Skocz do zawartości

SZCZUPAKI 2008

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1.3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Bardzo ładny szczupak Marcinie. Taka długa torpeda. Gratuluję.

Powyższe zdjęcie jest świetnym przykładem do uregulowań formalnych, które wprawadza red. Friko w stosunku do wymiarów ryb i zdjęć w ogóle. Przedstawiony Esox lucius L. odpowiada wszystkim wytycznym redaktora Friko. Więc jest o.k,.

Ale co z tego jak zaraz wyleje się wszystka woda ze zbiornika i szczupaka i tak szlak trafi........ Przykład pokazuje jak bezduszne może być rozporządzenie w kontakcie z realiami życia. Żadna regulacja nie zastąpi myślenia.

pozdrawiam :D

Dzięki. Szczupak na zdjęciu był (i jest) jednym z czterech, największym, złowionym tego dnia. Reszta miała około 60 cm. Jezioro bardzo fajne (i wcale wody w nim nie zabraknie, przynajmniej nic o tym nie wiem :D), choć infrastruktura typowa -np. brak łodzi.

Wyprawa była jednodniowym rekonesansem z lokalnym (na razie :mellow:)przewodnikiem (również cztery ryby, około 60 cm) w trakcie urlopu. Niestety obowiązki (przyjemności? :D ) rodzinne nie pozwoliły mi na dłuższe połowy, jak i odpowiedzenie innych łowisk w okolicy - tym razem rzecznych.

Łowiliśmy na gumy. Ja większą w jednym kolorze (6cali), przewodnik mniejsze, w jednej tonacji kolorystycznej. Ryby brały głównie z opadu, co po dość przykrych doświadczeniach ze Szwecji, gdzie nie radziłem sobie za bardzo w tym temacie, ucieszyło mnie niezmiernie. Łowiliśmy na blatach, wśród gęstej roślinności. Po raz kolejny okazało się, że trzeba słuchać mądrzejszych kolegów z jerkbaita i jak mówią, że gdy guma jest pocięta przy główce, to należy ją dozbroić od tej strony. Tyle, że najpierw trzeba przygotować takie dozbrojki :unsure: Bardzo dobrze też sprawuje mi się team dragon 18-42 g i penn slammer. Dobry duet.

No i to tyle. Wracam tam jesienią, może coś jeszcze złowię :mellow:

Witam wszystkich pierwszy raz.

Dotychczas tylko czytałem i oglądałem, teraz dodam coś od siebie. :D

Wczoraj byłem na Lough Allua, jezioro korciło mnie od dawna, ale bez łódki nie było szans. Aż sobie ponton zanabyłem. Łowiliśmy we dwóch 8 godzin, w tym czasie miałem ok 25 pobić, kolega podobnie. Wyjęłem tylko :D 10, reszta poszła, w tym jeden kolos, ale jeszcze po niego wrócę...

post-1935-1348914107,6158_thumb.jpg

Witam wszystkich pierwszy raz.

Dotychczas tylko czytałem i oglądałem, teraz dodam coś od siebie. :D

Wczoraj byłem na Lough Allua, jezioro korciło mnie od dawna, ale bez łódki nie było szans. Aż sobie ponton zanabyłem. Łowiliśmy we dwóch 8 godzin, w tym czasie miałem ok 25 pobić, kolega podobnie. Wyjęłem tylko :D 10, reszta poszła, w tym jeden kolos, ale jeszcze po niego wrócę...

Witaj na forum.

Fajne wejście, ale nie daj się żonce :lol: