Skocz do zawartości

SZCZUPAKI 2008

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1.3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Termos,

masz syndrom ''doświadczonego' wędkarza. Z wiekiem ręce rozchylają sie coraz bardziej

Pisałem, 104 cm, 8,5 kg. Fakt, ze lodź jakoś przypomina Twoja

Golsyl1980

No taki duży ''okon'' mi sie trafił.

Założenie taktyczne było okoniowe. Skończyło sie jak zwykle, czyli byle jak :D. Parę okonków do 30 cm, sporo szczupak do 50 cm i ten duży nieuk (paprzcież duże szczupaki maja brać na duże przynęty :D)

Może one nie wiedzą ,że mają brac tylko na duże przynęty :lol: .W zeszłym sezonie mieliśmy z kolegą podobną sytuację ,biczowaliśmy wodę dużymi gumami ( około 15 cm ) i nic .W końcu kolega założył 2-u calowe kopytko mannsa i w pierwszym rzucie siadła dama 92 cm i 8 kg :huh: .Powiem ,że płetwa karpia około 0,5 kg jeszcze jej z gardła wystawała :huh: .Dlatego już zawsze będę asekurował się chocby najcieńszym wolframikiem :mellow:

==> Remek

Faktycznie nudy, dlatego wróciłem do pracy, teraz sie dzieje

==> Golsyl1980

Bez przyponu to ja sie nawet do sklepu po ryby nie ruszam

Mialem tylko szczęście, ze zdecydowałem sie założyć szpulkę z cienka plecionka a nie żyłka.

Kiedyś tez miałem zdarzenie, ze wyciągnąłem szczupaka z niestrawiona ryba. A jakiś czas temu trafił mi sie esox desperat, dwa razy spiął mi sie z wędki, dopiero za trzecim podejściem dal sie wyciągnąć :D Wynika, ze jednak jakieś za bystre te ryby nie są :D

W sobote z kolega pojechalismy na szczupaki na fajne jeziorko w Szkockich gorach. Pogoda typowo szkocka deszcz i slonce. Ale nie poddalismy sie i jakies tam wyniki byly. Ja zlapalem 2 szczupaki 80cm i 84cm kolega szczupaka ponad 50cm i pstrazka sporego na slidera 7cm w czasie trolingu. ;)

post-141-1348913981,4482_thumb.jpg

post-141-1348913981,5489_thumb.jpg

Jeziorm 1@ Może zamiast się samookaleczać lub łamać sobie członki przyjedz jutro nad Odrę. Tam będę podobne jeśli nie lepsze klimaty.

Ale najważniejsze to to, że jest realene niebezpieczeństwo, iż sam możesz złowić podobnego potwora z zębami. I obejszie się bez hirurga :huh: :huh:

pozdrawiam :D