co sie łamać przeważnie jasne boki czarny grzbiet i tak robi super robotę co do jasnego koloru na grzbiecie hmmmmmm rewelacji nie ma tak samo jak woblery bez namalowanego oka niby coś łowią ale to nie do końca to ps. wobler oczywiście bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Tak sobie myślałem o łowieniu właśnie na płytkim ale nie na piachu tylko na kamieniach.Mam u siebie taką rozmytą rafę z kamieniami i ciemnym brunatnym dnem - może tam byc ok.Na piasek może zrobie sobie coś z grzbietem jaśniejszym, właśnie takim złoto-piaskowym.Choć myślę też o takim stalowo-szarym z lekkim odcieniem zieleni takim jak wyglądają ukleje na Wiśle w letniej (lekko kwitnącej) wodzie.A oko - nie wiem czy bolki zwracają na to uwagę ale taki wyrazisty błyszczący mały element może być okMi się w każdym bądz razie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 @jakub to jest ta standardowa wersja ?? czy coś już w nim zmieniałeś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 To jest wersja po lekkich przeróbkachMianowicie zmieniłem obciążenie tak żeby można mu było dać opcjonalnie więkrzy ster (na wolniejszy nurt i wiosnę)Na lato zostaje z małym sterem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 jakub wspolczuje twoim boleniom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 No co tyBuzi i do wody Oczywiście tylko samiczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supersobi Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 jajakub, takiego pięknego i szczegółowego boleniowego cudeńka jeszce nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Witam,mógłby mi ktoś powiedzieć jaki jest rozmiar kotwiczek w thrillu?? Dzięki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Chyba nr 8 ale 100% nie jestem pewien. pozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supersobi Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Dokładnie. Thrill ma kotwiczki nr 8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Wątek jakby przycichł a odliczanie do 1 maja trwa Sprzęt skompletowany, większą bolączką dla mnie jest wybór miejscówek - namierzyłem kilkanaście nowych jak i w pamięci pozostały zeszłoroczne... Obmyślam plan jak zacząć i jakoś nic mi nie wychodzi Najpewniej pierwszego dnia sezonu połowię cały dzień Od świtu do nocy A tak na serio, na pierwszy dzień sezonu to stawiam sobie chyba za duże wymagania Czasowo (wolne od pracy) to mam LUZ bo laba od 30 kwietnia do 6 maja Tak więc na spoko obmyślę jeszcze plan... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Ja też już w blokach Pudełka przygotowane, multiki wyczyszzone i wędki ustawione w rządku. Będzie się działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi