Kuba Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Zasadniczo szczupaki na m?larenie już po tarle ( 1 sie trafił z ikra na ~25) , straszne chudziaki ale walczą.Nigdy wiecej Oswiecimia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Przyjrzalem sie fotce z rzekomo zagrozonym szczupakiem i... ....nie widze wiekszego zagrozenia niz takie, jakie zawsze wystepuje. Aby je wyeliminowac trzebaby zaprzestac lowienia w ogole.Jesli o mnie chodzi odpada.. Natomiast przesadne reakcje moga dzialac odstraszajaco na potencjalnych chetnych do zamieszczania zdjec i postow. Chyba, ze o to komus chodzi... Gratuluje wszystkim lowcom dobrego rozpoczecia sezonu. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Przyjrzalem sie fotce z rzekomo zagrozonym szczupakiem i... ....nie widze wiekszego zagrozenia niz takie, jakie zawsze wystepuje. Aby je wyeliminowac trzebaby zaprzestac lowienia w ogole.Jesli o mnie chodzi odpada.. Natomiast przesadne reakcje moga dzialac odstraszajaco na potencjalnych chetnych do zamieszczania zdjec i postow. Chyba, ze o to komus chodzi... Gratuluje wszystkim lowcom dobrego rozpoczecia sezonu. GumoWreszcie ktoś mówi jak człowiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Nikt się nie czepia, a i zazdrościć chyba nie ma powodów. Wypada się tylko cieszyć ze szczęścia łowcy. Natomiast jeśli faktycznie uważacie, że ten sposób trzymania ryby (nieważne czy nad wodą czy nad kamieniami) daje tyle samo pewności i stabilności co choćby prezentowany na wielu innych fotkach chwyt pod skrzela lub za kark, to może warto to opisać szerzej dla młodszych użytkowników tego forum.Moje doświadczenie wskazuje, że trzymając tak dużą rybę za brzuch nie jesteśmy w stanie nad nią zapanować jeśli ta zacznie się szamotać. Są tu jednak bardziej doświadczone osoby i może jest i na to jakiś sposób... @Gumo - przesadna reakcja odstrasza. Przymykanie oczu na wszystko, też jakoś się nie sprawdziło. Wydaje mi się, że bardzo ostrożna i przyjazna uwaga z mojej strony też zła. Ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?!? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr zamiara Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Na to jest sposób... trzeba rybkę uspokoić metodą na Kmicica... Znaczy, jak ktos dostanie pałką w łab, to już spokojny jak trusia... Nie o tym była mowa???? No to przepraszam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Gwoli scislosci Kmicic wspominal o szabli, nie o palce. Ale tak mysle, ze zastosowanie ktorejs z nich na tyle uspokoiloby rybe, ze nie mozna by mowic o C&R a tylko C. A nam chodzi o caly czlon. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 @Baloo, nie odpowiedziałeś mi na pytanie zadane kilka postów powyżej.Czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 Sorki Sebastian - gdzieś mi to umknęło... Rybki nie były duże - ot metróweczki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 Sorki Sebastian - gdzieś mi to umknęło... Rybki nie były duże - ot metróweczki... Czyli rozumiem, że największa ryba miała równe 100cm? Tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harvi Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 Wspomniane wczesniej 92 cm. Niedzielne łowienie było krótkie, 4 godziny i do tego mało owocne.Raptem 5 sztuk 50-60 cm. Kombinowanie z przynętami nic nie pomogło.Pytałem sie załóg z dwóch innych lodzi i tez mieli podobne ''sukcesy''. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supersobi Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Miałem wybrać sie w poszukiwaniu bolka wieczorkiem.. A tu telefon.. dzwoni koleszka... zmiana planów i otwarcie sezonu szczupakowego już się szykuje. Przepakowanie na szybko, auto, zgarniamy Wojciecha po drodze i na nasze łowisko:D Pogoda była przepiękna.. Szybkie rozłożenie sprzętu i cmyk na wodę.. Standartowo obławianie trzczcinek i kapelonów na płyciznach.. w ruch gumy i blachy.. nic.. ale humorki dopisują.. Pierwszy namierzony dołek również nie przynosi sukcecu.. nagłe przytrzymanie.. czy to jest ta chwila??!! nie to tylko zaczep.. eshhh te rośliny, ale chociaz adrenalinka skoczyła.. Cóż próbujemy dalej... rynna... mówię: Ja wam chłopaki pokaże jak się szczupaki wyciąga wobler głębokoschodzący... rękodzieło... Wojciech się śmieje, że niby kiepski, nic nie warty.. 3-ci rzut, przytrzymanie lekki odjazd.. delikatny hol.. i pod burtą zawija szczupły... widac większy bo wyciąga parenaście metrów żyłki... (ufff że jest przypon wolframowy - myślę) pompowanie.. i na powierzchni pokazuje kawałek grzbietu, wali świece, odjazd... jak ja kocham ten brzęk hamulca kołowrotka:D.. jescze jedne chlapniecie ogonem.. do czterech razy sztuka i na pokładzie ląduje +/-85cm.. są emocje.. Pazerniak zapięty na 2 kotwice.. akcja ratownicza pt odczepianie.. rozpoczęta.. gryzł skubany niesamowicie.. ale na kolankach u Sobiego się uspokoił..pare fotek.. i hop do wody.. Cóż.. miło spedzony czas, a sezon szczupakowy pomyślnie otwarty.. 13-ty nie zawsze pechowy ..a jutro dalej za bolkiem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Piękne Szczupaki. U mnie nie gryzą więc mysle sobie skocze za Okoniami... Paproszek... pierwszy rzut i uderzenie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 @harviJakim aparatem i w jaki sposób robisz zdjęcia? 90-tki można naprawdę fajnie wyeksponować. Nie odbieraj tego jako atak tylko jako dobrą radę, masz do dyspozycji świetne łowiska i byłby żal jak byś źle pstryknął dużego pajka. PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Sebastian - dokładnie jak napisałeś. Mierzyliśmy go dwa razy (bo to też dla nas wydało się dość dziwne) i miał równe 100cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harvi Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 => Zanderix Absolutnie nieodbieram tego jako atak. Sam wiem, ze musze poprawic ujecia i ekspozycje ryby. Fotki trzaskam starszym ultrakompaktem pentax'a Pzdr Adam, Harvi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Fajna rybcia Adas.Pogoda dzis butelkowa ,leje jak diabli .Mielismy wypasc dzis na wode ,ale chyba nic z tego .Szkoda bo zaczelo sie ruszac ,wklejam i ja swojego gluta z zeszlego tyg. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/d4ca236693ed90db.h tml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 harvi -zalegle z ostatniego wypadu http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/22555b1e8a9ad1f4.h tmlpozdrowka -ps. i trzymaj sie na tym rejsie do okola globu . majtku pokladowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Witam ponownie,wczorajszy wypad nad wode bardziej rekreacyjny niz po wyniki,poniewaz przedwczoraj byla CIEZKA NOC PRZEGRALEM WALKE Z BUTELKA WHISKI.Ale i tak wyprawa sie udaladwie rybki jeden pistolecik i jeden 80cm. Przechodzacy obok ludzie z dzieckiem chcieli sobie zrobic zdjecie z TAAAAKA ryba na zdjeciu ich syn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Pięknie ubarwiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 witam!dziś potężny wiatr, spięta życiówka i ładny zębaty @Vitacolii - 85cm pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 szkoda tej życiówki... ale zestaw jest tak mocny jak jego najsłabsze ogniwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 25 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 No niektórych ryb nie da się przytrzymać jak nie chcą.A tak BTW - zna ktoś jakieś MOCNE I NIEZAWODNE agrafki?? gniotsa nie łamiotsa, nie rozpinające się, nie pękajace, nie spinwale, dragony itd bo niestety ale nie zdają jak się okazuje egzaminu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 W ten długi weekend padło 11 szczupaków i kilkanaście okonków.Ogólnie zabawa była A oto jeden 50. C&R polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitacola Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Gdyby nie ten wiatr byla by na fotce, ale nastepnym razem bedzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Gdyby nie ten wiatr byla by na fotce, ale nastepnym razem bedzie lepiej A co, ta życiówka miała żagiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi