Friko Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 technika uniesienia szczytówki maksymalnie wysoko i kilka krótkich szarpnięć - Fatsiak chlapie się stojąc niemal w miejscu do złudzenia przypominając żywą rybkę.. Efex, mógłbyś rozwinąć kapkę? Powiem szczerze że FC10 odrzuciłem w kąt z 2 powodów: a) jakoś małe szczupaki w niego waliły ciągle wobler się nie przytapiał, co troche mnie irytowało przy prowadzeniu szczytówką w dłół bo trzeba było wkładać siłe w prowadzenie przynęty - więc jak się pojawiły mniejsze skinery, przesiadłem się po prostu na nie wydaje mi się ze przy technice która opisujesz, FC10 będzie ślizgał się po powierzchni - jak popper czy massmarauder - czy też raczej taplał w miejscu przy krótjkich szarpnięciach, ale na powierzchni - czy o to chodzi? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 wydaje mi się ze przy technice która opisujesz, FC10 będzie ślizgał się po powierzchni - jak popper czy massmarauder - czy też raczej taplał w miejscu przy krótjkich szarpnięciach, ale na powierzchni - czy o to chodzi?Czyżby spławikowanie jackiem za pomocą Fatso Crank ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 Raczej nie, nie szczytowka uniesiona do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 @Friko - dokładnie o takie taplanie mi chodziło. Skinner pracuje zupełnie inaczej i o wiele głębiej nurkuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 Więc jednak szczytówką do góry, o ile dobrze wyczytałem z tego, co powyżej @Efex napisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 Czyli robi się z FC10 przynęta powierzchniowa... OK, dam mu jeszcze szanse w ten sposób - został mi emerald perch z mniejszych skinerow najlepiej mi sie sprawdza taki jeden egzemplarz co chodzi 10cm glebiej od pozostalych <_< tak mu sie wyszlo ale odrapusek jest unikat a 12 chyba zdradze na rzecz Ownera Cultiva:http://www.tacklewarehouse.com/descpageOCRB-ORN112.html# mozna zrobic nim to samo co SK12, z tym ze: - lata 2 x dalej- fabrycznie zbrojony w kotwice ST-41- udarowy plastik + color blue back Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 F10C od początku był przynętą powierzchniową choć dość nietypową Owner ciekawy choć przypomina mi kilka przynęt widzianych na różnego rodzaju wystawach. Czy ktoś już na niego łowił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 Ja łowiłem, inaczej bym o nim nie wspominał na szkierze dobrze się sprawdził, bo daje się bardzo płytko prowadzić, dobrze się nim twichuje, ma śledziową szatę i wbudowany system rzutowy co sprawia że przy ok 20 gramach można z niego rzucać każdym zestawem jerkowym komfortowo. Dobre jest też to że ma nieduży pokrój ciała i jest śliski jako plastik więć łatwo go obrócić w gębię przy zacięciu. No i szczupłe go polubiły, to najważniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 z salmo.com.pl Jak łowić na Fatso Crank: FATSO CRANK doskonale sprawdza się zarówno w tollingu jak i tradycyjnym spinningowaniu. Należy pamiętać, że jest to przynęta przypowierzchniowa. Najlepiej działa więc na głębokościach 1 - 3 m. Można stosować ją do trollingu na większych głębokościach ale wówczas zalecamy zastosowanie dodatkowego ciężarka umieszczonego 1 - 1,5 m przed przynętą, najlepiej na oddzielnym przyponie. Wielkość ciężarka należy dopasować do głębokości, na której ma pracować przynęta. Podczas spinningowania, FATSO CRANK zanurza się najwyżej na 0,5 m. Daje to nieocenione możliwości poławiania wielkich drapieżników nad bogatymi łąkami podwodnymi. Doskonałe rezultaty osiągniemy prowadząc FATSO CRANK nawet po powierzchni, z wysoko uniesioną szczytówką wędziska, tworząc grubą falę przed przynętą. Niezawodne jest również okresowe przerywanie zwijania linki i podszarpywanie. Imitujemy wtedy zranioną rybę, która nie ma siły umknąć w głębinę. FATSO CRANK to również doskonała propozycja na letnie sumy żerujące przy powierzchni. Niezwykle istotne jest odpowiedni dobór sprzętu a w szczególności wędziska do połowu na tą przynętę. Najlepsze do tego celu jest sztywne wędzisko o długości 2,1 - 2,4 m uzbrojone w multiplikator i mocną plecionkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Nie na Fatso,ale tez ladne i wiadomo !!!Podgrzac olej hahahahaha <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 I dzionek zaczynal sie nprawde ladnie Pozdro dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Dziś 2 szczupaczki: 50-tak i około 65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fedx Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 znalazłem na innym forum - tak się łowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 25 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Jest też miejscowa anegdota o przewodniku z holandii który na Lough Derg łowił piękne szczupłe na jerka marchewkowego... znaczy nie tylko wędkę da się z tego materiału zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Dobre! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Niezłe W sumie to niezlą akcję ma ten jerk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korsarz Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 To się nazywa carroting Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 znalazłem na innym forum - tak się łowi bylo chyba w wątku z filmikamie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Kiedyś widziałem jak gościu łowił szczupaki na zgniecioną puszkę po red bullu Był filmik na youtube. Też złowił PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 ale do tego wszyystkiego potrzebna jestjedna podstawowa rzecz - WODA w ktorej sa RYBY. i to wiecej niz jedna na hektar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOMANCZ Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 A ja łapałem szczupaki na sprzączkę od paska, i to było dawno temu, będąc na terenach Białorusi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amaru Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 dobre!hehe zawsze mozna wystrugac jeszcze bialego z pietruszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Gratulacje Tommek! Widzę, że kręciołek Ci służy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Piekne ryby!! wrzuc zdjecia do galerii J.pl napisz co s o samych warunkach polowu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi