wobler129 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Dawno mnie tutaj nie było... Wszystko przez zepsuty komputer. Pierwsze kroki z zestawem castingowym owocne - pierwszy wypad i 2 szczupaczki godne uwagi. Kolejny popis za parę dni i okoń + 30 ląduje na brzegu O mniejszych rybach nie wspomnę. 1 cały dzień poświęcony i umiejętności rzutowe są już dobre. Multik rzuca przynętami od 10g i przynętę potrafię posłać w każde miejsce w które zaplanuje - od oczek w trzcinach po proste, długie rzuty. Ciesze się bardzo i codzień widać mnie nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbiczeek Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Kolejny wyskok na Lough Allua. Ryby brały średnio, być może z powodu wiatru i fali nie wyczuwałem innych pobić, jedynie odjazdy po samozacięciu. Slidery kompletnie zawiodły, na kopytko jeden pułkownik 87cm + cztery szeregowce 60-73cm. Kolejny ładny szczupak na ponad 100+ mi się wypiął, choć był znacznie mniejszy niż niedzielny. Muszę chyba zacząć dozbrajać gumę kotwiczką, bo za dużo ryb mi spada, choć tego nie lubię. Żonka zeszła na zero, 18cm gumowa zielona jaszczurka (traszka?) wyjątkowo nie dała żadnych wyników. Po 4 godzinach się zwinęliśmy, wiało tak, że zaczynało być niebezpiecznie. Przy pakowaniu się do auta spotkała nas kolejny już raz niemiła niespodzianka - gość słysząc po jakiemu rozmawiamy wyciągnął legitkę i poprosił o pokaznie bagażnika, plecaka i tobry do sprawdzenia, dopiero potem zaczął pogawędkę... Dziwne, że w PL musiałem ludziom tłumaczyć dlaczego, a w IRL że nie zabieram ryb. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supersobi Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Przy pakowaniu się do auta spotkała nas kolejny już raz niemiła niespodzianka - gość słysząc po jakiemu rozmawiamy wyciągnął legitkę i poprosił o pokaznie bagażnika, plecaka i tobry do sprawdzenia No cóż pazernie oszczędne wąsy budowlane robią nam taką opinię. Fajne rybki gratulejszon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 WitajFajne ryby szczególnie przy dość imponującej bryndzie jaką ja mam ostatnio.- z tym pontonem na dużym jeziorze - crazy totalnie , chociaż jakies kamizelki sobie sprawcie, tu potrafi ostro dąć i dość nieoczekiwanie.-- z kontrolą - bardzo dobry znak ze wreszcie ktoś zaczyna trzepać i sprawdzać co się dzieje - sympatyczne ludzie inspektorzy, robią to dla naszego dobra, tych którzy ryb nie zabierają jest jakiś 1% wśród nowo przybyłych, to co dzieje się na Shannon to jakaś masakra. Ale ciesze się ze widać dobre znaki!!! Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Witam, ja dzisiaj pobiłem swoj PB jesli chodzi o ilosc złowionych szczupakow...Warta dzisiaj otworzyła przedemną swoje skarby i udało mi sie trafić 5!! szczupłych...wszytskie z jednego dołka ,a dokladniej był to poczatek przykosy przy samej burcie...nie dalo sie łapac z brzegu wiec musiałem podejsc je od nurtu...bezpiecznie nie było (woda 30 cm od szyji ) ale opłacało sie... Kabany to nie były ( wszytskie jakby z jednogo rocznika - ok -45-55 cm ) ale jestem niesamowicie szczesliwy... Oprocz tych szcupaczkow z tego miejsca wyciagnałem 11 okoni ( od 15-25 cm ) wiec było naprawde fajnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbiczeek Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Dzisiejszy trzygodzinny wypadzik na Inniscarra Lake przyniósł po pułkowniku i kilka mniejszych, duże tylko odprowadzały przynętę. Zobaczymy jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supersobi Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 @Zbiczeek nie za dobrze ci tam, w tej irlandii?? :mellow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 W Polsce tez dzisiaj było nie najgorzej , lubelska 90-tka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 O Radek to gratuluje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbiczeek Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Winszuję. Ja w PL o metrowcu śniłem przed każdym wyjazdem na ryby przez kilkanaście lat. Nie udało się, choć brak łódki (bols? ) pewnie miał decydujące znaczenie. A swój rekord w PL 91cm złowiłem ostatniego dnia sezonu, potem do worka spakowałem placki, przywiązałem worek do kija, kij na ramię i wyruszyłem w świat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 a księżyca po drodze nie ukradłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 po cichu, po wielkiemu cichu (w tajemnicy przed lekarzami )kolega wsadził mnie do łódki na kilka godzin.. Mieliśmy przetestować trochę nowego sprzętu i porobić fotki, a przy okazji udało się wyjąć takie dwie siostrzyczki.. Maaatko, jak mi tego brakowało.. Pozdrawiam wszystkich serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 No nieźle,gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Ewaryst Ty jak masz kłopoty ze zdrowiem, to ładne ryby łowisz...Życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia PS Ci którzy znają trochę logikę wiedzą, że powyższe stwierdzenia nie przeczą temu, by będąc zdrowym Ewaryst łowił ładne ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Dzięki Sławku Z logiki miałem strasznie kiepskie oceny, ale tutaj absolutnie wierzę w szczerość Twych życzeń. Czego i sam sobie życzę Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbiczeek Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Co to jest za przynęta, to takie seledynowo pomarańczowe? Przyglądam się i przyglądam i nie mogę rozgryźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 http://www.rozemeijer.com/Producten/Product/Roofvis/Kunstaas /Rozemeijer/Flash_Tail.htmlPodobno szal na sandaly . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Zbiczeek - bo to jest właśnie super-tajna-przynęta-którą-dzisiaj-testowaliśmy Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOMANCZ Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Testowałem przynęty miękkie Bertusa Rozemeijera i co ciekawe moje szczupaki je omijały. Lecz skutecznie wabiły sandacze takie do do 60 cm. I w ten sposób się przekonałem, że mamy jeszcze sandacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Ewaryst - Ty zbóju - gratulacje!!!Czasami trzeba sobie podnieść poziom endorfin - to też podobno dobrze wpływa na zdrowie .Fajne zabawki.Sprawdź priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 Fajna guma po prostu kolejna odsłona tego co w sumie już jest popularne za oceanem, i tak w większosci wabików gumowych pic polega na umiejętnym prowadzeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 Ewaryst - Ty zbóju - gratulacje!!!Czasami trzeba sobie podnieść poziom endorfin - to też podobno dobrze wpływa na zdrowie .Fajne zabawki.Sprawdź priva. @Marcinesz - jestem pewien że Ewaryst podnosi sobie poziom endorfin regularnie i w znacznie przyjemniejszych okolicznościach. <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 W Polsce tez dzisiaj było nie najgorzej , lubelska 90-tka Czepiłem się @Patu, to będę konsekwentny... Kolego @Radku - jak dla mnie zdjęcie srasznie bolesne. Na przykładzie rybek @Efexa widać, że można inaczej, a i rybka lepiej zniesie taką przygodę. Polecam i gorąco namawiam. Przy takim podejściu, równie dobrze można zamiast grippa używać osęki. Wbić ją w pysk i podnieść pionowo rybę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 witam!dobra uwaga @Baloo - w ogóle nie rozumiem idei używania gripu do podbierania szczupaków. czy aby naprawdę konieczne?@Efex - piękne ryby!pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbiczeek Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 Interesujące. Niestety nie mam na miejscu zbytniego wyboru, aby zwykłe kopyta kupić muszę paczkę zamawiać. A przy okazji, w którą stronę się to ściąga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi