Ugly Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 (edytowane) Od jakiegoś czasu "chodzi za mną" melodia z "Pocztowki z Buenos Aires" Nalberczak tam grał...co to było... ? Męczy mnie to okropnie Premiera byla w 1966 http://www.filmpolski.pl/fp/index.php/523958 Podejrzewam, ze 9/10 userow jeszcze nie było na tym łez padole U. Edytowane 28 Lipca 2013 przez Ugly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siksa Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 (edytowane) Peja Edytowane 28 Lipca 2013 przez Siksa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 28 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Peja To wykonawca ! Nie melodyjka! Nadto decko młodawy U. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 A to wtedy już był prąd? ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 28 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 A to wtedy już był prąd? ? Nie, ale wyngiel już dobywaliU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Ugly - bardzo lubiłem tego aktora ale za cholerę nie kumam samego filmu. Telewizor stał w domu wielkości szafy z kineskopem większej komórki, sztuka się liczy... Byłem wtedy na etapie Koziołka Matołka, Misia z okienka, Balbiny, Jacka i Agatki, Muchomorka i czwartkowej Kobry. Starszych Panów też oglądałem... Nie wiem czy Lis i Sroka dziadka Honecker-a to ten sam okres, sama bajka była bardzo OK... Czasami mam podobnie jak Ty, łazi po głowie i nijak z tym walczyć. Olśnienie przychodzi po kilku dniach ale wtedy już zapominam o co w zasadzie mi chodziło... Pociesza mnie tylko to, że jest to nieuchronne i wiele osesków z forum wcześniej czy później tego doświadczy... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 To nie film tylko Teatr Telewizji tzw. "Kobra" to były 3 czesci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 (edytowane) Ugly - bardzo lubiłem tego aktora ale za cholerę nie kumam samego filmu. Telewizor stał w domu wielkości szafy z kineskopem większej komórki, sztuka się liczy... Byłem wtedy na etapie Koziołka Matołka, Misia z okienka, Balbiny, Jacka i Agatki, Muchomorka i czwartkowej Kobry. Starszych Panów też oglądałem... Nie wiem czy Lis i Sroka dziadka Honecker-a to ten sam okres, sama bajka była bardzo OK... Czasami mam podobnie jak Ty, łazi po głowie i nijak z tym walczyć. Olśnienie przychodzi po kilku dniach ale wtedy już zapominam o co w zasadzie mi chodziło... Pociesza mnie tylko to, że jest to nieuchronne i wiele osesków z forum wcześniej czy później tego doświadczy... Chyba jeszcze Tele-Echo z I.Dziedzic i jakiś Wielokropek z gwiazdami: Jan Kobuszewski i Jan Kociniak.Pancerni już byli? Ci czterej chyba tak. Ale tego filmu nie pomnę Kuba prąd już dali. Może z racji obowiązkowych "kołchoźników" wiszących w każdej niemal kuchni (mowa o głośnikach PR, działających na "małym prądzie")Tylko telewizory czasem tak gęsto, że wspólnoty mieszkaniowe samoistnie i bez podstaw prawnych powstawały, żeby np. Wyścig Pokoju (i Bonanzę) obejrzeć Edytowane 28 Lipca 2013 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maja 2 Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Hej.Coś takiego znalazłem: http://www.e-teatr.pl/en/realizacje/3217,szczegoly.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Nie wiem czy to w "Pocztówce" czy w innej odcinkowej "Kobrze" (tego już najstarsi górale nie pamiętają) motywem muzycznym była "Girl" - The Beatles Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 29 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Nie wiem czy to w "Pocztówce" czy w innej odcinkowej "Kobrze" (tego już najstarsi górale nie pamiętają) motywem muzycznym była "Girl" - The Beatles To na pewno nie "Girl" U. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Utwór Pocztówka z Buenos Aires - Andrzej Wydrzyński. http://www.e-teatr.pl/en/realizacje/3217,szczegoly.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 29 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Utwór Pocztówka z Buenos Aires - Andrzej Wydrzyński. http://www.e-teatr.pl/en/realizacje/3217,szczegoly.htmlZnam ten link, tytuł utworu to tytuł sztuki a nie utworu muzycznego. Ponadto A. Wydrzynski był pisarzem a nie kompozytorem U. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ikar Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 to ciekawe - trafiłem tutaj właśnie tropem piosenki do Pocztówki z Buenos Aires. Sam od wielu lat zastanawiam się, jaka piosenka towarzyszyła czołówce. Wydaje mi się, że to było "coś włoskiego", dość znanego i śpiewanego przez kobietę (?). Rozumiem, że tutaj ten trop pojawił się po ubiegłorocznej prezentacji w TVP Kultura. Niestety, przegapiłem... Co do Beatlesów, to akurat pamiętam, że Girl była w czołówce spektaklu "Melissa" wg Francisa Durbridge'a. Przez kilka tygodni chodziłem wtedy do sklepu galanteryjnego, pytając, czy jest już pocztówka z tą piosenką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ikar Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 korekta - temat jak widzę pojawił się przed ubiegłoroczną prezentacją, więc nie tylko mnie ta sprawa utkwiła tak mocno w pamięci:)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 15 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Też mam takie wrażenie, że włoskie i kobieta... z drugiej strony bohaterką(negatywną) spektaklu była niewiasta więc może dlatego. A może to to (n.b piękna piosenka i wykonawczyni tchnąca wtedy "niewinnością”, nieobyciem scenicznym, później wielka diva estrady) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
covo Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 to było "coś włoskiego"bylo, bylo, al di la -> https://www.youtube.com/watch?v=3d3tmpkoTyg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi