Maciejowaty Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Dzięki za pomoc,dzisiaj kupiłem jakieś wyglądające na porządne przynajmniej miałem problem żeby je założyć,może dadzą radę,przetestuje też te z Rapy. Tomcio co Ty tam za rapy wynalazłeś ,że tak o tych kółeczkach ciągle Ty się lepiej przypnij do drzewa ,albo łodzi bo Cie jakaś wciągnie do wody jeszcze pozdroM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Pokażę Ci fotkę 1 maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Dzięki za pomoc,dzisiaj kupiłem jakieś wyglądające na porządne przynajmniej miałem problem żeby je założyć,może dadzą radę,przetestuje też te z Rapy. Tomcio co Ty tam za rapy wynalazłeś ,że tak o tych kółeczkach ciągle Ty się lepiej przypnij do drzewa ,albo łodzi bo Cie jakaś wciągnie do wody jeszcze pozdroM. Czółko Hej co Wy za bolenie ciagniecie, ze Wam kółka łącznikowe puszczaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Tomek, nie daj się! Chodzi po prostu o element, czasami ważny czasami mniej, pewnej perfekcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Mi jeszcze jeszcze nigdy nie puściło na tyle ,żeby stracić bolka ,ale dwa razy poważnie zmieniło koształt Rzecz miała mijesce w Siudakach. Jeżeli chcemy odbyć męską walkę z dużą rybą nasz zestaw nie powinien mieć słabych punktów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casso Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Osobiście miałem przykre doświadczenie z kółkami łącznikowymi... Był to, jeśli się nie mylę, mój pierwszy kontakt z boleniem. Nie był duży bo miał jakieś 50+ Jakież było moje zdziwienie kiedy będąc przekonany, że poprostu sie wypiął, zauważyłem brak kotwiczek w wobku Z perspektywy czasu stwierdzam, ze kółka musiały być baaaardzo badziewiaste, bo hol ryby był daleki od forsownego, a do tego używałem żyłki i łowiłem kijem o dość głębokim ugięciu, co powinno dość dobrze amortyzować zrywy ryby. To mnie nauczyło żeby zwracać uwagę na ten element. Co prawda nie wymieniam kółek w każdym wobku, bo większość tych seryjnie produkowanych ma je raczej solidne, natomiast do wobków zakupionych bez kotwic używam kostala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Czółko Hej co Wy za bolenie ciagniecie, ze Wam kółka łącznikowe puszczaja Marcelinho teraz już z tym problemu nie ma ale to niedopatrzenie: siudak (podkreślam - stara wersja) w rękę, rzut za główkę, strzał i ... kotwicy tylnej nie było PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert2 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Czółko Hej co Wy za bolenie ciagniecie, ze Wam kółka łącznikowe puszczaja Marcelinho teraz już z tym problemu nie ma ale to niedopatrzenie: siudak (podkreślam - stara wersja) w rękę, rzut za główkę, strzał i ... kotwicy tylnej nie było PozdrawiamRemek[/€quote]Stare siudaki to było coś, a obecne to porażka. Odnośnie kółek, to oczywiście zawsze trzeba zwracać na nie uwagę. Kilka razy zdarzyło mi się, że były mocno powyginane, jednakże zawsze udało mi się ryby wyholować. Natomiast raz żyłka przetarta na rafie pękła i parę ładnych sztuk się wyhaczyło - bolało, bo raz myślę, że była to życiówka. No cóż, ale analizujemy i wyciągamy wnioski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Panowie spokojnie to tylko 10 dni i wszystko sie wyjaśni Czy kółeczka, dobre, czy kotwiczki ostre, czy żyłeczki nie zleżałe, czy woblerki dopracowane itp:) Oby tylko pogoda dopisała, to znaczy nie lało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Panowie spokojnie to tylko 10 dni i wszystko sie wyjaśni Czy kółeczka, dobre, czy kotwiczki ostre, czy żyłeczki nie zleżałe, czy woblerki dopracowane itp:) Oby tylko pogoda dopisała, to znaczy nie lało. Toż to cała wieczność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Dzisiaj wyskoczyłem na 2h nad wodę celem przetestowania drugi raz swojego nowego kijka. Główny zamiar: sprawdzić możliwości rzutowe z dolnego zakresu c.w., w domyśle połów okoni. Zacząłem od lekkich wobków ok. 5-10g, by po godzinnym bezowocnym rzucaniu przejść na małe gumki i opad, na różnych główkach.Gdy doszedłem do 10g. rzuty uległy znacznemu wydłużeniu, natomiast za którymś razem, gdy ripperek dosłownie zetknął się z powierzchnią wody w warkoczu nastąpiło bardzo mocne kopnięcie (tym mocniejsze, że jeszcze ten kijek jest bardzo czuły).Po b. silnym holu moim oczom ukazał się bolek. Szybkie odhaczenie poza wodą i wypuszczenie na wolność: płyń i obyśmy spotkali się w sezonie !Bolka po odhaczeniu szybko przyłożyłem do wędki (to odnośnie innego wątku na forum - jak zmierzyć rybę później wynikiem okazało się 62cm). Na pożegnanie jeszcze chlusną wodą w moim kierunku Jak widać guma na głodnego bolka to nie tylko knight Dwa dodatkowe wnioski:Bolki zaczęły gryźć Po dzisiejszych testach (okoni nie udało mi się złowić, za to trafiła się druga rybka pod okresem ochronnym, sandacz prawie tej samej długości, który identycznie wziął) wiem że jest to ten kijek którego szukałem (podczas całego holu nie było ani chwili bym miał obawy, że ryba może się wyhaczyć) oraz że mam super dobrany zestaw na sezon boleń 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizard Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 o jakim kijku mowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 major craft arc-69mh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 że mam super dobrany zestaw na sezon boleń 2008 Ładnie to napisałeś - specjalnie podkreśliłem. Czyli wszystko w normie ... na 2009 będa nowe poszukiwania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Ładnie to napisałeś - specjalnie podkreśliłem. Czyli wszystko w normie ... na 2009 będa nowe poszukiwania Jeden pomysł na 2009 już chodzi mi po głowie, ale póki co chcę spokojnie przełowić ten sezon Kolejne zakupy pod bolka planuję dopiero na jesień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Czyli,W normie PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Byłem dziś nad wisłą i widziałem że i uklejki szykują się do sezonu Boleniowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Nieźle PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERTsandacz Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Ukleje się przygotowały,a bolenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Bolenie są gotowe cały czas:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Niedaleko mnie do małej rzeczki też wpuścili bolki w zeszłym sezonie .W ubigłą sobotę byłem z kolegą na rekonesansie za okoniami i jeden bolek taki około 30 cm połakomił się na małe kopytko mannsa .Ale jak walczył .A uklejek w rzeczce co niemiara i aż się woda gotuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 czas zacząć odliczać jeszcze 7 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 to dziś już tylko 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubson Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Witam Bolenie już na nas czekają Przedwczorajszy wieczorek wraz z kumplem spędziłem nad Warszawską Wisełką, trafiliśmy i klenie i okonie, kumpel miał Jazia giganta....ale nie o tym miałem pisać.... Wracając do tematu, zaobserwowałem dość dużą liczbę ataków boleni, w zdecydowanej większości nie były to ryby duże, aczkolwiek dwie z nich były naprawdę solidnych rozmiarów ...jeszcze tylko kilka dni... Pozdrawiam wszystkich nie mogących się doczekać Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 A ja jestem smutny przez wyjazd rodzinny będę musiał sezon rozpocząć zębatymi z zalewu koronowskiego ,a nie bolkami z narwi. Bolki muszą zaczekać do 10.05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi