Skocz do zawartości

Pytnie do (mocno) starszych panów

Ugly

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś czasu "chodzi za mną" melodia z "Pocztowki z Buenos Aires" Nalberczak tam grał...co to było... ?  Męczy mnie to okropnie :)  Premiera byla w 1966  :D http://www.filmpolski.pl/fp/index.php/523958 Podejrzewam, ze 9/10 userow jeszcze nie było na tym łez padole :D

U.

Edytowane przez Ugly

Ugly - bardzo lubiłem tego aktora ale za cholerę nie kumam samego filmu. Telewizor stał w domu wielkości szafy z kineskopem większej komórki, sztuka się liczy... :D

Byłem wtedy na etapie Koziołka Matołka, Misia z okienka, Balbiny, Jacka i Agatki, Muchomorka i czwartkowej Kobry. Starszych Panów też oglądałem... :D

Nie wiem czy Lis i Sroka dziadka Honecker-a to ten sam okres, sama bajka była bardzo OK... ;)  :D

Czasami mam podobnie jak Ty, łazi po głowie i nijak z tym walczyć. Olśnienie przychodzi po kilku dniach ale wtedy już zapominam o co w zasadzie mi chodziło... :D

Pociesza mnie tylko to, że jest to nieuchronne i wiele osesków z forum wcześniej czy później tego doświadczy... :D

• Like 2

Ugly - bardzo lubiłem tego aktora ale za cholerę nie kumam samego filmu. Telewizor stał w domu wielkości szafy z kineskopem większej komórki, sztuka się liczy... :D

Byłem wtedy na etapie Koziołka Matołka, Misia z okienka, Balbiny, Jacka i Agatki, Muchomorka i czwartkowej Kobry. Starszych Panów też oglądałem... :D

Nie wiem czy Lis i Sroka dziadka Honecker-a to ten sam okres, sama bajka była bardzo OK... ;)  :D

Czasami mam podobnie jak Ty, łazi po głowie i nijak z tym walczyć. Olśnienie przychodzi po kilku dniach ale wtedy już zapominam o co w zasadzie mi chodziło... :D

Pociesza mnie tylko to, że jest to nieuchronne i wiele osesków z forum wcześniej czy później tego doświadczy... :D

Chyba jeszcze Tele-Echo z I.Dziedzic i jakiś Wielokropek z gwiazdami: Jan Kobuszewski i Jan Kociniak.

Pancerni już byli? Ci czterej chyba tak. Ale tego filmu nie pomnę :D

Kuba prąd już dali. Może z racji obowiązkowych "kołchoźników" wiszących w każdej niemal kuchni (mowa o głośnikach PR, działających na "małym prądzie")

Tylko telewizory czasem tak gęsto, że wspólnoty mieszkaniowe samoistnie i bez podstaw prawnych powstawały, żeby np. Wyścig Pokoju (i Bonanzę) obejrzeć :lol:

Edytowane przez popper

• 1 rok później...

to ciekawe - trafiłem tutaj właśnie tropem piosenki do Pocztówki z Buenos Aires. Sam od wielu lat zastanawiam się, jaka piosenka towarzyszyła czołówce. Wydaje mi się, że to było "coś włoskiego", dość znanego i śpiewanego przez kobietę (?). Rozumiem, że tutaj ten trop pojawił się po ubiegłorocznej prezentacji w TVP Kultura. Niestety, przegapiłem... Co do Beatlesów, to akurat pamiętam, że Girl była w czołówce spektaklu "Melissa" wg Francisa Durbridge'a. Przez kilka tygodni chodziłem wtedy do sklepu galanteryjnego, pytając, czy jest już pocztówka z tą piosenką:)...  

Też mam takie wrażenie, że włoskie i kobieta... z drugiej strony bohaterką(negatywną) spektaklu była niewiasta więc może dlatego. A może to to (n.b piękna piosenka i wykonawczyni tchnąca wtedy "niewinnością”, nieobyciem scenicznym, później wielka diva estrady)

• 2 lata później...