Skocz do zawartości

SZCZUPAKI 2008

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1.3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Przyjrzalem sie fotce z rzekomo zagrozonym szczupakiem i... :D....nie widze wiekszego zagrozenia niz takie, jakie zawsze wystepuje. Aby je wyeliminowac trzebaby zaprzestac lowienia w ogole.

Jesli o mnie chodzi odpada.. :D

Natomiast przesadne reakcje moga dzialac odstraszajaco na potencjalnych chetnych do zamieszczania zdjec i postow. Chyba, ze o to komus chodzi...

Gratuluje wszystkim lowcom dobrego rozpoczecia sezonu.

Gumo

Przyjrzalem sie fotce z rzekomo zagrozonym szczupakiem i... :D....nie widze wiekszego zagrozenia niz takie, jakie zawsze wystepuje. Aby je wyeliminowac trzebaby zaprzestac lowienia w ogole.

Jesli o mnie chodzi odpada.. :D

Natomiast przesadne reakcje moga dzialac odstraszajaco na potencjalnych chetnych do zamieszczania zdjec i postow. Chyba, ze o to komus chodzi...

Gratuluje wszystkim lowcom dobrego rozpoczecia sezonu.

Gumo

Wreszcie ktoś mówi jak człowiek :mellow:

Nikt się nie czepia, a i zazdrościć chyba nie ma powodów. Wypada się tylko cieszyć ze szczęścia łowcy.

Natomiast jeśli faktycznie uważacie, że ten sposób trzymania ryby (nieważne czy nad wodą czy nad kamieniami) daje tyle samo pewności i stabilności co choćby prezentowany na wielu innych fotkach chwyt pod skrzela lub za kark, to może warto to opisać szerzej dla młodszych użytkowników tego forum.

Moje doświadczenie wskazuje, że trzymając tak dużą rybę za brzuch nie jesteśmy w stanie nad nią zapanować jeśli ta zacznie się szamotać. Są tu jednak bardziej doświadczone osoby i może jest i na to jakiś sposób...

@Gumo - przesadna reakcja odstrasza. Przymykanie oczu na wszystko, też jakoś się nie sprawdziło. Wydaje mi się, że bardzo ostrożna i przyjazna uwaga z mojej strony też zła. Ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?!?

Pozdrawiam

Miałem wybrać sie w poszukiwaniu bolka wieczorkiem..

A tu telefon.. dzwoni koleszka... zmiana planów i otwarcie sezonu szczupakowego już się szykuje.

Przepakowanie na szybko, auto, zgarniamy Wojciecha po drodze i na nasze łowisko:D

Pogoda była przepiękna.. Szybkie rozłożenie sprzętu i cmyk na wodę..

Standartowo obławianie trzczcinek i kapelonów na płyciznach.. w ruch gumy i blachy.. nic.. ale humorki dopisują..

Pierwszy namierzony dołek również nie przynosi sukcecu.. nagłe przytrzymanie.. czy to jest ta chwila??!! nie to tylko zaczep.. eshhh te rośliny, ale chociaz adrenalinka skoczyła..

Cóż próbujemy dalej... rynna... mówię: Ja wam chłopaki pokaże jak się szczupaki wyciąga wobler głębokoschodzący... rękodzieło... Wojciech się śmieje, że niby kiepski, nic nie warty..

3-ci rzut, przytrzymanie lekki odjazd.. delikatny hol.. i pod burtą zawija szczupły... widac większy bo wyciąga parenaście metrów żyłki... (ufff że jest przypon wolframowy - myślę) pompowanie.. i na powierzchni pokazuje kawałek grzbietu, wali świece, odjazd... jak ja kocham ten brzęk hamulca kołowrotka:D.. jescze jedne chlapniecie ogonem.. do czterech razy sztuka i na pokładzie ląduje +/-85cm.. są emocje..

Pazerniak zapięty na 2 kotwice.. akcja ratownicza pt odczepianie.. rozpoczęta.. gryzł skubany niesamowicie.. ale na kolankach u Sobiego się uspokoił..pare fotek..

http://images25.fotosik.pl/211/b5df2f5c6564c513m.jpg

i hop do wody..

http://images31.fotosik.pl/251/3a6ba6eb91670edcm.jpghttp://images30.fotosik.pl/213/6fa8c30a40a96e8am.jpg

Cóż.. miło spedzony czas, a sezon szczupakowy pomyślnie otwarty.. 13-ty nie zawsze pechowy

..a jutro dalej za bolkiem..

@harvi

Jakim aparatem i w jaki sposób robisz zdjęcia?

90-tki można naprawdę fajnie wyeksponować.

Nie odbieraj tego jako atak tylko jako dobrą radę, masz do dyspozycji świetne łowiska i byłby żal jak byś źle pstryknął dużego pajka.

PZDR

Zanderix

Fajna rybcia Adas.

Pogoda dzis butelkowa ,leje jak diabli .Mielismy wypasc dzis na wode ,ale chyba nic z tego .

Szkoda bo zaczelo sie ruszac ,wklejam i ja swojego gluta z zeszlego tyg.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/d4ca236693ed90db.h tml

Witam ponownie,wczorajszy wypad nad wode bardziej rekreacyjny niz po wyniki,poniewaz przedwczoraj byla CIEZKA NOC :wacko: PRZEGRALEM WALKE Z BUTELKA WHISKI.Ale i tak wyprawa sie udaladwie rybki jeden pistolecik i jeden 80cm.

Przechodzacy obok ludzie z dzieckiem chcieli sobie zrobic zdjecie z TAAAAKA ryba na zdjeciu ich syn.

post-637-1348913940,5553_thumb.jpg

post-637-1348913940,6527_thumb.jpg

No niektórych ryb nie da się przytrzymać jak nie chcą.

A tak BTW - zna ktoś jakieś MOCNE I NIEZAWODNE agrafki?? gniotsa nie łamiotsa, nie rozpinające się, nie pękajace, nie spinwale, dragony itd bo niestety ale nie zdają jak się okazuje egzaminu.