Skocz do zawartości
  • 0

Polskie Radio i Zew Natury - Pstrągi, trocie, wędkarstwo podlodowe

admin

Pytanie

Cześć,

Dla zainteresowanych - nagrałem dzisiejszą audycję radiową Wieści z lasu i nie tylko. Dzisiaj luźna audcja z udziałem Tadka Ćwika, Jacka Gawlińskiego, Jerrego oraz Wojtka Bogusławskiego. Link do audycji: http://jerkbait.pl/users/jacek/Zew/2008-01-05.mp3

Pozdrawiam

Remek

20 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Chcialbym kilka slow od siebie ...mimo ze w audycji moja rola jest statysty [ tak ,nie ,hihihi ] co wynika z faktu ze nie lowilem pstragow , glowacic i pod lodem ....wiec wiecej slucham niz mowie . Tadek i Jacek sa bardzo dobrze przygotowani i maja ogromna wiedze . Ktos myslac ze w kilka minut mozna te wiedze sprzedac na pewno sie myli . My sami jestesmy bardzo ograniczeni tym ze musimy podac komunikaty , kilka reklam naszych sponsorow i czas 45 minut ucieka w mgnieniu oka . Nie ma tu wiec esencji o ktora nam chodzi . Zdarza sie rowniez ze zbaczamy z tematu i galopujac tracimy czas na narzekania - jak to w Polsce zle gospodarza - a minuty leca . Trzeba tez zdac sobie sprawe ze nasza audycja jest skierowana do sluchaczy w Ameryce , ze sa wedkarze bardzo doswiadczeni ktorzy czekaja na szczegoly i sa wedkarze poczatkujacy ktorzy czekaja na podstawowe info i dla ktorych specjalistyczne dialogi beda niezrozumiale . Trzeba wiec zlotego srodka -; nowicjuszy zaciekawic , zachecic i jakas perelke dla smakoszy . Tak wiec pewne audycje wyjda nam lepiej a pewne gorzej . Caly czas jest to improwizacja z ograniczeniami . Traktujcie wiec nas na luzie i raczej z chumorem ...jak Przyjaciol z ktorymi sie rozmawia przez telefon ....jerry herbu zebaty pstrag :mellow:

• 0

Jurku,

Ja to kiedyś myślałem, że każda audycja i program TV jest kiepski. Człowiek siedział prze TVi jęczał, że wie lepiej, potrafi więcej itd. Tak było do momentu kiedy nie spotkałem się z Jurkiem Wierzbickim z Taaaakiej Ryby. Stanąłem wtedy przed kamerą i ... zaczęło się - brak czasu, tematyka musiała być od najprostszych rzeczy do średnio zaawansowanej itd. Zupełnie inaczej to wygląda od strony TV i od strony kamery. Teraz oceniam inaczej.

Czekam na następne i z wielką chęcią opublikuję na stronie.

Pozdrawiam

Remek

• 0

Chcialbym kilka slow od siebie ...mimo ze w audycji moja rola jest statysty [ tak ,nie ,hihihi ] co wynika z faktu ze nie lowilem pstragow , glowacic i pod lodem ....wiec wiecej slucham niz mowie . Tadek i Jacek sa bardzo dobrze przygotowani i maja ogromna wiedze . Ktos myslac ze w kilka minut mozna te wiedze sprzedac na pewno sie myli . My sami jestesmy bardzo ograniczeni tym ze musimy podac komunikaty , kilka reklam naszych sponsorow i czas 45 minut ucieka w mgnieniu oka . Nie ma tu wiec esencji o ktora nam chodzi . Zdarza sie rowniez ze zbaczamy z tematu i galopujac tracimy czas na narzekania - jak to w Polsce zle gospodarza - a minuty leca . Trzeba tez zdac sobie sprawe ze nasza audycja jest skierowana do sluchaczy w Ameryce , ze sa wedkarze bardzo doswiadczeni ktorzy czekaja na szczegoly i sa wedkarze poczatkujacy ktorzy czekaja na podstawowe info i dla ktorych specjalistyczne dialogi beda niezrozumiale . Trzeba wiec zlotego srodka -; nowicjuszy zaciekawic , zachecic i jakas perelke dla smakoszy . Tak wiec pewne audycje wyjda nam lepiej a pewne gorzej . Caly czas jest to improwizacja z ograniczeniami . Traktujcie wiec nas na luzie i raczej z chumorem ...jak Przyjaciol z ktorymi sie rozmawia przez telefon ....jerry herbu zebaty pstrag :mellow:

@Jerry hzs, Lubie słuchać waszej audycji choć nie zawsze mam czas na to(praca),cale szczęście ze jest osoba na jerkbait.pl co to nagrywa i w pużńiejszym terminie można sobie tej audycji posłuchać,oby więcej takich audycji nie tylko u Was ale i u nas,nie miałbym nic przeciwko aby taka audycja była minimum dwa razy w tygodniu :D

• 0

@biosteron

Jak byłem kilka razy w USA, to zawsze szukałem w tv audycji wędkarskich. Z reguły nowe odcinki pojawiały się w sobotę przed południem. Z moich, bardzo skromnych, obserwacji wynikało, że firmy wędkarskie były bardzo zaangażowane w te programy. Wiadomo, marketing. Dopóki u nas firmy nie będą zainteresowane powstaniem takiego/takich programów (kaska), to niestety zostanie nam tylko net (vide: taaakaryba - uciekli do netu). Niestety nasza telewizja, ogólnie rzecz biorąc, jest bardziej zainteresowana gadającymi głowami i polityką - puke!, a nie potrzebami odbiorców. Tak, wiem, tworzy się kanały tematyczne, ale dlaczego są one płatne.

Ja osobiście nie mam odbiornika tv, co prawda są one w domu, nawet dwa,(w pokojach u Mamy i Taty, i czasami do nich wpadam, lecz mniej więcej po 15 minutach mam dość - beznadzieja!. A sat zlikwidowałem, jak ograniczyli ilość programów przyrodniczych.

Dla mnie ratunkiem jest net i myślę, że tak już zostanie. Przynajmniej oglądam to, co lubię :D

• 0

@jerry

Nic się nie przejmuj, audycja świetna, a wszystkich i tak nigdy się nie zadowoli. Wiem jak trudno mówić do mikrofonu czy przed kamerą, jak stresujący jest czas, którego trzeba się trzymać i inne wymogi, które trzeba spełnić, aby audycja się nie posypała.

Jest świetnie, a z czasem będzie lepiej, co do tego ani ja ani nikt na tym forum jak sądzę, nie ma wątpliwości.

Pozdro Jachu

PS. @kryst mam niestety takie same odczucia jak Ty, jeśli chodzi

o informacje nt. wędkarstwa w TV to można się ich spodziewać gdy

jakiś wędkarz się utopi np,na lodzie (czy raczej pod)lub inny

kataklizm dotknie kogoś lub ew. wody. Smutne niestety