Skocz do zawartości

Przygotowania do sezonu boleniowego 2008

pirania74

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 372
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Byłem i Ja dziś obejrzeć nowe miejscówki.

Znalazłem nową (dla mnie) kamienistą rafkę i piekną poprzerywaną w kilku miejscach głębokimi wlewami ostrogę, której główka wychodzi prawie do środka rzeki.

W chwilach słońca i braku wiatru pokazywała się ukleja pod wierzchem, coś tam zbierała, błyskała bokami lecz niestety nic jej nie goniło.

Woda martwa zupełnie nawet kleniki się nie chlapały, a na wobka jedno puknięcie takie delikatne jakieś nie kleniowe, może okonik albo cuś.

Woda lekko podniesiona,ale czysta,na płyciznach ze stojącą wodą miliony małych rybek ot takich 2-3cm.

Meszki latają (jak na razie nie gryzą)ptaki się tłuką po krzakach, stada rybitw okupują płycizny, generalnie rejwach i harmider nad wodą aż miło.

Dziś byłem w sumie prawie 4 godziny nad Wisłą od mostu śląsko - Dąbrowskiego aż po Tarchomin - boleń ruszył (mały) ale oznaki zerowania są Na Tarchominie cisza, za to spotkałem 2 wędkarzy z 6 wędkami gruntowymi :angry: i siatką w wodzie - na pytanie - bierze coś? TAAAAK - pochwalili się leszczami całkiem sporymi i jednym boleniem ok 40 cm - widok żałosny :wacko:

pirania74, zadzwoniłeś po straż, policję?

@mgor, niestety nie :( Nie byłbym w stanie - nie słyszę więc rozmowy przez telefon odpadają A tak na marginesie to mało opłacalne było bo tych pseudo-wędkarzy już kilka razy widziałem podczas samodzielnych łowów - po co kusić wilka z lasu?

U mnie na Odrze wyyyyyyyysoko...wszystko przez Wartę pompującą do nas wodę ...ale będzie git...jak w zeszłą majówkę... parę ciepłych dni i rapy się wysypią na całego <_<

P.S. fotka z majówki 2007, normalnie w tym miejscu jest łacha :lol:

post-286-1348913874,3527_thumb.jpg

Witam,zmieniacie kółeczka łącznikowe w wobkach czy tylko kotwiczki?? Jeśli kółeczka też, to mógłby ktoś podać jakieś sprawdzone,bo szczerze mówiąc nie mogę nigdzie znaleźć małych i porządnych kółeczek.

Dzięki

Pozdrawiam

Są w sklepie Rapa na Modlińskiej dobre kółka, małe, ale bardzo mocne, 30szt za 3zł. Rok temu też nie mogłem dostać dobrych i zmuszony byłem założyć jakieś rozginające się badziewie Kamatsu (i do tego drogie) :wacko: .