Skocz do zawartości

Przygotowania do sezonu boleniowego 2008

pirania74

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 372
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Z tego co wyczytałem z wcześniejszych wypowiedzi to główną przynętą są woblery a u mnie zupełnie na odwrót

Bardzo dobrze ze nie wszyscy ulegaja magii woblerów. To nie spłaszczy nam dyskusje. Czytam ze masz wiele ciekawych wniosków dotyczacych pewnie ołowianek czy klasycznych rapowych wachadeł. Chetnie poczytam, bo wachadła dawno porzuciłem. Miałem kilka lat temu bardzo skutezna blaszke z Polspingu, chyba pt, makrela. Nastepnie przeszedłem na twistery czy małe ripperki.

Przezrozysta Narew rzeczywiscie wymaga innego podejscia jesli chce sie regularnie poławiac w niej bolenie.

Kiedyś gdzieś miałem takie whadło na bolenie z Narwi.

Wygladało to paskudnie <_< było jakies takie nijakie ni to czarne ni zielone a pracowalo jak hm.... w zasadzie to nie pracowalo.

Ponoć skuteczna przynęta na bolki z czystej wody ale poniewaz Wisłą płynie woda raczej trącona to gdzieś tą przynęte zachomikowałem.

Na tyle skutecznie że znależć jej nie mogę

Za Pułtuskiem w górę rzeki

Piotrek

Czyli dobrze kombinowałem :mellow:

@Wujek

Co do szału hmm...jeżeli chodzi Ci Jasiu o nurt to jest porównywalny...wszystko zależy od danego odcinka.

A jeżeli myślisz o boleniach to ja bym powiedział inaczej...jest duuużo trudniej poprostu.

pirania74, przy tej ilości arsenału testy moga zająć więcej niż same połowy... :lol:

P.S. Jako nowy witam wszystkich serdecznie!

@elpojo, spokojna głowa - jak się ma rozpracowane miejscówki, żaden problem aby sprawdzić nowości - na pierwszy rzut pójdą nowe i jeśli się nie sprawdzą, zakładam sprawdzone - i tak na każdej miejscówce - myślę że szybko wyeliminuję te nieprzydatne :mellow: Niekoniecznie więcej będę testował a mniej łowił :mellow:

Za Pułtuskiem w górę rzeki

Piotrek

Czyli dobrze kombinowałem :mellow:

@Wujek

Co do szału hmm...jeżeli chodzi Ci Jasiu o nurt to jest porównywalny...wszystko zależy od danego odcinka.

A jeżeli myślisz o boleniach to ja bym powiedział inaczej...jest duuużo trudniej poprostu.

Pewnie i tak ale Wisła w porównaniu do Narwi w Pułtusku widać że pracuje. Wyżej i owszem miejsca są dla mnie ciekawsze.

ta 1 od góry jest nowym tworem :D nie wiem jeszcze nawet jak się w wodzie spisze :D

2 mega cięzki zestaw do dalekich rzutów waży koło 25 gram co jest lekka przesadą ale jest skuteczna :D

3 to piękna blaszka która jak trzeba to kusi jak żadna inna blaszka choć nieraz się bolkom nudzi na moim odpcinku i wtedy szukam innych rowiązań choć nie zawsze bolki chcą współpracować :D :mellow:

I ja mam zamiar połowić bolenia w tym sezonie, gdyż zaczynam przygodę z Odrą :D

Na razie sam próbuję strugać, ale oczywiste, że będzie trzeba także coś kupić :mellow:

Myślę, że kupię 6,5cm Gusmany, Salmo Trille, Siudaki i Siek-M - chyba będzie ok B) Całe kieszonkowe z dwóch miesięcy pójdzie :lol:

Dziś przyjechały do mnie ukleje od Taps'a [http://woblerytaps.republika.pl/ukleje.htm] jeszcze nie testowane ale jeżeli chodzi o wygląd i wykonanie to jestem w szoku - pozytywnym! :mellow:

Wobki są naprawdę piękne i wyglądają jak żywe ukleje :D (fotki na jego stronie nie oddają ich rzeczywistego uroku :D)