hlehle Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Trochę z innej beczki, pamiętacie Cezaratora ? Gościł w Świnoujściu, połapał trochę szczupaków. Ba nawet złapał 3 metrówki i dwie ZABIŁ. Dlatego też zaczynam żałować, że na forum pochwaliłem się rybami ... Niech to będzie dla kolegów nauka. Ja jestem głupcem ! Komancz, łączę się w bólu, ale nie rób sobie wyrzutów - chciałeś dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Wczoraj trafiłem ładnie wybarwionego i wypasionego szczupaka w Narwi w okolicach Łomży - 73 cm... Fotki jednak nie będzie, bo do regulaminowego wymiaru zabrakło 2,5 cm Pirania,Gratuluję! Piękny szczupak. Nietety regulamin to regulamin ale jestem przekonany, że jeszcze nie raz wkleisz tutaj zdjęcie czego Tobie osobiście szczerze życzę. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Ja dziś ze względu na dużą wodę wybrałem się na pobliski zalew. Zaliczyłem jednego gluta i miałem drugiego +/- 70cm niestety spadł. Wyjazd całkiem udany jak na ten zbiornik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 10 razy się zastanowiłem nad tym co napiszę a propos kolejnej metrowej ryby zabitej przez Cezoratora...Nie napiszę prawie nic, bo brak mi słów.Osobiście poznałem Cezoratora i myślałem, że jest to zupełnie inny człowiek, jednak się myliłem. Uważałem, że jest miłośnikiem przyrody i zwierząt, ale jest zupełnie inaczej.Jak zabił w zeszłym roku tego wielkiego szczupaka to uwierzyłem mu, że zrobił tak, bo szczupak i tak by nie przeżył... Wybaczyłem mu to personalnie. Jednak wiedząc o jego nowym tegorocznym uczynku ze szczupakiem podobnej wielkości, śmiem twierdzić, że Cezorator oszukał nas wszystkich... Z jednej strony, działa pod szyldem ochrony przyrody i dbania o środowisko, a z drugiej strony zabija wielkie i piękne szczupaki... Straszne...Staram się nie oceniać ludzi, szczególnie tam, gdzie mogą przeczytać to tysiące ludzi, jednak w tym przypadku nie waham się dokonać oceny. Jest mi bardzo smutno. @Cezorator (Czarku), zawiodłem się na tobie, oszukałeś mnie...Zastanów się poważnie nad tym co robisz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Wczoraj trafiłem ładnie wybarwionego i wypasionego szczupaka w Narwi w okolicach Łomży - 73 cm... Fotki jednak nie będzie, bo do regulaminowego wymiaru zabrakło 2,5 cm Pirania,Gratuluję! Piękny szczupak. Nietety regulamin to regulamin ale jestem przekonany, że jeszcze nie raz wkleisz tutaj zdjęcie czego Tobie osobiście szczerze życzę. PozdrawiamRemek @biosteron, krzysiek, Rutt, remek - dzięki Regulamin to regulamin więc fotki nie będzie Będą większe to wstawię a było ku temu sporo okazji, jednak jak na razie okazy górą... Skromnie dodam, że szczupak został złowiony podczas I Towarzyskich Zawodów o Puchar Naszych Łowisk - startowało około 70 wędkarzy, SUPER impreza, zorganizowana na żywej rybie. Owe skromne 73 cm dały mi II miejsce w zawodach no i szczupak okazał się największą rybą zawodów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOMANCZ Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Ostatni komentarz Cezaratora : W przyszłym roku postaram się złowić i zabić metrówkę na innej wodzie bo mam już powoli dość tego szczucia. Ja się czuję jak by mi ktoś zabił babcię i dziadka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 @Komancz przykro mi to mowic, ale swego czasu, jak decydowales sie publikowac artykul o lowieniu szczupakow na swoich wodach, moze pamietasz o czym mowie, wiele osób wskazywało Ci na możliwe konsekwencje a nawet miało pewną pretensję o to że tak szczegółowo opisujesz łowisko itp... czas w okrutny sposób potwierdził te obawy więc moim zdaniem pretensje masz do siebie słusznie. Ja rozumiem że z jednej strony jest koleżeństwo i w świecie idealnym powinno być tak że takimi informacjami mozemy a nawet powinnismy sie dzielić. Z drugiej strony jest tez odpowiedzialność za wodę i doświadczenie życiowe które wskazuje, że jednak w świecie idealnym nie żyjemy (niespodzianka!) i że jak coś zamieszczasz w internecie, to oprócz Kolegów przeczyta to też kilku innych gości, szukajacych po prostu informacji gdzie można zdobyć parę kilo mięsa. Obawiam sie, ze to nie ostatnie zabite metrowki ktore przyjdzie Ci teraz oglada. Oczywiscie, do czasu Pozdarwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Robercie, Przykro mi bardzo, tym bardziej że pamiętam początki poznawania tej wody, zachwyt nad płytkimi majowymi kanałkami i ilością zamieszkujących je rybek. W naszym kraju co roku ginie wiele pięknych ryb i mimo różnych prób nie wiele możemy na to poradzić. Częśc z nas będzie walczyłą dalej, może z wiatrakami, może dla osobistych zasad, może z zamiłowania do naszego hobby... Druga częśc, będzie niszczyła owoce ich pracy. Tak już jest. Trzeba mieć tylko nadzieję, że tych drugich będzie coraz mniej, a przyroda jakoś to przetrwa i będzie nas cieszyć pięknymi okazami. Głowa do góry. Wolę wierzyć, że będzie lepiej.Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Wracając do tematu wątku - wczoraj 2 szczupłe (72 i 57cm) na jednym z jezior w okolicach Ełku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Ja dzisiaj zerwalem dwa ladne szczupaki.Ale takie jest lowienie z powierzchni na Spittin Rovera Salmo.Sporo pieknych bran,ale ciezko wydostac szczupaka z grazeli.Na szczescie zielska coraz mniej,niestety zywczarzy ktorzy biora wszystko coraz wiecej.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzecho Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Ja wczoraj na jeziorze zaliczyłem pierwszą sztukę /62cm/ na spinnerbaita, wyciągnąłem go z niezłego zielska, gdzie trudno byłoby podać inną przynętę /dobrze, że Bassy przekonał mnie do tych wabików /. pzdrGrzecho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 U mnie dzisiaj dno kilka godzin pływania i same pistolety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Grzechu Fajnie że cosik Tobie usiadło ja weekendowe szczupaki widziałem tylko w wyobraźni - w pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korsarz Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 To już nawet nie o C&R chodzi a o chronienie matuzalemów. Zabicie takiego 3 cyfrowego szczupaka jest jak zerżnięcie Dębu Bartka. Apropos, ostatnio w Warszawie pewna pani budując i urządzając posesję, była wycięła kilkadziesiąt dębów w tym kilka pomników. Pracownicy z WOŚ-u dzielnicowego w trakcie wizji lokalnej płakali dosłownie widząc zniszczenia. Kobieta otwarcie się przyznała do celowej wycinki i była świadoma karalności tego czynu. Finansowej karalności, na którą myślała, że ją stać. A kara, pierwsza taka w Warszawie chyba, wyszła ponad 5 milionów złotych. Tego się nie spodziewała Kiedy takie kary będą w wędkarstwie??? I czy przy polskiej chłopskiej mentalności zabójcy takie kary bedą wogóle skuteczne, o ile wogóle będą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 A ja bym proponowal kontynuowac temat watku, tj. szzcupaki 2008.Powinienem w sumie wrzucic jakas fotke ale chwilowo nie mam co...moze ktos cos podrzuci to bedzie to jakis pozytyw i przyczynek do jakiejs konstruktywnej pogadanki. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 ryby mają kryzys podobnie jak w bankach sam czekam na ożywienie w wątku ale reszte moich szczupaków chyba żywczaże żdżarli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 A ja bym proponowal kontynuowac temat watku, tj. szczupaki 2008.Powinienem w sumie wrzucic jakas fotke ale chwilowo nie mam co...moze ktos cos podrzuci to bedzie to jakis pozytyw i przyczynek do jakiejs konstruktywnej pogadanki. ryba z ostatniej soboty kto zgadnie jaka byla dluga, ten dostanie od mifka swimbaita firmy jenzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 96? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 Pitt, ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 82 cm i ani grama mniej Ja też ostatnio byłem na szczupakowaniu. Skończyło się na jednym okoniu, a i to w wykonaniu mojego siedmioletniego syna. Ogólnie: dwa wyjazdy, dwie porażki. Irlandzkie wody przybrały ostatnio -rzeki rwące, jeziora poza brzegami. Bez łodzi ani-ani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 80 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa_OB Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 86 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skin Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 Rzeczywiście ładny, ładny... Lubie zagadki, więc obstawiam 99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubson Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 Fajny Ja dam równe 100 cm:) PozdrawiamKuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 Zaryzykuję, niech będzie coś ok. 1m, 98cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi