Skocz do zawartości

SZCZUPAKI 2008

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

Rzeczywiście, mój błąd :unsure: Wiadomość wykasowana.

Pozdr.

Salmo

brawo sherlocku :D

gratulacje Zanderix,

podejrzewam że wiem z którego zbiornika wyciągasz te potwory, w końcu to moje rodzinne strony, ale jeśli to ten o którym myslę to z brzegu nie ma co tam podchodzić :(

• Odpowiedzi 1.3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Wieksze szczupaki maja tedecje do glebokiego lykania przynenty (w wolnym trolu) ,czas na wyciagniecie + kilka fotek ,niestety brak czsu na wycieranie jezeli chodzi o zycie gadda .Przykre to ale prawdziwe.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/e631694d3019befa.h tml

@Termos,

Moim zdaniem: nie musisz się tłumaczyć. Moje skromne, 8-letnie, doświadczenie w połowie drapieżników w Szwecji, wskazuje na to, że żerującego szczupaka jest baaaardzo trudno uwolnić. Przynęty są pobierane bardzo głęboko. Czasami jest łatwiej zabić rybę niż pozwolić jej wrócić do łowiska. Tam, gdzie łowiłem, trafiał się szczupak, który przeżył szwedzki zestaw żywcowy, ale niestety był to łeb i nic więcej. Umiejętność wybrania, kiedy rybę należy uwolnić, a kiedy nie, jest bardzo trudna. :(

Pozwo;isz, że zaznaczę: Szczupak nie jest smaczny! :D

kryst woda jest zimna trolujemy gleboko a przygiecia sa takie ze czlowiek ma wrazenie ze zaczepil klade .Lykaja skubance no i co im zrobisz .Bardzo gleboko czasem .Naszescie z namowa kolegi zaopatrzylem sie w obcinacz do kotwic w razie wypadow ekstremalnych .

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/d07fb7e6c5d4d8b0.h tml

kryst-tutejsze smakuja jak zelowa ,niepolecam .Tlomacze :mellow: sie tym ze jezeli juz to chyba raczej ale napewno nie szczupak.

serdecznie pozdrawiam

nie widze na tym zdjeciu zadnej ekstremy, haki trzeba obciac a nie sie guzrdac z kleszczami :D

@Pitt,

Dla mnie nie jest to problem, ale zapraszam na łowisko, gdzie poznasz lokalnych wędkarzy, Szwedów, i oni wytłumaczą Ci, tak jak mnie wytłumaczyli, ich, zgodny z prawem stosunek do wędkarstwa. Gorąco Polecam! :huh:

nie widze na tym zdjeciu zadnej ekstremy, haki trzeba obciac a nie sie guzrdac z kleszczami :D

@Pitt,

Dla mnie nie jest to problem, ale zapraszam na łowisko, gdzie poznasz lokalnych wędkarzy, Szwedów, i oni wytłumaczą Ci, tak jak mnie wytłumaczyli, ich, zgodny z prawem stosunek do wędkarstwa. Gorąco Polecam! :huh:

@kryst

ja na 10 dni szwecji obcinam srednio po okolo 10 hakow w rozmiarach od 2 do 2/0, czyli w sumie jakies 40 sztuk, wiec szwedzki, zgodny z prawem stosunek do wedkarstwa pozostawiam dla prawomocnych szwedow :D

Jak na Irlandkę przystało duża i tłusta... :D (ok95cm)

Gratulacje. A multik Daiwy czy Abu? B)

Nie jestem pewien... :wacko: :D

Na wakacjach jak byłem kupiłem od bazarowego handlarza o śniadej cerze Rolexa za 30 dolców B) , trochę się targowałem to tego multika mi dorzucił... :lol: :lol: :lol:

Jak na Irlandkę przystało duża i tłusta... :D (ok95cm)

Gratulacje. A multik Daiwy czy Abu? B)

Nie jestem pewien... :wacko: :D

Na wakacjach jak byłem kupiłem od bazarowego handlarza o śniadej cerze Rolexa za 30 dolców B) , trochę się targowałem to tego multika mi dorzucił... :lol: :lol: :lol:

:huh: :huh: :huh:

Jeszcze raz gratki!