Skocz do zawartości
  • 0

Zmiany na forum - od 1 sierpnia 2013

Friko

Pytanie

Od 1 sierpnia 2013 postanowiliśmy wprowadzić kilka zmian na forum, które mamy nadzieję trochę je uporządkują i ułatwią funkcjonowanie:

Nowy dział 'Spinning' - poświęcony dyskusjom 'sprzętowym' nie pasującym do innych działów forum ( takich jak baitcasting, flyfishing, rodbuilding)

Nowa formuła działu 'Ogólne' - w tym dziale pozostawiamy tematy dotyczące wędkarskiej 'taktyki' nad wodą, pozostałe będą sukcesywnie przenoszone do innych działów forum

'Ciekawe strony' - znikają jako samodzielny dział, dotychczasowa zawartość zostaje przeniesiona do działu 'Cafe'

Przygotowaliśmy także nowe opisy poszczególnych działów na forum co powinno ułatwić właściwą lokalizację tematów / zagadnień

Zmiany w regulaminie Giełdy:

stare ogłoszenia będą usuwane po 1 miesiącu liczonym od daty ostatniego wpisu, co umożliwi np. ponowne wystawianie na sprzedaż przedmiotów które się nie sprzedały w ramach poprzedniego (usuniętego ogłoszenia)

doprecyzowaliśmy również pkt. 5 regulaminu Giełdy odnoszący się do tytułowania ogłoszeń

• Like 3

22 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ładnie. Szczególnie fajnie, że po 30 dniach będzie można legalnie powtórzyć ogłoszenie. Do tej pory to wielu prosiło o podbicie ogłoszenia, lub to proponowało w zamian za podbicie własnego.

Natomiast w WIEŚCIACH ZNAD WODY przydałby się dział UMAWIALNIA. Ja już mam kilka propozycji.....

• 0

Witam

czy zmiana dotycząca wypadania "martwych" ogłoszeń:

• działa wstecz? Tzn czy zostały usunięte ogłoszenie, które tego pkt. nie spełniają?

Pytam, ponieważ nie znalazłem tej informacji, a jednocześnie dwa wczoraj aktywne jeszcze moje stare ogłoszenia, przeszły na stronę niedostępnych. Why?

Pozdrawiam,

Piotr

• 0

Dziękuję za info.

To trochę słabo, z perspektywy wielu użytkowników, których ogłoszenie bez ostrzeżenia, możliwości skopiowania / archiwizacji poszły w kosmos.

Przydało by się ostrzeżenie i np. miesięczny okres przejściowy, na dostosowanie się?

Rozumiem prawa administracji, ale dla mnie to wyraz nieliczenia się z użytkownikami, ich czasem i wysiłkiem, jaki włożyli w ogłoszenia. Teraz jak mają je znaleźć / wrócić?

Ok, fakt, można je zamieścić teraz ponownie, co nie zmienia faktu, że uprzedzenie i danie szansy na archiwizację było by fair. Oczywiście ktoś może lubić, jak jego działania są wyrzucane, ale nie wszyscy ... :-(

Lubię to.

• 0

Rozumiem. Taka zmiana była przez nas zapowiadana od jakiegoś czasu, również w tym wątku. Nie zdecydowaliśmy się na okres przejściowy wychodząc z założenia że większym problemem dla użytkowników jest brak możliwości aktualizacji ogłoszeń które już są.

Nadmienię od razu, że ogłoszenia starsze niż miesiąc będziemy w miarę możliwości starać się usuwać z giełdy bieżąco i też nie będziemy o tym informować gdyż musielibyśmy to robić codziennie ( zakładając że codziennie będziemy aktualizować giełdę )

• 0

Cóż, ja tam jestem przywiązany do moich słów, a wręcz z nimi związany. :-)

Problemem jest też to, że nie wszyscy użytkownicy myszkują po wszystkich wątkach (to odrębna dyskusja), stąd też zapowiedź mogła nie zostać dostrzeżona. I człowiek budzi się u uczuciem pustki i wyrwanego fragmentu wirtualnej rzeczywistości ;-)

Może w przyszłości warto dodać ogłoszenie (wyróżnione boldem, czy też w inny sposóB) w stosownym wątku, który de facto najbardziej interesuje użytkowników. W tym przypadku w dziale "handlowym". Badania pokazują, że poruszanie się zastałych użytkowników po wielu watkach nie jest powszechne.

BTW - wuj Leona Zawodowca mówił: zmiany nie są dobre ;-)

Ale na pewno dobrze o nich wiedzieć i przygotować użytkowników.

• 0

Mam jeszcze jedną sugestie. Za nie zmienienie statusu ogłoszenie i nie zgłoszenie wątku do moderacji po zakończeniu sprzedaży też powinny być punkty ujemne. Bo wiszą takie ogłoszenie i tylko miejsce zajmują.

Tak samo przy wystawianiu przedmiotów. Są tacy co wrzuca kilka wątków po  parę wobków w każdym, jakby nie można było tego zrobić w jednym.......

Edytowane przez TomCast

• 0

Ładnie. Szczególnie fajnie, że po 30 dniach będzie można legalnie powtórzyć ogłoszenie. Do tej pory to wielu prosiło o podbicie ogłoszenia, lub to proponowało w zamian za podbicie własnego.

Natomiast w WIEŚCIACH ZNAD WODY przydałby się dział UMAWIALNIA. Ja już mam kilka propozycji.....

Popieram pomysł działu UMAWIALNIA, myślę że to bardzo dobry pomysł.

• 0

Mam jeszcze jedną sugestie. Za nie zmienienie statusu ogłoszenie i nie zgłoszenie wątku do moderacji po zakończeniu sprzedaży też powinny być punkty ujemne. Bo wiszą takie ogłoszenie i tylko miejsce zajmują.

Tak samo przy wystawianiu przedmiotów. Są tacy co wrzuca kilka wątków po  parę wobków w każdym, jakby nie można było tego zrobić w jednym.......

Co do pierwszej myśli,- doskonały sposób!!! I myśl prewencyjna  ;) jakoś tak automatycznie nasunęło mi się porównanie z tymi co zostawiają śmieci po sobie nad wodą.... 

Co do drugiej,- już pisaliśmy o podziale wątku sprzedażowego na tematy: wędki, kołowrotki, przynęty, akcesoria inne.... Może przy następnej akcji (jeśli nie jest to zbyt trudne technicznie) uda się to wprowadzić  ;)

• Like 1

• 0

Witam

w ogłoszeniu wstawiłem link do innej mojej informacji na Giełdzie zamieszczonej, coby informacje ładnie zapętlić.

Administrator był uprzejmy wykasować link podając info, iż linków, nawet wewnętrznie przekierowujących, nie zamieszczamy.

Jaki pkt Regulaminu dot. tego zagadnienia?

Byłbym wdzięczny za info.

Pozdrawiam,

Piotr