Skocz do zawartości

naszość , panowie..

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.fly-artgallery.eu/

Strona Roberta Tracza i trójmiejskiego salmo undergroundu . Piękne i autentyczne , bez metek i dodzenia..

Kiedyś już to widziałem, piękne. Tu mam bardzo podobnie brzmiącą nazwe http://www.flyart.pl/ choć nie do końca w temacie <_<

Ładne, czasami troszkę strasznawe. Jednak żadna to sztuka nie jest, raczej ilustracje do książek. Jak ze starej encyklopedii bym powiedział. Wprawne oko zaraz zauważa kilka typowych kitów ale nie ma się co czepiać. To są obrazki dla wędkarzy, którzy chcą mieć narysowaną rybę. I tak jest dobrze. Moje całkiem prywatne podsumowanie: fuj.

Oj @Tomaszek

Rozumiem, że to Twoja subiektywna opinia, no cóż masz prawo.

Ale zawsze jak czytam tego typu posty, raczej młodych wędkarzy

to zastanawiam się co im daje prawo do tak radykalnych opinii,

z reguły negatywnych i zawsze na nie. Bo w tym konkretnym przypadku, to wydaje mi się, że ani nie jesteś specjalistą, ani

nie wiesz wiele o akwareli a i doświadczenia wiele, tego życiowego też jeszcze nie masz na tyle aby ferować takie osądy.

Pozdr Jachu

Bo w tym konkretnym przypadku, to wydaje mi się, że ani nie jesteś specjalistą

Tu mnie masz. Przyznaję że mój negatywny odbiór postanowiłem skonsultować. O tyle było to łatwe że w mojej najbliższej rodzine mam dyplomowanego art. plastyka z dobrze 40-sto letnim doświadczeniem. Tak więc podstawy do wygłoszenia takiego osądu dało mi potwierdzenie moich obserwacji przez fachowca. Jeśli chcesz chętnie na priv wyślę Ci kilka przykładów sporych baboli strzelonych w tych akwarelach, które świadczą o braku warsztatu - ponownie to nie moje obserwacje bo ja od software-u jestem

@Tomaszek,

Wybacz, lecz myślę, że babole, które profesjonalnie ocenił Twój członek Rodziny nie mają nic do rzeczy. Bez względu na mody, pociągnięcia pędzla, czy brak perspektywy my zwykli zjadacze chleba oceniamy malarstwo i grafikę na zasadzie - podoba mi się lub nie! Te prace nie będą wystawiane w Tate Gallery, mają się podobać lub nie. Tobie się nie podobają, i dałeś temu wyraz, mnie nie przeszkadzają, powiem więcej, więcej takich prac, bo tylko konkurencja i zdrowa rywalizacja stworzy lepsze dzieła. Niestety, obecnie w Wawie, ciężko znaleźć nowe akwarele lub grafiki poświęcone przyrodzie. Ty mieszkasz poza granicami, kiedy ja tam byłem, tego typu art był dużo powyżej moich skromnych dochodów.

Przykro mi, ale muszę to powiedzieć, nie bądź surowym sędzią, otwórz się na szersze horyzonty.

Panowie.

Nie sądzę aby dalsze rozstrząsanie tak subiektywnej, w końcu kwestii, jak to czy komuś się podobają owe akwarele czy nie, mogłobybyć powodem do dalszej dyskusji. Szkoda bić pianę, jednym się podoba drugim nie i nie o wartości stricte artystyczne czy doskonałość warsztatu lub jego brak tutaj chodzi

I niech tak zostanie.

Pozdrowienia Jachu

Jerry ,nowoczesny fishing wyrósł z bogatej duchowo przestrzeni , nie z rybnej jatki . I ona jest jego siłą i oznaką zdrowia .

Różne są jego emanacje .

Od skanalizowanej komercji , w której wiosłuje większość , po osobiste , prywatne ołtarze .

Jeden maluje drugi się brzydzi ..

Naszość ??

Tak sobie myślę Tomaszek kiedy wyrwiesz bana za niewyparzony jęzor i szarganie świętości konstruktywną krytyką....

No mi te obrazki słabo wchodzą, nie żebym coś do nich miał, zdecydowanie wolę tego pana:

http://www.axisweb.org/seCVWK.aspx?ARTISTID=5110

Choć to i tak nie do końca moja bajka. Ale ja inne pokolenie jestem - multimedialno-coolowe