tlok Opublikowano 30 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 (edytowane) Wiem ze stosunek 1:50 ale jaki olej polecacie? Oczywiscie dwutakt Edytowane 30 Lipca 2013 przez tlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tornado Opublikowano 30 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Każdy do dwutakta.Jakis castrol aby w normach współczesnych się mieścił i normalny unikać syntetyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 skiner Opublikowano 30 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 polecam ten:Orlen Platinum Boat 2T/ TC-W3 - mineralny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Darecki72 Opublikowano 30 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Każdy do dwutakta.Jakis castrol aby w normach współczesnych się mieścił i normalny unikać syntetyki.Dlaczego nalezy unikac syntetyku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tornado Opublikowano 30 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Ot i znalazł się konkrety olej, sam już wypadłem z tej wiedzy.Już parę lat latam na pełnym wtrysku a postępu nie dogonisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tornado Opublikowano 30 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 (edytowane) Stare silniki były projektowane na normalne oleje po drugie silnik mocno eksplatowany na normalnym oleju nie powinien przechodzić na syntetyk bo on ma za bardzo piorące dodatki i może się okazać że po pewnym czasie tak go wypłucze ze stracimy szczelność, kompresje tak jak w samochodach. Po za tym Evinrude sam zalecał mineralne oleje w silnikach z tych lat i starszych. PS. Po za tym Suzuki Yamaha nie pamiętam jak jest z Mercurym nie zaleca syntetyków i to w najnowszych modelach na wtrysku. Edytowane 30 Lipca 2013 przez tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Darecki72 Opublikowano 30 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Skoro producent tak zaleca to ok. Co do samochodow to powiem ze swoim na syntetyku Mobil 1 jezdze od 30 tys.mil. Teraz mam 220 tys. I z tego co wiem kiedy silnik pracuje pod wiekszym obciazeniem-transport lodki-w tym przypadku zalecany jest syntetyk. Niczego tez mi z silnika nie wydmuchalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tornado Opublikowano 30 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 (edytowane) To normalne 30000 to nowy silnik jeszcze nie dotarty na dobrą sprawę gorzej by było gdybyś z normalnego przeszedł na syntetyk teraz po 220000.Ja jeżdżę kia sorento 3,5litra na pełnym syntetyku ale od nowości a mam już 82000km, kiedyś jeździłem BMW 535 na Pennzoilu syntetyku i zrobiłem nią kiedyś 134000 bez wymiany jedynie dwie dolewki zrobiłem i nic z silnikiem się nie działo. I z przebiegiem ponad milion jeszcze dobrze ją sprzedałem koneserowi z Wrocławia na chodzie, i za całego żywota nawet świeć nie wymieniłem. Tak mi serwis BMW CIT TRONIK na Karkonoskiej we Wrocku doradził zaspawać maskę i tam nie zaglądać Edytowane 30 Lipca 2013 przez tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nebril Opublikowano 30 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 (edytowane) Zwróć uwagę na to, żeby miał normę tc-w3. W zeszłym sezonie pływałem na Quicksilver 2T TC-W3, w tym roku z braku dostępności Yamaha Yamalube TCW3 Super 2-stroke. Zauważalnych różnic brak. Znalazłem coś takiego: http://www.simsupply.com/p-212503-evinrude-2-stroke-oil.aspxMożesz mieć problem z kupnem w Polsce, ale przynajmniej jesteś pewien normy. Edytowane 30 Lipca 2013 przez Nebril Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tlok Opublikowano 31 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 Dziekuje za wszystkie porady . Znalazlem u mnie w sklepie Quicksilver 2T TC-W3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
tlok
Wiem ze stosunek 1:50 ale jaki olej polecacie? Oczywiscie dwutakt
Edytowane przez tlokOdnośnik do komentarza
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi