Skocz do zawartości

Kotwice do RH 8 i 10 cm

Krzysiek184

Rekomendowane odpowiedzi

Heh, to ja głupi cały czas łowiłem na gumy RH przy użyciu casta ,a się nagle okazało że to tylko przynęta spiningowa :blink: Mam zatem pytanie, czy istnieje odmiana bardziej castingowa tych przynęt ,jakie wtedy zalecane są kotwice i przede wszystkim ,czy na pewno mogę nadal używać tych przynęt przy użyciu multiplikatora?

• Like 1

Heh, to ja głupi cały czas łowiłem na gumy RH przy użyciu casta ,a się nagle okazało że to tylko przynęta spiningowa :blink: Mam zatem pytanie, czy istnieje odmiana bardziej castingowa tych przynęt ,jakie wtedy zalecane są kotwice i przede wszystkim ,czy na pewno mogę nadal używać tych przynęt przy użyciu multiplikatora?

..a czym wg Ciebie różni się przynęta castngowa od spinningowej???...

Patu, jak się nie ma co powiedzieć to wiesz, że najczęściej palnie się głupotę żyjąc w przekonaniu, że się tym zabłyśnie. 

Rozmiary kotwic na stronie są podane takie, jakie są dedykowane do przynęt. Jeżeli ktoś musi mieć większą, to ją po prostu zakłada. Jeżeli uważa, że przynęta nie straciła nic na pracy to używa. 

Warunkiem tu jest jakość kotwicy. 

Gówniana 4 będzie zawsze gorsza od przyzwoitej 6. 

• Like 1

..a czym wg Ciebie różni się przynęta castngowa od spinningowej???...

no właśnie niczym ,dlatego dziwi mnie powstanie kolejnej zakładki ,albo może inaczej; takie tematy jak przynęta ,linka czy agrafka to temat raczej do ogólnego .A tematy korbowe i castingowe w zakładkach im dedykowanych,wtedy miało by to chyba większą przejrzystość :)

@tymon - nie warcz jak nie masz o co , bo to przecież nie było w żaden sposób skierowane pod adresem waszego produktu.

Edytowane przez tofik

95% wypadów rapowych z pontonu. Łowie kijem CD BR 2,52 do 35g, linka PP 15lb. Kijek mocny do 20lb, ale hol ryby z pływadła pod prąd to nie przelewki :huh: a i przynęty wagowe RH 12 (24-34g)

12stka waży 34gramy?

Tak własnie dzisiaj przeglądałem tabelkę z boleniami i rzuciło mi się w oczy,

http://www.fisch-hitparade.de/fischhitparade/all/41-rapfen_schied.html#

to na jaką przynete złowił swojego bolca R.Hamer,12cm i 33gramy.?Nie widziałem chyba takiej w sklepie.

A jakiś odpowiednik- nie koniecznie CD

Ja swego czasu bezskutecznie poszukiwałem tego blanku i nie znalazłem już go :( niestety.

Po rozmowach z kolegami i podpytaniu kilku szpeców od budowy patyczków moj wybór padł na nowosć od K.Zielińskiego z FishingArt a mianowicie kijek na blanku Blaas XF 8020 10-35gr 10-20lb .240cm.

Kapitalna armata o szczytowym ugięciu , bardzo mocnym dolniku i mega właściwosciach rzutowych.

Jednym patyczkiem mozna ogarnąć z pływadełka i bolenia i sandacza.