pitt Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Widziałem to zdjecie i mam podobne odczucia co @Anguiler...ryba wygladała ok... ja na drugi raz radze nie odczuwac, tylko sie zapytac @krzysiex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalB Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 82 cm. Waga nieznana, ale mogło być troche, bo była najedzona. I filmik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Ale ładna mamuśka. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Ale ładna mamuśka. pozdrawiam mamuska ladna, ale zdjecie okropne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 mimo tego ze doceniam ładnie skadrowane zdjęcia to uważam ze nie ma co marudzić to nie forum fotograficzne gratuluję ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 ... Naszym celem jest propagowanie nowoczesnego wedkarstwa w obszarze polowu ryb na przynety sztuczne – rozumiemy przez to nie tylko otwartosc na nowe wedkarskie techniki ale równiez propagowanie idei wypuszczania zlowionych ryb (tzw. Catch and Release), dobrej jakosci sprzetu wedkarskiego, rodbuildingu, dobrej wedkarskiej i przyrodniczej fotografii. Osoby podzielajace podobny punkt widzenia i zainteresowania serdecznie zachecamy do publikacji artykulów oraz udzialu w naszym forum. ... 5. Przestrzegaj regulaminów obowiazujacych na forum oraz zalecen administratora lub moderatorów. Pamietaj, ze ostateczne interpretacje naleza do nich. Wypowiedzi naruszajace zasady moga byc usuwane a uporczywe naruszanie zasad obowiazujacych na jerkbait.pl moze oznaczac usuniecie z grona Uzytkowników. Z wedkarskim pozdrowieniem,Redakcja jerkbait.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Zdjecie moze i mogłoby byc lepsze, ale czasem trudno takie zrobic za to filmik cieszy bardzo - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Bardzo fajna ryba, bardzo fajne zdjecie no i filmik tez fajny Serdecznie gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 to pinformuj Remka o zbeszczeszczeniu regulaminu i usuń zdjecie i tyle - a tak zacząłeś offtopa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Fota może nieteges, ale rybcia super. No i ładnie pożegnana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 nie przesadzacie z tymi zdjęciami trochę?czasami ciężko zrobić zdjęcie dużej rybie, zwłaszcza jeśli jest się samemu i jeszcze nie ma pola manewru. No chyba że najpierw walnie jej sie w łeb żeby nie ruszała się za bardzo.Miałem dwie takie sytuacje, że stałem na skarpie, miejsca miałem ledwo na dwie stopy. Ciężko było szczupaka wyczepić bo połknął woblera tak, że nie było go prawie widać. Miałem wybór, albo wypuścić rybę jak najszybciej, albo walnąć jej w łeb, znaleźć wygodniejsze miejsce do fotografii, wrzucić ładne zdjęcie na forum i napisać, że ryba wróciła do wody. Czytając takie wypowiedzi zastanawiam się, czy niektórzy nie wybiorą tej drugiej opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka81 Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 nie przesadzacie z tymi zdjęciami trochę?czasami ciężko zrobić zdjęcie dużej rybie, zwłaszcza jeśli jest się samemu i jeszcze nie ma pola manewru. No chyba że najpierw walnie jej sie w łeb żeby nie ruszała się za bardzo.Miałem dwie takie sytuacje, że stałem na skarpie, miejsca miałem ledwo na dwie stopy. Ciężko było szczupaka wyczepić bo połknął woblera tak, że nie było go prawie widać. Miałem wybór, albo wypuścić rybę jak najszybciej, albo walnąć jej w łeb, znaleźć wygodniejsze miejsce do fotografii, wrzucić ładne zdjęcie na forum i napisać, że ryba wróciła do wody. Czytając takie wypowiedzi zastanawiam się, czy niektórzy nie wybiorą tej drugiej opcji. @Yeah nie umiesz być idealny... pamiętaj że nie możesz się uczyć tylko od razy musisz mieć opracowane najlepsze sposoby na wszystko i pamiętaj o dysponowaniu dobrym sprzętem do wykonywania zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalB Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Zdaje sobie sprawe, że samo foto nie jest dobre. Jakbym takie zobaczył, sam bym pewnie pomyślał, że ryba nie przeżyła. Dlatego dodałem filmik, żeby nie było wątpliwości jak spotkanie ze mną kończą takie szczupaczątka. Dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 dobrze się czujecie jak gość miał sobie sam zrobić fote z wierzgającą 80-tką.Może po trzecim upadkuw końcu by się uspokoiła <_<.Ludzie wróćcie na ziemie Michał piękny szczupak i fajne zdjecie nie słuchaj fizolofów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anguiler Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Filmik rewelacja, cieszy widok każdej odpływającej dużej ryby. Gratulacje, a fotkę samemu naprawdę trudno zrobić, tym bardziej jeśli zależy nam na tym, by jak najszybciej wróciła do wody, a nie pozowała do sesji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Pitt bez przesady zdjęcie jest takie na jakie pozwoliła sytuacja,rybka jest na trawce bez krwi do czego się tu przyczepić.Michał gratuluję pięknego szczupaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Widać, że sam był nad wodą to jak miał sobie zdjęcie zrobić? Ustawiać się z samowyzwalaczem ( trochę by to zajęło ) i dodatkowo męczyć rybę? Ja do fotki nic nie mam - gratuluję rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 MichalB fajna rybka! Warsiaska?Gratki! Pitt przesadzasz i to mocno. Nie róbmy totalnych ortodoksów z siebie.Wolę taką fotę niż jedno z 10 zdjęć robionych samowyzwalaczem (po drodze ryba zaliczy kilka razy glebę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 widze, ze niektore fakty nie docieraja ... tylko dlatego, ze ta ryba wrocila do wody (i bardzo dobrze, bardzo sie z tego ciesze) to jeszcze nie znaczy, ze to zdjecie ma jakiekolwiek walory estetyczne ... jezeli ktos uwaza, ze ma, to ja nie rozumiem tego swiata ...podaze dalej zaprezentowana logika, czyli lepsze zdjecie byle jakie niz zadne ... OK ... ta logika jest zenujaca! to takie fotograficzne miesiarstwo! miec po to zeby miec? acha ... i co dalej? czym sie tu chwalic? zostane przy przykladzie tego szczupaka lezacego na ziemi, nie byloby lepiej wstawic samego linku do filmu? napisze wszytskim oredownikom takich fotografii krotko co na ten temat mysle, otoz to wlasnie takie a nie inne zachowanie, czylio dopuszczanie publikacji takich a nie innych zdjec na forum, animuje do powielania i pozniejszego tlumaczenia sie, ze 'bylem sam nad woda' ... ja tez wiekszosc czasu spedzam sam nad woda, jednak klenia 72 cm nie mialem sumienia polozyc na ziemi tylko po to, zeby zrobic zdjecie w tak oplakanym stylu! planowalismy zalozyc zakladke C&R, chcielismy ruszyc wedkarzy w kierunku wypuszczania ryb, dokumentowania zdobyczy dobrymi zdjeciami ... ??? proponuje przeczytac ten post kilkanascie razy, w roznych tonacjach i przemyslec ... i prosze, nie odpisujcie w moim kierunku, ja dyskusji nie podejme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Podzielam zdanie Pitta. Ja nie mam zdjęć ze swoimi rybkami. Po pierwsze, że chodzę sam, po drugie bo dla mnie ważniejsza jest ta piękna chwila i ryba. Mi wystarczą zdjęcia widoczków które miałem okazję zauważyć i sfocić, to już przywołuje wspomnienie o rybie, uruchamia wyobraźnię. Ja nadal uważam i będe się tego trzymał, że kładzenie ryb na trawie/kamieniach/ziemii jest złym pomysłem. Nosicie czasami mnóstwo sprzętu (nie wszyscy!! proszę się mi tutaj nie rzucać) to i aparat z przykręconym statywem przytroczonym do plecaka nie obciąży Waszych pleców a nauka szybkiego ustwiania samowyzwalacza nie powinna zająć dużo czasu. Jeszcze jedna sprawa - mało miejsca na łowisku. Polecam cykanie foty rybie która została już wyhaczona a znajdującej się w wodzie przytrzymywana jedynie za ogon, o ile piękniejsze będą wtedy zdjęcia... !! Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Przepraszam,ale jak mam trzymać rybę tak żeby nie dotknęła ziemi i jednocześnie bawić się ustawieniami aparatu.Misja niewykonalna przynajmniej dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOMANCZ Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Forum nie jest miejscem na plebiscyty, nie będę oceniać FORMY zdjęcia. Jednakowoż zdjęcie to klasyka powielana na innych forach i w czasopismach wędkarskich. Szkoda, że wzorujemy się na nie dobrych przykładach. Można ustalić, że tego typu zdjęć nie zamieszczamy i koniec, kropka. Powielajmy i propagujmy dobre wzory ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Przepraszam,ale jak mam trzymać rybę tak żeby nie dotknęła ziemi i jednocześnie bawić się ustawieniami aparatu.Misja niewykonalna przynajmniej dla mnie Nie trzeba mieć wypierdaśnego cyfraka by zrobić dobre zdjęcie. Rybę można trzymać m.in. za pokrywę skrzelową... Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Fakt,może z małą cyfrówką dałoby radę Najlepiej jeździć z kimś wtedy problem rozwiązuje się sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubson Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Myślę że KOMANCZ ma rację, dobrze by było gdyby po obradach okrągłego stołu Remek lub moderatorzy dodali do regulaminu odpowiedni i konkretny punkt. Niby wszyscy wiedzą co i jak, że coś na ten temat było pisane itd. ale nie ma konkretnego zapisu. Jeśli taki znajdzie się w regulaminie nie będzie już kolejnych i zupełnie niepotrzebnych nieporozumień. Co do rybki, całkiem całkiem, a zdjęcie no cóż wiele już było powiedziane Pozdrawiam Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi