jerry hzs Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Jack 18 wiec uniwersal ..z castingu , z trola i jako splawik .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Jack 18 wiec uniwersal ..z castingu , z trola i jako splawik ....To ciekawe jack jako spławik a od jego dziobka obrotówka z kotwicą Obwiązujemy połączenie kilkoma metrami drutu i przynęta gotowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Jackiem Jurku trollowałem od samego początku. Niestety w moim przypadku wyniki były słabe. Na spławik i standardowo to killer jakich mało i uwielbiam go. Z blaszką tak jak Yoko nigdy nie trollowałem, choć jak mówiłem jerkowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 ja to sie najbardziej ciesze, ze yoko zyje ... stesknilem sie za facetem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Ano żyje, żyje ... jak widać Ja też Pitt, tylko uparciuch nie chce się zalogować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 a tam zalogowac, ja juz chyba z poltora roku na odpowiedz na maila czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 He, he ... Efex nowa? No to się chłopie spóźniłeś bo ja tak robię już od dwóch lat z fatso i innymi (gumy). PozdrawiamRemek Nie do końca się chłopie spóźniłem, bo ja takie przynęty widziałem już ponad 2 lata temu.. Jednak Marcin tego konkretnie Jacka zrobił niedawno więc w czasie łowienia przynęta była całkiem nowa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 no to mnie przelicytowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeS Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 @Efex, a co to za nową wędkę testowaliście? PozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 @Yokozuna przyjmował kabany na klatę Qualifierem Power Jerk od Rozemeijera.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Czy to jest ten kijek opisany do 100 gram? czy więcej? Bo mam 2 częściowego 2-jerk ita Rozemeijera do 120 gram i chętnie zamieniłbym go na jednoczęściowego (jakoś lepiej mi leżą kije w jednym kawałku). Ponieważ mam dobre doświadczenia z lżejszym qualifierem do 60 gram, to jeśli @yoko chwali sobie ten cięższy kijek, warto byłoby się nad nim zastanowić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 To była wędka o długości 190 cm i cw 50-100 gr. I też wersja jednoczęściowa. Ja osobiście wolę wędki w wersji dwuczęściowej bo mają szybszą akcję i Qualifiera Jointed Power Jerka używam do Sliderów 12 i Jacka. Do trolla czasami też, choć do tej metody od lat używam wędki Cast&Troll i dotychczas nie spotkałem lepszego kija w tej klasie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Trochę ...... jestem zawiedziony. Czytam sobie tutaj o Waszych testach, nowościach i generalnie wiem, że Efex jest dystrybutorem Rozemeijera na Polskę i ... czepiałbym się ale ... czy nie moglibyście napisać artykułu na temat tych wędek. Nie chcę artykułu sponsorowanego ale rzeczowego artykułu o tych wędkach - całej serii. Dlaczego? Po pierwsze czuję sentyment do tych wędek, po drugie ... po co między wierszami je reklamować (ja to czuję dość mocno). Chętnie opublikuję dobry tekst,z rybami, z fotkami wędek itd. Myślę, że wielu naszych użytkowników będzie takim opisem zainteresowana i w taki sposób nadal będziemy promowali jerkowanie w Polsce. Tylko proszę bez reklamy a dobry tekst o cechach tych wędzisk. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 @Remku - zarzuty błędne, artykuł obiecany.. Szczegóły na priv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Efex, jak napisałem - chętnie poczytam bo wiedzę swoją w tym temacie mam niewielką - zakończyłem na którymś Rozemeijerze, który był na prawdę dobry. Dlaczego zatem nie wiedzieć co się dzieje dalej w tej kwestii. Skoro jesteśmy najwięksi w Polsce jeśli chodzi o jerkowanie to ... dlaczego nie pisać o nowych produktach. Tak jak jednak napisałem - chętnie poczytam wieści z niezależnej ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Remigiuszu, jak napisałem - Twoje życzenie jest dla mnie rozkazem. Artykuł powstanie w ciągu kilku tygodni, po szczegółowych ustaleniach z redakcją portalu co do jego formy. Pozdrawiam najserdeczniej jak umiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 No bez przesady nie bierz tego jak rozkazu a moją prośbę. Ja kurcze pamiętam jak Rozemeijery ze stresem ściągałem z Niemiec. Co to były za czasy! Teraz widziałem w jakimś sklepiku w Magdeburgu kilka w stojaku i ... były bardzo obiecujące. Skoro tyle się pojawia drobnych informacji na forum to ... trzeba je po prostu uzupełnić i będzie jak znalazł. Wielu, zwłaszcza początkującym forumowiczom, którzy mają problem co wybrać na pewno takie wskazówki, zebrane w jednym miejscu, będą pomocne. Ostatnio bowiem widzę masę zapytań typu - co na pierwszą jerkówkę. Tak więc trochę dbam o swoje wygodnictwo Pozdrawiam i czekam na szczegółyRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Efex, ja też się przyłączę. Liczę na rzeczowy tekst - plusy i minusy. Mam prośbę - żebyś może też porównał starszą serie 2-jerk-it do obecnej Pro Qualifier czy coś takiego. Osobiście 2 jerk-it bardzo mi się podobał (mam jednego do dziś i nie zamierzam sie pozbyć). to były proste, solidne uczciwe kije na alconite - ale nie wiem czy wedki z tej serii sa jeszcze produkowane czy do dostania sa tylko ezglemplarze z rynku wtórnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 A w oczekiwaniu na w/w informacje przerywnik....no bo ten centkowany to zdaje sie glowny adresat tych sprzetowych przetasowan... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiex Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 No to ja tez zaprezentuje swojego niedzielniaczka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 witaj na forum zycze milego uzytkowania pomimo nieszczesliwego startu zdjecie szczupaka usunalem ze wzgledu na regulamin Niniejszym chciałbym ogłosić kilka prostych zasad, których przestrzeganie pozwoli nam na uniknięcie nieporozumień. 1. Przede wszystkim Catch and Release (złów i wypuść) co oznacza, że zdjęcia powinny przedstawiać ryby, które zostały wypuszczone. 2. Nie publikujemy zdjęć ryb martwych lub takich, których wiarygodność w ich stan jest wątpliwy (unikniemy niepotrzebnych dochodzeń). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiex Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Pawel aby rozwiac watpliwosci i nie pisac tego samego innymi slowami to przytocze fragment mojej korespondencji z Pittem:) Witam serdecznie:) 1. Tak czytałem regulamin2. Ryba nie została wypuszczona. Z regulaminu nie wynika bezpośrednio, że nie można zamieszczać ryb które zostały zabite. Widnieje jedynie zapis w stylu, że jest to forum dla ludzi propagujących idee wypuszczania złowionych ryb. Ja , jak najbardziej podzielam idee wypuszczania zlowionych ryb, co nie znaczy że wypuszczam wszystkie złowione ryby. Jeżeli miałbym podejść do sprawy statystycznie to średnio na 10 złowionych ryb 8 jest wypuszczanych. Nie widzę powodu dla którego lubiąc świerzutką rybkę miałbym kupować ją z niepewnych źródeł w supermarketach gdzie doskonale wiemy w jakich warunkach są przechowywane. Zainspirowany twoim postem wszedłem na forum- dzial regulaminy i dopiero teraz przeczytalem regulamin dotyczacy zamieszczania zdjec. I tutaj chyle czola, poniewaz zamiescilem fotke nie zgodnie z regulaminem. Dopiero teraz przeczytalem, ze zamieszczane fotki musza przedstawiac ryby ktore wrocily do wody. Jezeli uwazasz, ze z tego powodu zdjecie powinno byc usuniete to ok (...) Na przyszlosc napewno zamieszczajac fotki z rybami, bede pamietal o regulaminie i wrzucal tylko zdjecia ryb wypuszczonych. Za powyzsze przepraszam,Pozdrawiam:) Sprawa wyjaśniona, następnym razem będe pamiętał. Z drugiej strony, może powyższa sytuacja przyczyni się do wypuszczenia rybki z mojej strony, w momencie gdy pstrykniętą fotkę będe chciał tu zmieścić POzdrawiam gorąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 bardzo rzeczowo, konkretnie i na temat. takich ludzi nam trzeba - ze zdrowym rozsądkiem. Choć oczywiscie każdego szczupaczka szkoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 @Krzysiexa ja myśle, że start całkiem udany - gratuluję odwagi cywilnej. Bez krecenia i sciemy powiedziałeś jak było, taką postawę szanuję. Cieszę się że zapoznałeś się z regulaminem, liczę że wkrótce zawisną tu zdjęcia z Twoimi rybami Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi