wizard Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Redziego wahadlowki sa najgorszymi przynetami na bolenie , kompletnie nic na nie nie bierze ... Zartowalem , swietne wahadlowki i lowne , mam nadzieje ze mi Redzi da polowic nimi w tym roku Czesc Marcin zdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Redziego wahadlowki sa najgorszymi przynetami na bolenie , kompletnie nic na nie nie bierze ... Zartowalem , swietne wahadlowki i lowne , mam nadzieje ze mi Redzi da polowic nimi w tym roku Czesc Marcin zdrteraz to Ci już może nie dać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Myślę, że kupię 6,5cm Gusmany, Salmo Trille, Siudaki i Siek-M - chyba będzie ok Całe kieszonkowe z dwóch miesięcy pójdzie Nie zapomnij o wobku, który wyszedł spod reki Odrzanskich mistrzów - Hermesie No tak - zobaczę jak będzie z pieniążkami jak wyrobię to i go kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Redziego wahadlowki sa najgorszymi przynetami na bolenie , kompletnie nic na nie nie bierze ... Zartowalem , swietne wahadlowki i lowne , mam nadzieje ze mi Redzi da polowic nimi w tym roku Czesc Marcin zdrteraz to Ci już może nie dać Dokładnie Teraz będziesz łowił ale na nie wiem co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizard Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Jak to na co Redzi ? kupujesz nowe wobki , a ja musze je przetestowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Jak to na co Redzi ? kupujesz nowe wobki , a ja musze je przetestowac jeśli sobie kupisz takie same dobra koniec OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zostało jeszcze 3 miechy :)Widzę, że co niektórzy już są przygotowani do bolkowego sezonu. Ja będę sie przygotowywał do ostatniego kwietnia, teraz mam w głowie tylko klenie, a jak się uda to i jazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Dziś przyjechały do mnie ukleje od Taps'a [http://woblerytaps.republika.pl/ukleje.htm] jeszcze nie testowane ale jeżeli chodzi o wygląd i wykonanie to jestem w szoku - pozytywnym! Wobki są naprawdę piękne i wyglądają jak żywe ukleje (fotki na jego stronie nie oddają ich rzeczywistego uroku ) Ja tam na Tapsy w zeszłym roku nic nie wyjąłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Ja osobiście jak dostałem pierwszy raz Tapsy w rękę tez nie miałem wiele brań. Ale jak trochę pomyślałem nad tą przynętą na efekty nie musiałem długo czekać. Mi ta przynęta pasuje. Jak dla mnie bardzo dobrze wykonana i można na niej eksperymentować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Temacik troszke podupadł, czyżby mnóstwo nowych kilerów ujrzało światło wodne 1 maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Watek umarł, bo cos mi sie wydaje ze juz wszyscy miłosnicy bolenia gotowi do akcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Może jeszcze nie gotwi, ale mają już taką wiedzę, że wystarczy na ten sezon by się sprawdzić Ja działam z blaszkami i czas ruszyć na testy, tylko nieech pogoda się poprawi, a najlepiej to żeby była taka jak przez statnie 2 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Jeszce tylko pobawię sie dwoma woblerami i będę gotowy na maxa. Tylko że te dwa woblery zajmią mi czas do kwietnia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Moje przygotowania to głównie siedzenie nad mapami,zdjęciami satelitarnymi oraz analizownie połowu w miejscach ,kótre już znam.Miejscówki na maj już wytypowane ,oczywiście w kilku wariantach bo nie wiadomo jaki będzie poziom wody w Wiśle. Będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 a u mnie tylko jeszcze świeża żyłka i gotowy ,a co do żyłek jakich używacie (grubość i firma)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 a u mnie tylko jeszcze świeża żyłka i gotowy ,a co do żyłek jakich używacie (grubość i firma)? Ja używam Mikado (chyba Dino) o średnicy 0,18 lub 0.20.Wcześniej używałem markowych żyłek ,ale że bardzo często zmieniam linkę na kołowrotku przeszedłem na coś ekonomicznego.Przy okazji niskiej ceny ta żyłka jest naprawdę ok.Sprzedają ją w odcinkach 150m co jest moim zdaniem minimum na Wisłę do boleniowania.Polecili mi bardziej doświadczeni wiślacy z J.pl ps.zaznaczę ,że przez ostatni sezon coraz rzadziej używałem zyłki, w tym też najprawdopodobniej będzie królować plecionka w moich zestawach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Ja używam Sufixa ale teraz zakupiłem kilka szpulek Jaxona Crocodile i zobaczymy co jest warta ta żyłeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Ja kupiłem tą żyłeczke (grubość 0,18) Siglon V Premium: http://www.fishing-mart.com.pl/pl/products.php?groups=5& assortment=29&producer=785&kind=3932 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 w zeszły sezon zacząłem na Millenium zander 0,20 na przekór nazwie, ale potem zacząłem łowić plecionką Dragona invisible 0,06 niezłe rzuty wychodziły nią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 Panowie, W ramach przygotowania do sezonu donoszę że ukazała się nowa książka o boleniach - może tych mniej doświadczconych zainteresuje (dobry autor) - kupiłem po lekturze dam znać czy jest dobra http://www.allegro.pl/item309250281_bolen_moje_techniki_polo wu_jacek_stepien_.html pozdrowienia - dzięki tym wszystkim forumowiczom krórzy podają na forum konkretne informacje - pomocne w nauce łowienia boleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 Panowie, W ramach przygotowania do sezonu donoszę że ukazała się nowa książka o boleniach - może tych mniej doświadczconych zainteresuje (dobry autor) - kupiłem po lekturze dam znać czy jest dobra http://www.allegro.pl/item309250281_bolen_moje_techniki_polo wu_jacek_stepien_.html pozdrowienia - dzięki tym wszystkim forumowiczom krórzy podają na forum konkretne informacje - pomocne w nauce łowienia boleni książkę przeczytałem w jeden wieczór ,napisana lekko i przystępnie ,trochę skromnie z treścią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 Ksiażka książką najważniejsza jest metoda prób i błędów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Witam. przyjechały do mnie spore zakupy z Fishing-mart'a. Z części boleniowej kupiłem to: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Sprawdzone wzorce Probuj, probuj i duzo łow, siga w jasnym kolorze wrecz siała poploch wsrod boleni, ktore na jej widok wrecz zmiatały z łowiska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 no te wobki polecał mi jeden bardziej doświadczony kolega po kiju, pamiętasz go? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi