Efex Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 @Remku Byłem w Gamleby, ale warunki były koszmarne.. poza pogodą jaka jest widoczna na zdjęciach woda miała 4-6 stopni.. Nie muszę tłumaczyć jak się w takich warunkach zachowują szczupaki.. Żeby dobrze połowił trzeba było płynąć, aż za Vastervik.. Na szczęście nowa łódka Sworka zdała egzamin na 6+ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 WOW. Guzu fantastyczne fotki.. Szczególnie ta druga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Daniel kapitalne ujęcie. Szkoda, że szupak zdążył się nieco wydostać poza kadr.Gratulacje dla łowców okazałych ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Dzieki chlopaki za mile slowa, Na tym zdjeciu jeszcze sie nie zdazyl wydostac z kadru Guzu p.s. Mifku to ciagle ten jack- weteran od Ciebie tak daje rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Guzu! Super klimaty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Efex, no wiesz co, NA ŻYWCA ?!! A tak na poważnie, gratulacje, śliczne esoxy.Pozdro Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Remek, Apropo klimatow majowkowych: Szkoda ze to tylko weekend... Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirat Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Efex ryby super gratuluje szkoda,że nie z naszych wód.Guzu i tobie gratuluje niezłego otwarcia sezona, a tak najbardziej tego słońca zazdrszczę super klimatyczne zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 @Phala, @Zanderix, gratuluję pięknych szczupłych!Świetne ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 @Efex, w jakich miejscach łowiłeś w tę bezwietrzną pogodę?I jak prowadziłeś przynęty? Szybko, wolno? Głębiej, płycej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 @Guzu Bracie, piękne rozpoczęcie sezonu szczupakowego. Widzę, że już nie możesz się doczekać naszego wyjazdu? Ja sezon szczupkowy zaczynam dopiero na wspólnej wyprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 pierwszy szczupak w sezonie ( niewymiarek ale pozwoliłem sobie wstawić ), i największy wyprawy, 50'tak.w 2 godziny wyholowałem 6 sztuk (wolał bym jedną mamuśke ) zdjęcie pstryknąłem każdej ale aparat z telefonu to jednym słowem masakra... a cyfrówy na razie nima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 druga czesc fotek z watku kleniowego, tym razem zebacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 @Efex, w jakich miejscach łowiłeś w tę bezwietrzną pogodę?I jak prowadziłeś przynęty? Szybko, wolno? Głębiej, płycej? Zdecydowanie głębiej. Najlepsze brania były na kantach gdzie dno schodziło z 2 na 4-6 metrów.. Przynęty prowadziłem skokami.. Kilka agresywnych podszarpnięć, kilka sekund na zatonięcie przynęty, potem kilka leniwych pociągnięć.. Jednak przy tak sporadycznej liczbie brań ciężko było doszukać się jakiejkolwiek prawidłowości.. Przyznam bez bicia, że kombinowałem jak koń pod górę.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Pitt a co to pływa w tej wodzie? coś z drzew, czy jakieś robactwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Zdecydowanie głębiej. Najlepsze brania były na kantach gdzie dno schodziło z 2 na 4-6 metrów.. Przynęty prowadziłem skokami.. Kilka agresywnych podszarpnięć, kilka sekund na zatonięcie przynęty, potem kilka leniwych pociągnięć.. Jednak przy tak sporadycznej liczbie brań ciężko było doszukać się jakiejkolwiek prawidłowości.. Przyznam bez bicia, że kombinowałem jak koń pod górę.. Pozdrawiam Dzięki za info.Tak przypuszczałem, że łowiłeś głębiej.Podobno po ciepłym końcu kwietnia, w Szwecji zrobiło się teraz zimno... Ja jadę nieco później i to dość dobrze wróży. Ale zobaczymy jak będzie, bo tego nie da się przewidzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_natalacia Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Dwa szczuple jeden75 i77,z tego samego miejsca pierwszy po 10 min na obrotowke 7g abu garci reflex,a drugi na karasia jaxona,niezly dzionek,a w niedzielke byl garbusek 35 cm i 20 cm dzis 1,5 godz nad woda ,oby tak dawlej [moderator: usunięto zdjęcie - niezgodne z regulaminem] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 6 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Witaj na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Dwa szczuple jeden75 i77,z tego samego miejsca pierwszy po 10 min na obrotowke 7g abu garci reflex,a drugi na karasia jaxona,niezly dzionek,a w niedzielke byl garbusek 35 cm i 20 cm dzis 1,5 godz nad woda ,oby tak dawlej @dawid_natalacia witaj na forum rozumiem ze zlowiles obydwa na raz i obydwa na raz wypusciles? @yeahto z drzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 @Remku Żeby dobrze połowił trzeba było płynąć, aż za Vastervik.. Na szczęście nowa łódka Sworka zdała egzamin na 6+ Pozdrawiam @Efex - tu się przyjacielu zgodzić do końca nie mogę. <_< Można było coś złowić w samym Old Bayu, choć faktycznie nie było to łatwe. Generalnie było kiepsko i słabo trafiliśmy z terminem. Gdyby w Vasterviku było tak fantastycznie, to szwedcy guidowie nie przypływaliby do Gamleby. @Rognis - mi się sprawdził bardzo agresywny styl prowadzenia przynęty. Większość ryb się właśnie tarła lub siedziała w gęstych trzcinach. Szczupaki, które miłosne harce miały już za sobą, lub się do nich szykowały, były wyjątkowo mało ruchliwe. Leżały na dnie, a jeśli któregoś udało się podnieść do przynęty to często odprowadzały ją do łódki i nie chciały powyginać wędki. Bardzo intensywnie pracowałem tonącym slidkiem i whitfishem. Mam nawet teorię, że te mocne szarpnięcia wzmacniały nieco efekt lusterkowania używanych przeze mnie jasnych przynęt i te błyśnięcia na boki kusiły niechętne zębacze. Większość dużych ryb zowiliśmy po 15:00 do wieczora. Najgorsze na naszej łódce były poranki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 No i odezwał się w końcu Król Polowania czyli @Baloo. Mateusz rzeczywiście złowił najwięcej dużych ryb bez pływania za Vastervik. Mi chodziło tylko o to, że za Vastervik woda była o wiele cieplejsza i ryby były wytarte. Pomyśl Matek co by było gdybyśmy łowili tam cały czas?A poza tym nie wszyscy tylko niektórzy przewodnicy z Vastervik pływali do Old Bay A teraz przestań się czepiać tylko pokazuj foty swoich kabanów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 YO! OK. Masz trochę racji. Fotkę postaram się wrzucić wieczorkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singor_ths Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Piękne okazy!!! Ja też zaczynam sezon szczupakowy od wyjazdu do Szwecji (już niedługo jejejej). A tak to w majóweczke kilka pikut się złapało podczas leniwego boleniowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_natalacia Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Pierwszego faktycznie wzielismz,a drugiego probowalismy wypuscic lecz zassal bardzo gleboko karaska ,i nic nie dalo zrobic a szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Super lecz wydaje mi sie ze złowiłeś go na tak zwanego żywca.A to forum poświęcone castingowi i spinningowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi