Krzysiek184 Opublikowano 31 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 Kupiłem wczoraj gumy RH. Jakie rozmiar kotwic używacie do tych gum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 31 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 Na stronie/sklepie RH jest podany sugerowany rozmiar, ja używam i tak większych, do 8 cm - kotwice 6, do RH 10 - kotwice 4, nie przeszkadzają a jak siądzie kaban w nurcie ma człowiek komfort psychiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 31 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 RH8 - 6RH10 - 4 Oczywiście standardowa rozmiarówka VMC, przy mniejszych miałem dużo niezaciętych brań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 31 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 Do RH8 to trzeba kupić 6 np Ownera a do RH10 to można zastosować 4eczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 31 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 No to był chyba "triplet", cieszy że wszyscy mają jednakowe zdanie co do uzbrojenia tych przynęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 31 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 Jakby to powiedzieć, można inaczej ale po co ? No chyba, że na suma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 31 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 Na suma to jest RH12 i RH 14, przy mniejszych przynętach założenie większej kotwicy bardzo stłumi ich pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 31 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 Heh, to ja głupi cały czas łowiłem na gumy RH przy użyciu casta ,a się nagle okazało że to tylko przynęta spiningowa Mam zatem pytanie, czy istnieje odmiana bardziej castingowa tych przynęt ,jakie wtedy zalecane są kotwice i przede wszystkim ,czy na pewno mogę nadal używać tych przynęt przy użyciu multiplikatora? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek184 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Dzięki za odpowiedź. A na stronce rzeczywiście jest podane jakie kotwice proponują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Heh, to ja głupi cały czas łowiłem na gumy RH przy użyciu casta ,a się nagle okazało że to tylko przynęta spiningowa Mam zatem pytanie, czy istnieje odmiana bardziej castingowa tych przynęt ,jakie wtedy zalecane są kotwice i przede wszystkim ,czy na pewno mogę nadal używać tych przynęt przy użyciu multiplikatora?..a czym wg Ciebie różni się przynęta castngowa od spinningowej???... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Patu, jak się nie ma co powiedzieć to wiesz, że najczęściej palnie się głupotę żyjąc w przekonaniu, że się tym zabłyśnie. Rozmiary kotwic na stronie są podane takie, jakie są dedykowane do przynęt. Jeżeli ktoś musi mieć większą, to ją po prostu zakłada. Jeżeli uważa, że przynęta nie straciła nic na pracy to używa. Warunkiem tu jest jakość kotwicy. Gówniana 4 będzie zawsze gorsza od przyzwoitej 6. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Warunkiem tu jest jakość kotwicy. Gówniana 4 będzie zawsze gorsza od przyzwoitej 6. Dokładnie, dlatego do RH tylko Ownery zakładam, tam nie ma drugiej kotwicy, która przytrzyma rybę, gdy pierwszy druciak puści. Nie ma co ryzykować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 RH 8 nie używam a do 10-tek Owner rozm. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 (edytowane) ..a czym wg Ciebie różni się przynęta castngowa od spinningowej???...no właśnie niczym ,dlatego dziwi mnie powstanie kolejnej zakładki ,albo może inaczej; takie tematy jak przynęta ,linka czy agrafka to temat raczej do ogólnego .A tematy korbowe i castingowe w zakładkach im dedykowanych,wtedy miało by to chyba większą przejrzystość @tymon - nie warcz jak nie masz o co , bo to przecież nie było w żaden sposób skierowane pod adresem waszego produktu. Edytowane 1 Sierpnia 2013 przez tofik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 RH 8 nie używam a do 10-tek Owner rozm. 6 koledzy a jakim kijem to prowadziciez łodzi, brzegu,linka, zyłka Danek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 95% wypadów rapowych z pontonu. Łowie kijem CD BR 2,52 do 35g, linka PP 15lb. Kijek mocny do 20lb, ale hol ryby z pływadła pod prąd to nie przelewki a i przynęty wagowe RH 12 (24-34g) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 @tasiu dzięki a ile taki kijek sie ceni Pozdrawiam ciebie i PatrykaDanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Dla mnie bezcenny Blank już nie produkowany - ciężko nabyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 A jakiś odpowiednik- nie koniecznie CD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Uzbrojony jestem po zęby więc od jakiegoś czasu nie śledzę rynku rodbuildingowego. Kilka osób z forum poszukiwało tego blanku (bez powodzenia), więc może się wypowiedzą jakie zastępstwo znalazły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Do gum RH używam w/w BR 2.52 do 35gr na zmianę z BR 2.3 do 28gr. Alternatywnie,ze znanych mi dobrze blanków poleciłbym na pewno Avida 2.52 do 28gr (8'6 1oz).Daniel,również pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Ciekawe czy Inazuma by nie ogarnęła..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Patryku, 8'6" to zdecydowanie będzie 2,6m 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 95% wypadów rapowych z pontonu. Łowie kijem CD BR 2,52 do 35g, linka PP 15lb. Kijek mocny do 20lb, ale hol ryby z pływadła pod prąd to nie przelewki a i przynęty wagowe RH 12 (24-34g) 12stka waży 34gramy? Tak własnie dzisiaj przeglądałem tabelkę z boleniami i rzuciło mi się w oczy,http://www.fisch-hitparade.de/fischhitparade/all/41-rapfen_schied.html#to na jaką przynete złowił swojego bolca R.Hamer,12cm i 33gramy.?Nie widziałem chyba takiej w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 A jakiś odpowiednik- nie koniecznie CDJa swego czasu bezskutecznie poszukiwałem tego blanku i nie znalazłem już go niestety.Po rozmowach z kolegami i podpytaniu kilku szpeców od budowy patyczków moj wybór padł na nowosć od K.Zielińskiego z FishingArt a mianowicie kijek na blanku Blaas XF 8020 10-35gr 10-20lb .240cm.Kapitalna armata o szczytowym ugięciu , bardzo mocnym dolniku i mega właściwosciach rzutowych.Jednym patyczkiem mozna ogarnąć z pływadełka i bolenia i sandacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi