Skocz do zawartości

Przecież nic się nie da zrobić !!!Zachodniopomorskie, Szczecin

lewyspec

Rekomendowane odpowiedzi

Skippi, chyba pan sobie pochlebił. Robert zacytował Makambę, który "w cieniu prawa" chce bić ludzi. Raczej nigdzie nie odniósł się do pana.
Te cytaty z kodeksu karnego... Makamba proponuje zorganizowanie grupy, która za cel ma pobicie kogoś i uniknięcie kary. Inni wyszukują w kk pod jakim pozorem można to zrobić. Uczciwy człowiek, który zna te plany powinien w razie potrzeby opowiedzieć o nich przed sądem i wtedy by się okazało, czy rzeczywiście tak wolno. Na pewno nie. Robert ma rację!

Skippi, chyba pan sobie pochlebił. Robert zacytował Makambę, który "w cieniu prawa" chce bić ludzi. Raczej nigdzie nie odniósł się do pana.

Te cytaty z kodeksu karnego... Makamba proponuje zorganizowanie grupy, która za cel ma pobicie kogoś i uniknięcie kary. Inni wyszukują w kk pod jakim pozorem można to zrobić. Uczciwy człowiek, który zna te plany powinien w razie potrzeby opowiedzieć o nich przed sądem i wtedy by się okazało, czy rzeczywiście tak wolno. Na pewno nie. Robert ma rację!

Wielce szanowny Panie Andrzeju

Twierdzi Pan że sobie pochlebiłem. Czyżby?

W każdym razie o ile Makamba być może zapędził się w swoich dywagacjach, o tyle jeśli instytucje powołane  do ochrony obywatela, jego dobra i mienia a także likwidowania min. procederu kłusowniczego są niewydolne z takich czy innych powodów, praworządny obywatel, w świetle przytoczonego przeze mnie przepisu, ma prawo bronić siebie a także swojej/wspólnej własności. A że bez przysłowiowej bitki się nie obejdzie, tym gorzej dla kłusoli. Trudno mi wyobrazić sobie kłusownika, który jak bezwolne jagnię daje się zaprowadzić na Policję. Zatem obicie kłusolskiej mordy w samoobronie wydaje się nieuniknione. Tylko lać trzeba " koherentnie " że tak powiem, hehe.

z całym szacunkiem - Michał K.

Edytowane przez skippi66

Właściwie zasadą jest w świecie akademickich dyskusji , iż jajogłowi osobnicy uwięzieni w nie swoim ciele są w 100% zakładnikami drętwej poprawności .  I nawet taki uroczy w swojej prostocie , łotrzykowski pomysł wprawia ich zazwyczaj w tępy stupor , za który podąża zwyczajowa niemożność. Przecież zupełnie legalnie można sprawić rozkoszny wpierdol tym męczącym osobnikom jako lotna brygada antyfaszystowska , antyklerykalna - tu można by ich nawet obsikać , czy też antyhomofobiczna .

Z bejsbolem , to nie zawsze znaczy bez głowy .. :)

Ale tacy są niestety wilcy po lekturze Szyszkowskiej  :unsure: 

• Like 4

Wilku - miłośniku Miłosza , łaciny , filozofii itp.

Wilku co tyle ksiąg mądrych pewnie się naczytałeś lub w głowę ktoś Cię nimi okładał.

Jakimś cudem nie potrafisz zauważyć , że forum to , nie jest miejscem , w którym piszemy o tym za co chcemy trzymać innych facetów.

Ale...

Skoro przy wadze 120 kilo jesteś tak gibki jak gibon i szybki jak grzechotnik i lubisz trzymać facetów za ich organy - to nie mam nic przeciwko byś trzymał mnie za ucho tak długo jak zechcesz.

Możesz nawet cmoknąć mnie w pompkę - ale krótko.

Widzę ,też że interesujesz się też modą , lecz w tym temacie już nie pomogę bo w stringach nie chadzam.

http://mojemaleopowiesci.blogspot.nl/2011/11/versace-for-h.html

http://alcyna.blogspot.nl/2011/11/panterka-kolejna-odsona.html

http://alcyna.blogspot.nl/2011/11/dopoki-jesien-trwa.html

http://www.karinainfashionland.com/2011/11/let-it-go.html

Tu nawet w ostatnim komentarzu zachwalasz pupcie.

http://alcyna.blogspot.nl/2011/11/patriotyzm-regionalny.html

Jak Ci już nerwy na forum puszczają to je sobie odpuść.

Wielu już Ci to proponowało i wielu by się ucieszyło.

Tu też pisałeś ,że problem kłusowników Cię nie obchodzi.

http://jerkbait.pl/topic/1624-kosiarze/

Nie pierwszy też raz psujesz atmosferę na tym forum.

Choć nie straszyłeś jeszcze trzymaniem za uszko a daniem ignora , co dla wielu pewnie było "tragedią".

http://jerkbait.pl/topic/26868-revo-sx-1-generacji-na-ebayach-kto-umie-znale%C5%BA%C4%87/

http://jerkbait.pl/topic/26758-s%C5%82ysza%C5%82y-w%C4%99dkarze/

Podobno już bana tu kiedyś dostałeś (na innych forach podobno też).

Może już czas na kolejny?

..no to żeś Bartoszu kolegę zlustrował...:P:-D

No , fajnie było chłopaki, troszkę się pokłóciliśmy, ktoś wyprężył muskułki, ktoś naraził się swoim zadęciem na formowy ostracyzm itd. tyle że z tego nic nie wynika. Lotnych bojówek przecież nie stworzymy. Więc skoro o uroczym wpierdolu raczej nie ma mowy, to co robić żeby kłusowniczy proceder ukrócić? Ano myślę że należy nieustannie zawiadamiać Policje i PSR, każdorazowo prosząc o personalia przyjmującego zgłoszenie. Potem, w razie braku interwencji, wyciągać możliwe konsekwencje. Do sprawy zaangażować media. W końcu powinno pomóc. 

Mogąc się oczywiście mylić, jestem niemal pewien że tacy czy inni funkcjonariusze są żywo zainteresowani działalnością kłusowniczą, pod postacią świeżej rybki albo nawet walorów NBP. A to już jest kryminał. Dlatego ustawicznie nagłaśniając sprawę, może uda się sprawić że jeden pęknie, ów popuści w gacie i sprawa znajdzie swój szczęśliwy finał. Przynajmniej na jakiś czas.

Ale do meritum wracając , to taki sam lament można w naszym nieszczęśliwym kraju podnieść w większości składowych sfery publicznej . III Rp jest bardzo słabym , o raczej minimalnym potencjale , fasadowym państwem . Jest podobnie jak w Rosji ; oligarchia i spauperyzowany plebs , które mają całkiem różne systemy wartości , a obydwa do dupy , bo są albo rabunkowe albo złodziejskie . No i na dokładkę są jeszcze zajebiści telewidze , klony Kiepskiego Ferdka i Moniki Richardson .

Czy inaczej zreszta jest w sądownictwie , wojsku , tzw oświacie , gospodarce albo kulturze ?

Jest tak samo albo podobnie :rolleyes:

Tak samo jak i na naszym marnym podwóreczku , mocno odczuwalny i zauważalny jest brak bardziej odpowiedzialnych założeń , dążeń i kierunków . Po latach lewicowej utopii rozpleniło się niemniej groteskowe - róbta co chceta , lansowane przez rozmaitych obmierzłychych jąkałów :) A my to badziewie potulnie legitymizujemy , aby móc później jęczeć , oczywiście przed wyjazdem na zmywak - do naszej nowoczesnej normalności  ..

Po latach lewicowej utopii rozpleniło się niemniej groteskowe - róbta co chceta , lansowane przez rozmaitych obmierzłychych jąkałów ...

Nigdy w życiu. Obmierzły jąkała nie mówi: róbta co chceta, bo to nie leży w żaden sposób w interesie jego i jego pobratymców. On mówi: róbta to co my wam każemy robić, to co  " politycznie poprawne " w czasach lewackiego liberalizmu i filozofii gender. Innymi słowy zatomizujmy społeczeństwo, wyzujmy je z historii, sprawmy by obywatel, zwłaszcza młody, nie utożsamiał się z narodem tylko z grupą społeczną do której przynależy. Tylko wtedy jąkała i jego pobratymcy, jako organicznie niezdolni i niechętni do jakiejkolwiek asymilacji, znajdą swój Eden. 

No nigdy się z tym nie kryłem , Andrzeju . Od czterdziestu jeden lat  :o

A niby dlaczego miałby się Pan kryć!?? Szlachetne zajęcie! Zdaje Pan sobie jednak sprawę, że pisze specyficznie, więc zastanawiałem się czyj to styl, czyja optyka i potrzeba pisania w taki akurat sposób i zgadłem. Pozdrawiam :)

Można gęgać z klucza , można basować z odmętów głównego koryta , można też ze specyficznej potrzeby  - z czego sobie naturalnie nie zdaję sprawy ..

A baumeister to trudny , ale wolny zawód :) A Pan w czym się spełnia , bom ciekaw , ale odkryć nie mogę ?

A baumeister to trudny , ale wolny zawód :)

Czyż nie lepsze jest polskie "murator" ? Dziś co prawda kojarzy sie wyłącznie z pewną, kiedyś spóldzielnią architektow, teraz ...własciwie nie wiem, nie znam formy organizacyjnej. 

U.

Edytowane przez Ugly

Czyż nie lepsze jest polskie "murator" ? Dziś co prawda kojarzy sie wyłącznie z pewną, kiedyś spóldzielnią architektow, teraz ...własciwie nie wiem, nie znam formy organizacyjnej. 

U.

Oppeln - Bronikowscy to stary ród szlachecki, początki biorący w Niemczech. Więc trzeba Sławkowi wybaczyć.:)

witam kolegów :-), wspaniale rozprawiacie na różne tematy, lecz temat postu i jego tematyka jest zupełne inna, niż rodzaje pracy, style pisowni itd.... Cieszę się, że nie tylko fizycznie mocni panowie tu się wypowiadają, bo przecież to nasz kraj i nasze koniki. Mam nadzieję, że tym postem dam do myślenia i może jednak uda się kiedyś napisać post, ze skrajnie innym tytułem.Pozdrowienia dla wszystkich braci po kiju :-)

• Like 1

Oppeln - Bronikowscy to stary ród szlachecki, początki biorący w Niemczech. Więc trzeba Sławkowi wybaczyć. :)

Sławek winien głos zabrać, ale nie z Niemiec a Łużyc. Ponadto linie polska i niemiecka rozdzieliły sie zdaje się setki lat temu http://pl.wikipedia.org/wiki/Oppeln-Bronikowscy

witam kolegów :-), wspaniale rozprawiacie na różne tematy, lecz temat postu i jego tematyka jest zupełne inna, niż rodzaje pracy, style pisowni itd.... Cieszę się, że nie tylko fizycznie mocni panowie tu się wypowiadają, bo przecież to nasz kraj i nasze koniki. Mam nadzieję, że tym postem dam do myślenia i może jednak uda się kiedyś napisać post, ze skrajnie innym tytułem.Pozdrowienia dla wszystkich braci po kiju :-)

Kolego @lewyspec - to dział Cafe - przy kawie mozna nie tylko o wędkarstwie

U.

Edytowane przez Ugly

Dziękuję za przyjacielski wiatr w żagle :)

Baumeister jest jednak najbliżej źródła , u nas byłby to raczej termin budowniczy , co jest z kolei znaczącym zubożeniem tradycyjnej formy i treści . Oczywiście jestem też żywym przykładem deklasacji społecznej czy materialnej , który jednak pozostał zupełnie niepodległego ducha . Daleko bardziej jednak upadli akademicy trelujący na każde skinienie władzy o gender , turbofeminizmie , prawach karpioosób , albo sposobach ezoterycznej transmutacji . Pojawiają się mimochodem wysoce niepokojące wizje profesorów pozbawionych prestizu , oblegających Biedronki , co dało się niestety zauważyć nawet na j.pl :rolleyes: Jednak jerkbait już niejednego  dobrego człowieka uratował przed przepaścią pauperyzacji .. :)

Lewyspec , bardzo przepraszamy za ten całkiem krótki offtop i obiecujemy powrót do tematycznej dyscypliny , od której odciągnął nas w klasyczny sposób znany wichrzyciel z miasta Łodzi  :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...