milupa Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Ja dzisiaj przy okazji pierwszej lekcji castingu miałem jedno branie bolka taki ok 50cm spadł po paru metrach holu i dobrze sumienie mam czyste , było też jedno wyjście a wszystko pod mostem śląsko-dąbrowskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Byłem i Ja dziś obejrzeć nowe miejscówki.Znalazłem nową (dla mnie) kamienistą rafkę i piekną poprzerywaną w kilku miejscach głębokimi wlewami ostrogę, której główka wychodzi prawie do środka rzeki.W chwilach słońca i braku wiatru pokazywała się ukleja pod wierzchem, coś tam zbierała, błyskała bokami lecz niestety nic jej nie goniło.Woda martwa zupełnie nawet kleniki się nie chlapały, a na wobka jedno puknięcie takie delikatne jakieś nie kleniowe, może okonik albo cuś.Woda lekko podniesiona,ale czysta,na płyciznach ze stojącą wodą miliony małych rybek ot takich 2-3cm.Meszki latają (jak na razie nie gryzą)ptaki się tłuką po krzakach, stada rybitw okupują płycizny, generalnie rejwach i harmider nad wodą aż miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Ja sobie tak myślałem co by juro nie zrobić małego objazdu po Wiśle - na razie z aparatem, ale ciągnie mnie na jakieś pstrążki. Zobaczymy PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 A u nas spokój sialalala nic się nie dzieje nanana wszyscy się cieszą sialalala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Widzę, że humorek dopisuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Wczoraj jak chodziłem nad Narwią za kleniem, to widziałem dwa potężne plusknięcia na płyciznach po drugiej stronie rzeki, także coś zaczyna się dziać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Dzisiaj pojechałem jednak nad Wisłę zobaczyć jak ruch w wodzie. Bolenie już widziałem. Niewiele i raczej niemrawo ale już widać pojedyncze sztuki a tu jeszcze prawie 3 tygodnie PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Bedzie Dobrze Ja muszę parę wobkow na bolka jeszcze wystrugać PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Dziś wróciłem z wypadu weekendowego i zajrzałem też nad Wisłę. Spławy poleni widziałem dwa gluty pogoniły uklejkę przy opasce. Jeden duży bolo się nawet pokazał, ale nie gonił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Dziś byłem w sumie prawie 4 godziny nad Wisłą od mostu śląsko - Dąbrowskiego aż po Tarchomin - boleń ruszył (mały) ale oznaki zerowania są Na Tarchominie cisza, za to spotkałem 2 wędkarzy z 6 wędkami gruntowymi i siatką w wodzie - na pytanie - bierze coś? TAAAAK - pochwalili się leszczami całkiem sporymi i jednym boleniem ok 40 cm - widok żałosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 pirania74, zadzwoniłeś po straż, policję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 pirania74, zadzwoniłeś po straż, policję? @mgor, niestety nie Nie byłbym w stanie - nie słyszę więc rozmowy przez telefon odpadają A tak na marginesie to mało opłacalne było bo tych pseudo-wędkarzy już kilka razy widziałem podczas samodzielnych łowów - po co kusić wilka z lasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Na Odrze dziś pokazały się pojedynczo bolenie - ze trzy razy w 4 godziny - pewno nie długo będą hałasowac na całego Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkuczara Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Na krakowskiej Wiśle tez sie cos ruszylo, widzialem jedno wyjscie bolenia w momencie jak szukalem kleni. Ukleje skakaly az milo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERTsandacz Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 W Mietkowie bolek wszedł w rzekę,NIESTETY SZARPAKOWCY TEŻ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 W Mietkowie bolek wszedł w rzekę,NIESTETY SZARPAKOWCY TEŻ Nie rozumiem A gdzie był ???? Boleń nie szarpakowcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERTsandacz Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Bolek był na jeziorze, teraz dopiero woda się podnosi na rzece po jesiennym zrzucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 U mnie na Odrze wyyyyyyyysoko...wszystko przez Wartę pompującą do nas wodę ...ale będzie git...jak w zeszłą majówkę... parę ciepłych dni i rapy się wysypią na całego <_< P.S. fotka z majówki 2007, normalnie w tym miejscu jest łacha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 bardzo fajne zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Witam,zmieniacie kółeczka łącznikowe w wobkach czy tylko kotwiczki?? Jeśli kółeczka też, to mógłby ktoś podać jakieś sprawdzone,bo szczerze mówiąc nie mogę nigdzie znaleźć małych i porządnych kółeczek. Dzięki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 To zależy. Niekiedy tak. Np. ja zmieniałem w siudakowych bezsterowcach bo niestety niektóre bolenie potrafiły ściągnąć kotwiczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Mam pytanie: Co sadzicie o woblerach boleniowych Wobi? PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Witam,zmieniacie kółeczka łącznikowe w wobkach czy tylko kotwiczki?? Jeśli kółeczka też, to mógłby ktoś podać jakieś sprawdzone,bo szczerze mówiąc nie mogę nigdzie znaleźć małych i porządnych kółeczek. Dzięki Pozdrawiam Są w sklepie Rapa na Modlińskiej dobre kółka, małe, ale bardzo mocne, 30szt za 3zł. Rok temu też nie mogłem dostać dobrych i zmuszony byłem założyć jakieś rozginające się badziewie Kamatsu (i do tego drogie) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supersobi Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 a ja używam kółeczek łącznikowych firmy kostal i nigdy mnie nie zawiodły.. 3zł/25szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Dzięki za pomoc,dzisiaj kupiłem jakieś wyglądające na porządne przynajmniej miałem problem żeby je założyć,może dadzą radę,przetestuje też te z Rapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi