Skocz do zawartości

SZCZUPAKI 2008

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwszego faktycznie wzielismz,a drugiego probowalismy wypuscic lecz zassal bardzo gleboko karaska ,i nic nie dalo zrobic a szkoda.

reasumując wziąłeś dwa :unsure:

a co do zahaczania... faktycznie, ja mam z tym bardzo duży problem (łowiąc na 3-kotwicowe woblery szczupak potrafi zaciąć się

wszystkimi ktowicami :o ) ale biegłem z problemem do panów żywcarzy z szczupłym w ręku ( a że byli rozstawieni blisko ok 15 metrów ode mnie, to

problemu nie było :mellow: ) i otrzymałem fachowa pomoc, bryzg, bryzg i gotowe :D powiem szczerze że ludzie pomagali mi z uśmiechem i bez

grymasu, nawet miło prowadziło sie z nimi rozmowe po wypuszczeniu rybki B)

• Odpowiedzi 1.3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Do głęboko zaciętych ryb przydają się długie szczypce i obcinaki do kotwic. Niestety wciąż bardzo mało polskich wędkarzy tnie kotwice woląc babrać się między krwawiącymi skrzelami ryby. Później faktycznie rybki nie są w stanie same odpłynąć.

Tak czy siak, moje rozpoczęcie sezonu było całkiem udane.

post-43-1348913909,5116_thumb.jpg

post-43-1348913909,5919_thumb.jpg

Rewelacja

p.s. na jakie whitefishe lowiles ?

@Guzu - pakuj się, pakuj... Tam ryb dużo. Zawsze może się coś trafić fajnego. Te dwie na zdjęciu akurat na Slidka 10S. Co do Łajtfisza to sporo ryb (jeśli można tak powiedzieć na panujące wówczas warunki) miałem na śledziową 13 DR. Schodzi nieco głębiej, a przy mocniejszych szarpnięciach fajnie odskakuje na boki. Przy głębszych trzcinach była skuteczna.

Gratuluje rybek .

Guzu -zapowiada sie cieply maj ,tarlo nadal trwa a trzcinki trzesa sie tu i tam .Powoli zaczyna sie ruszac potarlowy.Ten rok jest gorszy niz poprzedni ,nikt w zasadzie nie wie kiedy zacznie brac na dobre .Rozstrojenie totalne ,tam sie trze tu sie wytarl ,ogolnie jest dozo narzekan ze cienko.(jak do tej pory) Moze wy traficie w 10-che ,czego wam zycze .

(Napewno bierze na zywca .Cos mi sie obilo o zawrotnych ilosciach ).

pozdrowka

Niedraznij ;)

To moze trzeba tam do Was pojechac

Nielowie dozo ostanio z braku laku i nadmiaru obowiazkow.

Ale...... wieczorem sie telefony nieurywaja :mellow: co gdzie i jak .Jest tak jak mowisz loterja ,jednego dnia biora jak wsciekle poczym przez kilka dni cisza .

Ja mogie smialo polecic wam cos w czerwieni ,w tym roku wzasadzie w wiekszosci sklepow slyszy sie jedno .Czerwony ,jo jo ja tez ma jakies nawet niezle ale niestety selektywne wyniki :mellow: .Ostatnio tlokie tez Slawkowe ,ale jak niebierze a na zywcem raczej ;) od swieta sie lowi ,to i na trabie mozna stawac .Jedno jest pewne ten jego patyczak :mellow: a niech go w morde tak fajnie pracuje.Dobrze ze kupilem zapas B)

Leśna to była ta mamuśka z piętro wyżej. Uwierzcie - wzięła z takiej ciemnej plamy w stosunkowo płytkiej zatoczce (zresztą pokazała się dwa dni wcześniej i dzień w dzień tam zaglądaliśmy, aż w końcu się skusiła na dobre) i miała dokładnie takie ubarwienie jak na fotce. Po prostu piękność...

piękne zębacze !! a co do obcinaka do kotwic... poszukam na allegro, czy w sieci i może zakupie :D

myśle że z moimi nie trzeba było sie babrać ale sam bałem się żeby ich nie ukrzywdzić :D cała kotwica w paszczy to jednak

niedoświadczony jestem wole popatrzeć... (od teorii do praktyki) a żywcarze nawet mili, odrazu stwierdzili że jak o pomoc prosze

to pewnie wypuszczam, i starali się pokazać że są obcykani w wyhaczaniu B) nawet się poświęcił jeden i w trampkach do wody

wszedł żeby nad piachem nie odhaczać :mellow:

No Mateusz - poszłeś po bandzie :D . Gratulacje!!!

Takie foty to lepsza reklama niż niejeden opis w ulotkach reklamowych. Foty jak ulał do katalogu :mellow: .

Może mi się uda wyskrobać tydzień we wrześniu ;) i wreszcie się rozprawi(cz)ę ze szwedzkimi potworami :D . Trzeba żyć marzeniami.