harvi Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 => Termos M?larenie w zeszły weekend miał 13 stopni. Parę pistoletów wyciągnąłem na bardzo płytkiej wodzie (płytszej niż 1,5 m.Wiec coś sie ruszyło. Mam nadzieje, ze teraz 3 dniowy maraton przyniesie jakieś okazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Rekreacyjnie wyskocze z rodzinka na mala przejazdzkie w sobote.Dzieciaki mialy ostatio frajde, starsza juz sama zaczyna probowac sil pod bacznym okiem mamusi ktora uwielbia splawikowac . Dzwonilem do Gorana w nastepnym tyg. mozesz zajechac .Super tajne miejscowki bedziesz mial jak na dloni.Jak masz ochote jutro wyskoczyc na kilka godzin po pierwszej .Zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_ul Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Miałem i ja dzisiaj spotkanie ze szczupłym - taki 49 cm - wrócił do wody - obiecał że następnym razem babcię przyprowadzi Niestety fotki nie ma bo mój aparat po spotkaniu z wodą odmówił posłuszeństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harvi Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 ==> Termos Ja jutro od 10 już będę walczył na wodzie.Mam nadzieje, ze mój nowy nabytek z Xrods będzie sie miał z czym namęczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chickin Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 szpiegu zulus w koncu cos ode mnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 noo fajniutki, pogratulować tylko jeszcze niech masy nabiorą i będzie się z czym bawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 @Pittagresywny ten szczupak na ostatnim zdjęciu, ma takie czerwone oczy pike killer nie ma co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr zamiara Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Za tydzień wybieram się po raz pierwszy do Szwecji nad jez. Bolmen... Proszę o rady typu jak, gdzie i na co... No i mieszkańców Szwecji proszę o info, czy zębacze już zaczęły żerować. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATAS Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Ewaryst Baloo gratulacje, naprawde wspaniałe ryby , ja byłem praktycznie w tym samym okresie co Ewaryst i to jeszcze wyzej bo w Valdemarsvick i mialem dokladnie takie same odczucia.... woda kolo 6-7 stopnii i wszystkie szczupaki w trzcinach. Trzeba było płynac ponad godzine na pełnej wiksie, zeby doplynac do sensownych miejsc. Teraz ta sytuacja juz sie poprawiła, dostalem telefon od ojca ze pokazują sie mamuski 100-120cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 @chickin czyli jeszcze coś w tej naszej rzece pływa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 No no kura widze zaszalałeś ostro , gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Kolego @Chickin - ładny szczupaczek i cieszy, że złowiony w naszych wodach. Chciałbym tylko zaznaczyć (i możecie mnie linczować za to, że się czepiam), że przy tego typu uchwycie takiej rybki, jej byle gwałtowniejszy ruch powoduje niekontrolowany raczej upadek na widoczne pod Twymi nogami kamienie lub klepisko. Chyba, że prezentowana rybka nie zamierzała się już ruszać... Wierzę jednak w dobre intencje łowcy. Forum przegląda sporo młodych adeptów naszego hobby, a redakcja zawsze (co jest godne uznania) propagowała C&R. Dlatego nie jest to najlepszy przykład obchodzenia się z dużym szczupakiem. YO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chickin Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 tak sie zlozylo ze podciagnalem go na piaseczek niestety niewidoczny na focie. ogolnie to nie lubie chodzic po tych kamykach bo plosza rybe . sa zbyt luzno poukladane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 tak sie zlozylo ze podciagnalem go na piaseczek niestety niewidoczny na focie. ogolnie to nie lubie chodzic po tych kamykach bo plosza rybe . sa zbyt luzno poukladane jeśli zrobiłeś to dosłownie tak jak napisałeś (podciągnąłeś go na piasek [ w moim rozumieniu suchy ]) to chyba zkiepściłeś ale ryba nie wygląda na opanierowaną ( i bardzo dobrze )więc moge się mylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Ludzie, wrzuccie na luz... chłopak wstawia piękną rybkę, a wy zamiast gratulowac to sie czepiacie juz niewiem czego jakbyscie zazdroscili mu tej ryby. Czy to wazne jak kto chwyta rybe ? Wazne ze ryba jest cala i zdrowa, tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Ludzie, wrzuccie na luz... chłopak wstawia piękną rybkę, a wy zamiast gratulowac to sie czepiacie juz niewiem czego jakbyscie zazdroscili mu tej ryby. Czy to wazne jak kto chwyta rybe ? Wazne ze ryba jest cala i zdrowa, tyle. właśnie ważne o to chodzi w C&R, dobrze żeby młodzi uzytkownicy forum wiedzieli co jest ważne. Nie wystarczy rybę wypuścić, trzeba ją odpowiednio traktować aby maksymalnie zwiększyć jej szanse na przeżycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 ...żeby młodzi uzytkownicy forum wiedzieli co jest ważne...Zapewniam Cię, że to stary wyga i wie jak sie obchodzić z rybą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 jasne, ja mowie o tych co czytają forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harvi Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Chciałem dziś namęczyć wędkę od Xrods ale kilkanaście szczupaków, w tym jeden 96 cm 5 kg jakoś nie zrobiło na niej specjalnego wrażenia Zasadniczo szczupaki na m?larenie już po tarle ( 1 sie trafił z ikra na ~25) , straszne chudziaki ale walczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 @Harvi, piękny zębacz... i na taką znowu chudzinke nie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Havi -jaki kolor mieliscie dzis na topie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harvi Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Kolory około GT i papuga. Przynęty wszystkie możliwe rodzaje ale na nutę nacjonalistyczna, szwedzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Ten cerwoniak ze stajni Bustera ?Niewspomne o Zalcie z gumowym ogonkie - ,rewelacyjnie wywalona kasa .Skonczyli produkcje zaraz po moim zakupie .Chyba trzeba reklamowac niewypal .W papudze domalowalem sobie czarny pasek po srodku TYCKER HAR MERA NAP .Ale jak kto lubi .Ty slidery ,bustery czy zalty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Tam u Ciebie powinien teraz dobrze pozamiaac ten kolek z Diabelskiego pieska .Apropos w sundybery w tym sklepiku maja pare fajnych drewniakow na -50% dwa o nazwie Burt i chyba kilka Pig-ow -zerkales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harvi Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Dziś już szczupaki były mniej chętne do współpracy.Mimo iż zaczęło sie dobrze, 86 cm po 15 minutach łowienia. To przez 4 godziny była kompletna studnia. Pod wieczór ruszyło sie delikatnie i do fotki pozował 92 cm zębaty (zdjęcie jutro) a dzien zakonczyl sie wynikiem 14 sztuk.Wczorajsze ''skandynawskie pewniaki'' ustąpiły dziś miejsca Perch'owi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi