Skocz do zawartości

Przygotowania do sezonu boleniowego 2008

pirania74

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 372
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Redziego wahadlowki sa najgorszymi przynetami na bolenie , kompletnie nic na nie nie bierze ... Zartowalem , swietne wahadlowki i lowne , mam nadzieje ze mi Redzi da polowic nimi w tym roku B) Czesc Marcin :mellow: :mellow:

zdr

teraz to Ci już może nie dać ;)

Myślę, że kupię 6,5cm Gusmany, Salmo Trille, Siudaki i Siek-M - chyba będzie ok B) Całe kieszonkowe z dwóch miesięcy pójdzie :lol:

Nie zapomnij o wobku, który wyszedł spod reki Odrzanskich mistrzów - Hermesie :D

No tak - zobaczę jak będzie z pieniążkami jak wyrobię to i go kupię :D

Redziego wahadlowki sa najgorszymi przynetami na bolenie , kompletnie nic na nie nie bierze ... Zartowalem , swietne wahadlowki i lowne , mam nadzieje ze mi Redzi da polowic nimi w tym roku B) Czesc Marcin :mellow: :mellow:

zdr

teraz to Ci już może nie dać ;)

Dokładnie :mellow:

Teraz będziesz łowił ale na nie wiem co ;)

Dziś przyjechały do mnie ukleje od Taps'a [http://woblerytaps.republika.pl/ukleje.htm] jeszcze nie testowane ale jeżeli chodzi o wygląd i wykonanie to jestem w szoku - pozytywnym! :mellow:

Wobki są naprawdę piękne i wyglądają jak żywe ukleje :D (fotki na jego stronie nie oddają ich rzeczywistego uroku :D)

Ja tam na Tapsy w zeszłym roku nic nie wyjąłem

Moje przygotowania to głównie siedzenie nad mapami,zdjęciami satelitarnymi oraz analizownie połowu w miejscach ,kótre już znam.

Miejscówki na maj już wytypowane ,oczywiście w kilku wariantach bo nie wiadomo jaki będzie poziom wody w Wiśle.

Będzie dobrze B)

a u mnie tylko jeszcze świeża żyłka i gotowy ,a co do żyłek jakich używacie (grubość i firma)?

Ja używam Mikado (chyba Dino) o średnicy 0,18 lub 0.20.

Wcześniej używałem markowych żyłek ,ale że bardzo często zmieniam linkę na kołowrotku przeszedłem na coś ekonomicznego.

Przy okazji niskiej ceny ta żyłka jest naprawdę ok.

Sprzedają ją w odcinkach 150m co jest moim zdaniem minimum na Wisłę do boleniowania.

Polecili mi bardziej doświadczeni wiślacy z J.pl :D

ps.zaznaczę ,że przez ostatni sezon coraz rzadziej używałem zyłki, w tym też najprawdopodobniej będzie królować plecionka w moich zestawach.

Panowie,

W ramach przygotowania do sezonu donoszę że ukazała się nowa książka o boleniach - może tych mniej doświadczconych zainteresuje (dobry autor) - kupiłem po lekturze dam znać czy jest dobra

http://www.allegro.pl/item309250281_bolen_moje_techniki_polo wu_jacek_stepien_.html

pozdrowienia - dzięki tym wszystkim forumowiczom krórzy podają na forum konkretne informacje - pomocne w nauce łowienia boleni

Panowie,

W ramach przygotowania do sezonu donoszę że ukazała się nowa książka o boleniach - może tych mniej doświadczconych zainteresuje (dobry autor) - kupiłem po lekturze dam znać czy jest dobra

http://www.allegro.pl/item309250281_bolen_moje_techniki_polo wu_jacek_stepien_.html

pozdrowienia - dzięki tym wszystkim forumowiczom krórzy podają na forum konkretne informacje - pomocne w nauce łowienia boleni

książkę przeczytałem w jeden wieczór ,napisana lekko i przystępnie ,trochę skromnie z treścią