Pszemo Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 (edytowane) Jak w temacie Może ktoś robił przymiarki ma możliwość.Będę wdzięczny za pomoc. Próbowałem dowiedzieć się czegoś w CW na wybrzeżu ale nie mają Sargusa i nie są w stanie odpowiedzieć mi na pytanie Nie znalazłem też szpulki do Battla najtańsza na Ebay-u za 125 zł z przesyłką - kupe kasy Jest na Alledrogo jedna do Sargusa i zastanawiam się czy jej nie kupić Już widzę, że w nawoju np na modelu nr 2000 jest różnica. Sargus nawija 2 cm więcej za jednym obrotem.Pojadę do sklepu dzisiaj i sprawdzę jak to wyglada w praktyce na modelu 2000 mają i Battla i Sargusa Edytowane 1 Sierpnia 2013 przez Pszemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Potwierdzam na 99% że pasuje. Ten jeden procent dlatego że przekładałem szpule jakies 2 lat temu w sklepie do różnych kołowrotków penna. Pozdrawiammatpgt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elton Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Z tego co pamiętam po oględzinach obu, to Sargus zamiast łożyska w szpuli ma plastikową tulejkę i trzeba by ją wyjąć. Reszta to kosmetyka (z opisu ma mieć jeszcze inne okładziny hamulca) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszemo Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Już zasięgnąłem wiedzy Battle ma łożysko pod szpulką a Sargus nie. Szpula w Battle jest wyfrezowana specjalnie pod łożysko.Różnią się też hamulcem w Battle jest mocniejszy z większą liczbą lepszych jakościowo podkładek. Chcąc więc używać szpuli od Sargusa trzeba zdjąć łożysko z pod szpuli w Battle. Pozostaje jeszcze jeden problem w modelu 4000 oś główna jest o 2-3 mm dłuższa niż w Sargusie i nawet po zdjęciu łożyska może być problem z otrzymaniem odpowiedniej mocy hamulca. Tak więc niestety pasuje, ale nie pasuje Trzeba będzie wysmarować 130 zł i sprowadzić szpulkę z Niemiec Albo odpuścić i radzić sobie po prostu z jedną która została Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturrr Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Gdzieś chyba czytałem tu na forum, że szpula od 3000 pasuje do 4000. Takowa jest na all. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszemo Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Ale jak szpula od Battle 3000 pasuje d Battle 4000 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieczywko Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 (edytowane) Przemek, 530 434 300, monsterfishingtackles@gmail.com : mail i nr telefonu do gościa który zajmuje się serwisem kołowrotków Penn,oraz sprzedażą wszelakich części do nich. Edytowane 2 Sierpnia 2013 przez pieczywko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi