Skocz do zawartości

SZCZUPAKI 2008

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1.3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Szczupak polakomil sie na kopyto relaxa 8 cm,ryb z @luksaj zazwyczaj nie mierzymy ze wzgledu na chec jak najszyprzego uwolnienia jej w dobrej kondycij.A po drugie zadko kiedy mamy miarke nad woda bo dla nas jest najwazniejsze lapanie i uwolnienie w jak najleprzej kondycij nasz6ych rybek!Dzieki za graty.Fotka rybki troche kiepska jakosciowo poniewaz padla bateria w aparacie.

Siema,

Mimo, że jest styczeń i szczupakowatych się nie poławia, dwa niewielkie zębacze walnęły mi dziś w paprocha. Szukałem okoni - z mizernym skutkiem - przypałętały się innego typu drapieżniki. Źyłka 0,14 bez jakiegokolwiek wolframu, szczupaki zapięte idealnie. Drugi co prawda zaczął mielić pyskiem przy podbieraniu i... przeciął żyłkę, niemniej był już w mojej ręce i nic nie miało prawa się złego wydarzyć. Oczywiście przeprosiłem dwa 35-40 cm stworzenia, bo nie ich przecież szukałem. B)

Miejsce połowu - Zalew w Rzeszowie.

Dzisiaj rozpoczęliśmy sezon szczupakowy z Tomaszkiem na Allua. Wynik: jeden szczupaczek na kopyto 6 z 15 m wody. Podobno już za niecały m-c szczupaki będą po tarle i w ruch pójdą jerki :D

U mnie tez szczupaki zaczely tarlo. Koledzy byli w sobote, we trzech nie mieli nawet skuba. Trzeba im teraz odpuscic na jakis czas, niech sie spokojnie prokreuja. Tomek brkaj lepiej na lososie. Chyba u was tez juz sezon otwarty, co?

Pozdrawiam

Na Allua na echu aż gęsto. Masy rybek w pół toni i sporo poprzyklejanych do dna - wiadomo. Niestety nie żerują. Ryba którą dorwał tpe1 stała w okolicy gdzie był ryby 'tłok' co właśnie skłoniło nas do pogumowania w tym miejscu. Greg przewiduje że za 2 - 3 tygodnie dopiero rozpoczną tarło, póki co jeszcze nie zaczęły. Więc jak pisze Tomek, za miesiąc zaczynamy dżerkowanie. :o

Witajcie.

Wielu z piszących w tym wątku złożyło swoje podpisy w petycji

na rzecz Wierzycy, ale równie wielu nie. Myślę, że nie prosimy

o zbyt wiele czy o niemożliwe. Dlatego zapraszam, zakładka

Ogólne, wątek Wierzyca-Petycja. Z góry dzięki.

Pozdro Jachu