Skocz do zawartości

Gwarancja na kije St.Croix

staszek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość White--fish

No to mamy anty reklamę! Smutne jest takie podejście do klienta. Niczym niejednokrotnie opisywana Daiwa Polska.

Zrozumiał bym informacje że zbierają wędziska do paczki reklamacyjnej (powiedzmy przykładowo minimum 10szt). Ponieważ mniejszej ilości nie opłaca się logistycznie wysyłać. Ok. Ale nie jestem w stanie uwierzyć w to że taka firma jak At.Croix olewala by klienta i kazała mu czekać kilka miesięcy na załatwienie płatnej reklamacji.

No to mamy anty reklamę! Smutne jest takie podejście do klienta. Niczym niejednokrotnie opisywana Daiwa Polska.

Zrozumiał bym informacje że zbierają wędziska do paczki reklamacyjnej (powiedzmy przykładowo minimum 10szt). Ponieważ mniejszej ilości nie opłaca się logistycznie wysyłać. Ok. Ale nie jestem w stanie uwierzyć w to że taka firma jak At.Croix olewala by klienta i kazała mu czekać kilka miesięcy na załatwienie płatnej reklamacji.

........... jaka wysyłka? A zresztą, nie będę więcej strzępić języka. Over and out.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 1

Gość White--fish

........... jaka wysyłka? A zresztą, nie będę więcej strzępić języka. Over and out.

Wojtku, powiedzmy mamy taką sytuację. Złamało się wędzisko, pomijam jak itp. Posiadacz wędziska nie zna angielskiego i nie jest w stanie osobiście napisać maila do gwaranta St.Croix. Postanawia zareklamować wędkę przez polskiego dystrybutora. Ten zamiast mówić że wymieniony element bądź wędka będzie np.  za miesiąc. Po czym po kilku miesiącach właściciel dalej nie ma wędki, ani jasnej informacji kiedy ona wróci do niego.

Nie wiem jak załatwia to polski pośrednik. Wiem jak przebieg reklamacji wyglądał w Daiwie. Szła zbiorowa paczka reklamacyjna z daiwy polska, głównego przedstawicielstwa w Niemczech. Stad czas reklamacji w daiwie był długi. Myślę że po prostu podobnie wygląda to u polskiego dystrybutora. Stąd te kilka miesięcy oczekiwania na reklamację. Z resztą, mniejsza o to...

Edytowane przez Suchotnik

Gość White--fish

Mój post absolutnie nie był skierowany jako atak w Twoją stronę. Mam nadzieję, że tak go nie odebrałeś.

Wojtku, absolutnie nie traktowałem twojej wypowiedzi jako atak w moją stronę ????

• Like 1

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Dzisiaj odebrałem nowy model LWS68MXF.

Cały przebieg reklamacji trwał ok. trzech miesięcy, kij wysłałem do Żbika w połowie grudnia .

Koszt opłaty z cłem i podatkiem plus przesyłka 485zł.

hmm nowy kij 1270 zł zapłaciłeś tak 38% ceny kija ;p

Kij jest nowością na rok 2018 jak ty go uszkodziłeś :D

Edytowane przez Derrek

• 4 miesiące temu...

Mam pytanie może ktoś miał już podobny problem....Sprzedałem koledze ze 2-3 lata temu St.Croix Elitkę zarejestrowaną na mnie. On złamał szczytówkę i chciał jakoś wysłać kij w ramach gwarancji do U.S. Czy ktoś wie jak ma to zrobić? Może przez jakiś sklep w PL by się udało?

Cześć, dzisiaj pierwszy raz w życiu połamałem wędkę. Les86MHF2. Drugi raz na rybach, kupiona tu na forum jako nowa i pękła jak zapałka przy wyrzucie przynętą 22g poniżej pierwszej przelotki górnego składu. I teraz kolejny wydatek, długi czas oczekiwania na nową szczytówkę, ogólnie jestem zawiedziony. Używam trzech Graphitleaderów od dwóch lat i wszystko super, a tu druga wyprawa i taka niespodzianka. Na szczęście żona była na łódce razem ze mną i widziała całą sytuację, inaczej by mi nie uwierzyła jak wędka za tyle pieniędzy może sobie tak się złamać. Ktoś się orientuje jaka jest teraz opłata serwisowa za LES, jakie cło i vat?

Cześć, dzisiaj pierwszy raz w życiu połamałem wędkę. Les86MHF2. Drugi raz na rybach, kupiona tu na forum jako nowa i pękła jak zapałka przy wyrzucie przynętą 22g poniżej pierwszej przelotki górnego składu. I teraz kolejny wydatek, długi czas oczekiwania na nową szczytówkę, ogólnie jestem zawiedziony. Używam trzech Graphitleaderów od dwóch lat i wszystko super, a tu druga wyprawa i taka niespodzianka. Na szczęście żona była na łódce razem ze mną i widziała całą sytuację, inaczej by mi nie uwierzyła jak wędka za tyle pieniędzy może sobie tak się złamać. Ktoś się orientuje jaka jest teraz opłata serwisowa za LES, jakie cło i vat?

Rejestrowałeś ja na siebie czy już była zarejestrowana na pierwszego właściciela?