Skocz do zawartości

SZCZUPAKI 2008

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

Dawno mnie tutaj nie było... Wszystko przez zepsuty komputer.

Pierwsze kroki z zestawem castingowym owocne - pierwszy wypad i 2 szczupaczki godne uwagi.

Kolejny popis za parę dni i okoń + 30 ląduje na brzegu :D

O mniejszych rybach nie wspomnę. 1 cały dzień poświęcony i umiejętności rzutowe są już dobre. Multik rzuca przynętami od 10g i przynętę potrafię posłać w każde miejsce w które zaplanuje - od oczek w trzcinach po proste, długie rzuty. Ciesze się bardzo i codzień widać mnie nad wodą.

• Odpowiedzi 1.3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Kolejny wyskok na Lough Allua. Ryby brały średnio, być może z powodu wiatru i fali nie wyczuwałem innych pobić, jedynie odjazdy po samozacięciu. Slidery kompletnie zawiodły, na kopytko jeden pułkownik 87cm + cztery szeregowce 60-73cm. Kolejny ładny szczupak na ponad 100+ mi się wypiął, choć był znacznie mniejszy niż niedzielny. Muszę chyba zacząć dozbrajać gumę kotwiczką, bo za dużo ryb mi spada, choć tego nie lubię. Żonka zeszła na zero, 18cm gumowa zielona jaszczurka (traszka?) wyjątkowo nie dała żadnych wyników. Po 4 godzinach się zwinęliśmy, wiało tak, że zaczynało być niebezpiecznie. Przy pakowaniu się do auta spotkała nas kolejny już raz niemiła niespodzianka - gość słysząc po jakiemu rozmawiamy wyciągnął legitkę i poprosił o pokaznie bagażnika, plecaka i tobry do sprawdzenia, dopiero potem zaczął pogawędkę... Dziwne, że w PL musiałem ludziom tłumaczyć dlaczego, a w IRL że nie zabieram ryb. Pozdrawiam

post-1935-1348914108,9318_thumb.jpg

post-1935-1348914111,8172_thumb.jpg

Przy pakowaniu się do auta spotkała nas kolejny już raz niemiła niespodzianka - gość słysząc po jakiemu rozmawiamy wyciągnął legitkę i poprosił o pokaznie bagażnika, plecaka i tobry do sprawdzenia

No cóż pazernie oszczędne wąsy budowlane robią nam taką opinię.

Fajne rybki gratulejszon

Witaj

Fajne ryby szczególnie przy dość imponującej bryndzie jaką ja mam ostatnio.

- z tym pontonem na dużym jeziorze - crazy totalnie :huh: , chociaż jakies kamizelki sobie sprawcie, tu potrafi ostro dąć i dość nieoczekiwanie.

-- z kontrolą - bardzo dobry znak ze wreszcie ktoś zaczyna trzepać i sprawdzać co się dzieje - sympatyczne ludzie inspektorzy, robią to dla naszego dobra, tych którzy ryb nie zabierają jest jakiś 1% wśród nowo przybyłych, to co dzieje się na Shannon to jakaś masakra. Ale ciesze się ze widać dobre znaki!!!

Pozdrawiam!!

Witam,

ja dzisiaj pobiłem swoj PB :D jesli chodzi o ilosc złowionych szczupakow...

Warta dzisiaj otworzyła przedemną swoje skarby i udało mi sie trafić 5!! szczupłych...wszytskie z jednego dołka ,a dokladniej był to poczatek przykosy przy samej burcie...nie dalo sie łapac z brzegu wiec musiałem podejsc je od nurtu...bezpiecznie nie było (woda 30 cm od szyji :D ) ale opłacało sie...

Kabany to nie były ( wszytskie jakby z jednogo rocznika - ok -45-55 cm ) ale jestem niesamowicie szczesliwy...

Oprocz tych szcupaczkow z tego miejsca wyciagnałem 11 okoni ( od 15-25 cm ) wiec było naprawde fajnie...

Winszuję. Ja w PL o metrowcu śniłem przed każdym wyjazdem na ryby przez kilkanaście lat. Nie udało się, choć brak łódki (bols? :lol: ) pewnie miał decydujące znaczenie. A swój rekord w PL 91cm złowiłem ostatniego dnia sezonu, potem do worka spakowałem placki, przywiązałem worek do kija, kij na ramię i wyruszyłem w świat :lol: :lol:

• 2 tygodnie później...

po cichu, po wielkiemu cichu (w tajemnicy przed lekarzami :unsure: )kolega wsadził mnie do łódki na kilka godzin.. Mieliśmy przetestować trochę nowego sprzętu i porobić fotki, a przy okazji udało się wyjąć takie dwie siostrzyczki..

Maaatko, jak mi tego brakowało.. :wacko:

Pozdrawiam wszystkich serdecznie B)

post-54-1348914123,0812_thumb.jpg

post-54-1348914123,1515_thumb.jpg

Ewaryst - Ty zbóju :D - gratulacje!!!

Czasami trzeba sobie podnieść poziom endorfin - to też podobno dobrze wpływa na zdrowie :D .

Fajne zabawki.

Sprawdź priva.

@Marcinesz - jestem pewien że Ewaryst podnosi sobie poziom endorfin regularnie i w znacznie przyjemniejszych okolicznościach. <_<

W Polsce tez dzisiaj było nie najgorzej , lubelska 90-tka

Czepiłem się @Patu, to będę konsekwentny...

Kolego @Radku - jak dla mnie zdjęcie srasznie bolesne.

Na przykładzie rybek @Efexa widać, że można inaczej, a i rybka lepiej zniesie taką przygodę. Polecam i gorąco namawiam. Przy takim podejściu, równie dobrze można zamiast grippa używać osęki. Wbić ją w pysk i podnieść pionowo rybę... :wacko: