Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 http://www.fly-artgallery.eu/Strona Roberta Tracza i trójmiejskiego salmo undergroundu . Piękne i autentyczne , bez metek i dodzenia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 http://www.fly-artgallery.eu/Strona Roberta Tracza i trójmiejskiego salmo undergroundu . Piękne i autentyczne , bez metek i dodzenia.. Kiedyś już to widziałem, piękne. Tu mam bardzo podobnie brzmiącą nazwe http://www.flyart.pl/ choć nie do końca w temacie <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnnyJohn Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 Bardzo ładne rysunki, szczególnie podobaja mi sie te akwarelowe obrazki. Sam maluje akwarelą i wiem, że naprawdę nieładtwo oddac wiernie wygląd ryby tą techniką. Po prostu piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 6 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 Pod linkiem na dole strony www.club-trout.impreza.pl , jest kilka wspaniałych opisów wypraw . I całe zagłębie pstrągowe.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 Ładne, czasami troszkę strasznawe. Jednak żadna to sztuka nie jest, raczej ilustracje do książek. Jak ze starej encyklopedii bym powiedział. Wprawne oko zaraz zauważa kilka typowych kitów ale nie ma się co czepiać. To są obrazki dla wędkarzy, którzy chcą mieć narysowaną rybę. I tak jest dobrze. Moje całkiem prywatne podsumowanie: fuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Oj @TomaszekRozumiem, że to Twoja subiektywna opinia, no cóż masz prawo.Ale zawsze jak czytam tego typu posty, raczej młodych wędkarzyto zastanawiam się co im daje prawo do tak radykalnych opinii,z reguły negatywnych i zawsze na nie. Bo w tym konkretnym przypadku, to wydaje mi się, że ani nie jesteś specjalistą, aninie wiesz wiele o akwareli a i doświadczenia wiele, tego życiowego też jeszcze nie masz na tyle aby ferować takie osądy.Pozdr Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 @Jachu, Tak, Kolega ma prawo do takich opinii. Szkoda tylko, że nie wie, że piękno pochodzi z duszy, a nie z oblicza. Popatrzył i ocenił, a w moim zdaniem, nie wczuł się w klimat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Bo w tym konkretnym przypadku, to wydaje mi się, że ani nie jesteś specjalistą Tu mnie masz. Przyznaję że mój negatywny odbiór postanowiłem skonsultować. O tyle było to łatwe że w mojej najbliższej rodzine mam dyplomowanego art. plastyka z dobrze 40-sto letnim doświadczeniem. Tak więc podstawy do wygłoszenia takiego osądu dało mi potwierdzenie moich obserwacji przez fachowca. Jeśli chcesz chętnie na priv wyślę Ci kilka przykładów sporych baboli strzelonych w tych akwarelach, które świadczą o braku warsztatu - ponownie to nie moje obserwacje bo ja od software-u jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 @Tomaszek, Wybacz, lecz myślę, że babole, które profesjonalnie ocenił Twój członek Rodziny nie mają nic do rzeczy. Bez względu na mody, pociągnięcia pędzla, czy brak perspektywy my zwykli zjadacze chleba oceniamy malarstwo i grafikę na zasadzie - podoba mi się lub nie! Te prace nie będą wystawiane w Tate Gallery, mają się podobać lub nie. Tobie się nie podobają, i dałeś temu wyraz, mnie nie przeszkadzają, powiem więcej, więcej takich prac, bo tylko konkurencja i zdrowa rywalizacja stworzy lepsze dzieła. Niestety, obecnie w Wawie, ciężko znaleźć nowe akwarele lub grafiki poświęcone przyrodzie. Ty mieszkasz poza granicami, kiedy ja tam byłem, tego typu art był dużo powyżej moich skromnych dochodów.Przykro mi, ale muszę to powiedzieć, nie bądź surowym sędzią, otwórz się na szersze horyzonty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Panowie.Nie sądzę aby dalsze rozstrząsanie tak subiektywnej, w końcu kwestii, jak to czy komuś się podobają owe akwarele czy nie, mogłobybyć powodem do dalszej dyskusji. Szkoda bić pianę, jednym się podoba drugim nie i nie o wartości stricte artystyczne czy doskonałość warsztatu lub jego brak tutaj chodziI niech tak zostanie.Pozdrowienia Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Kocham Ciebie za to Jachu <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Krzychu, też wyczuwam w Tobie bratnią duszę.Pozdro Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Chłopaki - i ja się z Wami zgadzam!nie ma się co czepiać. To są obrazki dla wędkarzy, którzy chcą mieć narysowaną rybę. I tak jest dobrze.Tak więc w gruncie rzeczy jesteśmy jednomyślni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Nie znam sie na Sztuce . Picasso mi nie podchodzi . Te akwarele mi sie podobaja ...po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 8 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Jerry ,nowoczesny fishing wyrósł z bogatej duchowo przestrzeni , nie z rybnej jatki . I ona jest jego siłą i oznaką zdrowia .Różne są jego emanacje .Od skanalizowanej komercji , w której wiosłuje większość , po osobiste , prywatne ołtarze . Jeden maluje drugi się brzydzi ..Naszość ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Tak sobie myślę Tomaszek kiedy wyrwiesz bana za niewyparzony jęzor i szarganie świętości konstruktywną krytyką.... No mi te obrazki słabo wchodzą, nie żebym coś do nich miał, zdecydowanie wolę tego pana: http://www.axisweb.org/seCVWK.aspx?ARTISTID=5110 Choć to i tak nie do końca moja bajka. Ale ja inne pokolenie jestem - multimedialno-coolowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 @Standerus, Ale ja inne pokolenie jestem - multimedialno-coolowe A co to jest? <_< W latach 70-tych też myślałem, że jestem multimedialno-coolowy, chociaż mediów było mniej a cool był tylko w zimie, na zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 media kontrolowane i zima stulecia za oknem <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krist444 Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 Ja tam sie nie znam ale zgadzam sie z Tomaszkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 VBardzo fadne tylko podziwiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi