PaNeK Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Pierwszego faktycznie wzielismz,a drugiego probowalismy wypuscic lecz zassal bardzo gleboko karaska ,i nic nie dalo zrobic a szkoda. reasumując wziąłeś dwa a co do zahaczania... faktycznie, ja mam z tym bardzo duży problem (łowiąc na 3-kotwicowe woblery szczupak potrafi zaciąć się wszystkimi ktowicami ) ale biegłem z problemem do panów żywcarzy z szczupłym w ręku ( a że byli rozstawieni blisko ok 15 metrów ode mnie, to problemu nie było ) i otrzymałem fachowa pomoc, bryzg, bryzg i gotowe powiem szczerze że ludzie pomagali mi z uśmiechem i bez grymasu, nawet miło prowadziło sie z nimi rozmowe po wypuszczeniu rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 .. ale szczupaka syjamskiego to jeszcze chyba nikt nie złowił ...poza wędkarzem z USA...fotka wykopana z neta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 ten po lewej chudszy... widać ten po prawej żarłok i zachłannik ale ładnie dawały sobie rade bo nie wyglądają na kajtki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Do głęboko zaciętych ryb przydają się długie szczypce i obcinaki do kotwic. Niestety wciąż bardzo mało polskich wędkarzy tnie kotwice woląc babrać się między krwawiącymi skrzelami ryby. Później faktycznie rybki nie są w stanie same odpłynąć. Tak czy siak, moje rozpoczęcie sezonu było całkiem udane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Rewelacja Mateusz!Chyba zaczne sie juz pakowac do Szwecji (wyjazd dopiero za 2 tygodnie) Gratuluje serdecznie! Guzu p.s. na jakie whitefishe lowiles ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 No Mateusz. Podniosłeś ciśnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Rewelacja p.s. na jakie whitefishe lowiles ? @Guzu - pakuj się, pakuj... Tam ryb dużo. Zawsze może się coś trafić fajnego. Te dwie na zdjęciu akurat na Slidka 10S. Co do Łajtfisza to sporo ryb (jeśli można tak powiedzieć na panujące wówczas warunki) miałem na śledziową 13 DR. Schodzi nieco głębiej, a przy mocniejszych szarpnięciach fajnie odskakuje na boki. Przy głębszych trzcinach była skuteczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 No to poradziles sobie Winszuje. A te co na lajtfisze sledziowe? mniejsze sie trafily ? Pokaz wiecej fotek Dzieki. Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Gratuluje rybek .Guzu -zapowiada sie cieply maj ,tarlo nadal trwa a trzcinki trzesa sie tu i tam .Powoli zaczyna sie ruszac potarlowy.Ten rok jest gorszy niz poprzedni ,nikt w zasadzie nie wie kiedy zacznie brac na dobre .Rozstrojenie totalne ,tam sie trze tu sie wytarl ,ogolnie jest dozo narzekan ze cienko.(jak do tej pory) Moze wy traficie w 10-che ,czego wam zycze .(Napewno bierze na zywca .Cos mi sie obilo o zawrotnych ilosciach ).pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Dzieki Termos za info, Nie ma to jak wiadomosci od miejscowego To zawsze w pewnym stopniu loteria, jak sie trafi z tym majem. Hiszpanskie szczupaki w tym roku powariowaly, zobaczymy jak szwedzkie... Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Ano na lajtfisza największą miałem 91 więc nie ma się co zbytnio wychylać... Tym niemniej sporo ryb się na to łowi i warto mieć przy sobie. Obie rybki na sielawkę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Super wybarwiony ten gorny szczuplaczek. Taki lesny ... z kolorystyki Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Niedraznij To moze trzeba tam do Was pojechac Nielowie dozo ostanio z braku laku i nadmiaru obowiazkow.Ale...... wieczorem sie telefony nieurywaja co gdzie i jak .Jest tak jak mowisz loterja ,jednego dnia biora jak wsciekle poczym przez kilka dni cisza .Ja mogie smialo polecic wam cos w czerwieni ,w tym roku wzasadzie w wiekszosci sklepow slyszy sie jedno .Czerwony ,jo jo ja tez ma jakies nawet niezle ale niestety selektywne wyniki .Ostatnio tlokie tez Slawkowe ,ale jak niebierze a na zywcem raczej od swieta sie lowi ,to i na trabie mozna stawac .Jedno jest pewne ten jego patyczak a niech go w morde tak fajnie pracuje.Dobrze ze kupilem zapas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Leśna to była ta mamuśka z piętro wyżej. Uwierzcie - wzięła z takiej ciemnej plamy w stosunkowo płytkiej zatoczce (zresztą pokazała się dwa dni wcześniej i dzień w dzień tam zaglądaliśmy, aż w końcu się skusiła na dobre) i miała dokładnie takie ubarwienie jak na fotce. Po prostu piękność... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 piękne zębacze !! a co do obcinaka do kotwic... poszukam na allegro, czy w sieci i może zakupie myśle że z moimi nie trzeba było sie babrać ale sam bałem się żeby ich nie ukrzywdzić cała kotwica w paszczy to jednak niedoświadczony jestem wole popatrzeć... (od teorii do praktyki) a żywcarze nawet mili, odrazu stwierdzili że jak o pomoc prosze to pewnie wypuszczam, i starali się pokazać że są obcykani w wyhaczaniu nawet się poświęcił jeden i w trampkach do wody wszedł żeby nad piachem nie odhaczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Mateusz , Ewaryst wielkie gratulacje to się nazywa super wyprawa teraz leczyć nadgarstki za miesiąc sandacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Baloo .Zdjecie jerk 2 Ladna fotka sliczna ryba -gratulacje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 piękne ryby - pięknie ubarwione!gratulacje dla łowców.pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 No Mateusz - poszłeś po bandzie . Gratulacje!!!Takie foty to lepsza reklama niż niejeden opis w ulotkach reklamowych. Foty jak ulał do katalogu . Może mi się uda wyskrobać tydzień we wrześniu i wreszcie się rozprawi(cz)ę ze szwedzkimi potworami . Trzeba żyć marzeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phalacrocorax Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Gratuluję Mateusz, super rybcie połowiłeś, a i fotki niczego sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singor_ths Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 WoW Gratki Mateo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 gratuluje matek to i ja sie pochwale moim dzisiejszym zebatym przylowem ... a mial byc klen-killer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 @Pitt - próbuj może uda Ci się odzyskać porwany przez zębatego woblerek. Choć najpewniej zbój dawno się już go pozbył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 @Ewerest, @BalooWspaniałe ryby. Dwa pierwsze na zdjęciach Baloo przepięknie ubarwione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 @Baloo, gratuluję wyników. Ładne foty i pięknie ubarwione szczupaki! Ile miał ten największy szczupły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi