Skocz do zawartości

SZCZUPAKI 2008

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1.3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

He, he ... Efex nowa? No to się chłopie spóźniłeś bo ja tak robię już od dwóch lat z fatso i innymi (gumy).

Pozdrawiam

Remek

Nie do końca się chłopie spóźniłem, bo ja takie przynęty widziałem już ponad 2 lata temu.. B) Jednak Marcin tego konkretnie Jacka zrobił niedawno więc w czasie łowienia przynęta była całkiem nowa :lol:

Pozdrawiam

Czy to jest ten kijek opisany do 100 gram? czy więcej?

Bo mam 2 częściowego 2-jerk ita Rozemeijera do 120 gram i chętnie zamieniłbym go na jednoczęściowego (jakoś lepiej mi leżą kije w jednym kawałku). Ponieważ mam dobre doświadczenia z lżejszym qualifierem do 60 gram, to jeśli @yoko chwali sobie ten cięższy kijek, warto byłoby się nad nim zastanowić...

To była wędka o długości 190 cm i cw 50-100 gr. I też wersja jednoczęściowa.

Ja osobiście wolę wędki w wersji dwuczęściowej bo mają szybszą akcję i Qualifiera Jointed Power Jerka używam do Sliderów 12 i Jacka. Do trolla czasami też, choć do tej metody od lat używam wędki Cast&Troll i dotychczas nie spotkałem lepszego kija w tej klasie..

Trochę ...... jestem zawiedziony. Czytam sobie tutaj o Waszych testach, nowościach i generalnie wiem, że Efex jest dystrybutorem Rozemeijera na Polskę i ... czepiałbym się ale ... czy nie moglibyście napisać artykułu na temat tych wędek. Nie chcę artykułu sponsorowanego ale rzeczowego artykułu o tych wędkach - całej serii. Dlaczego? Po pierwsze czuję sentyment do tych wędek, po drugie ... po co między wierszami je reklamować (ja to czuję dość mocno). Chętnie opublikuję dobry tekst,z rybami, z fotkami wędek itd. Myślę, że wielu naszych użytkowników będzie takim opisem zainteresowana i w taki sposób nadal będziemy promowali jerkowanie w Polsce. Tylko proszę bez reklamy a dobry tekst o cechach tych wędzisk.

Pozdrawiam

Remek

Efex, jak napisałem - chętnie poczytam bo wiedzę swoją w tym temacie mam niewielką - zakończyłem na którymś Rozemeijerze, który był na prawdę dobry. Dlaczego zatem nie wiedzieć co się dzieje dalej w tej kwestii. Skoro jesteśmy najwięksi w Polsce jeśli chodzi o jerkowanie to ... dlaczego nie pisać o nowych produktach. Tak jak jednak napisałem - chętnie poczytam wieści z niezależnej ręki.

No bez przesady :D nie bierz tego jak rozkazu a moją prośbę. Ja kurcze pamiętam jak Rozemeijery ze stresem ściągałem z Niemiec. Co to były za czasy! Teraz widziałem w jakimś sklepiku w Magdeburgu kilka w stojaku i ... były bardzo obiecujące. Skoro tyle się pojawia drobnych informacji na forum to ... trzeba je po prostu uzupełnić i będzie jak znalazł. Wielu, zwłaszcza początkującym forumowiczom, którzy mają problem co wybrać na pewno takie wskazówki, zebrane w jednym miejscu, będą pomocne. Ostatnio bowiem widzę masę zapytań typu - co na pierwszą jerkówkę. Tak więc trochę dbam o swoje wygodnictwo :D

Pozdrawiam i czekam na szczegóły

Remek

Efex,

ja też się przyłączę. Liczę na rzeczowy tekst - plusy i minusy.

Mam prośbę - żebyś może też porównał starszą serie 2-jerk-it do obecnej Pro Qualifier czy coś takiego. Osobiście 2 jerk-it bardzo mi się podobał (mam jednego do dziś i nie zamierzam sie pozbyć). to były proste, solidne uczciwe kije na alconite - ale nie wiem czy wedki z tej serii sa jeszcze produkowane czy do dostania sa tylko ezglemplarze z rynku wtórnego?

witaj na forum :D

zycze milego uzytkowania pomimo nieszczesliwego startu :D

zdjecie szczupaka usunalem ze wzgledu na regulamin

Niniejszym chciałbym ogłosić kilka prostych zasad, których przestrzeganie pozwoli nam na uniknięcie nieporozumień.

1. Przede wszystkim Catch and Release (złów i wypuść) co oznacza, że zdjęcia powinny przedstawiać ryby, które zostały wypuszczone.

2. Nie publikujemy zdjęć ryb martwych lub takich, których wiarygodność w ich stan jest wątpliwy (unikniemy niepotrzebnych dochodzeń).

Pawel aby rozwiac watpliwosci i nie pisac tego samego innymi slowami to przytocze fragment mojej korespondencji z Pittem:)

Witam serdecznie:)

1. Tak czytałem regulamin

2. Ryba nie została wypuszczona.

Z regulaminu nie wynika bezpośrednio, że nie można zamieszczać ryb które zostały zabite. Widnieje jedynie zapis w stylu, że jest to forum dla ludzi propagujących idee wypuszczania złowionych ryb. Ja , jak najbardziej podzielam idee wypuszczania zlowionych ryb, co nie znaczy że wypuszczam wszystkie złowione ryby. Jeżeli miałbym podejść do sprawy statystycznie to średnio na 10 złowionych ryb 8 jest wypuszczanych. Nie widzę powodu dla którego lubiąc świerzutką rybkę miałbym kupować ją z niepewnych źródeł w supermarketach gdzie doskonale wiemy w jakich warunkach są przechowywane.

Zainspirowany twoim postem wszedłem na forum- dzial regulaminy i dopiero teraz przeczytalem regulamin dotyczacy zamieszczania zdjec. I tutaj chyle czola, poniewaz zamiescilem fotke nie zgodnie z regulaminem. Dopiero teraz przeczytalem, ze zamieszczane fotki musza przedstawiac ryby ktore wrocily do wody.

Jezeli uwazasz, ze z tego powodu zdjecie powinno byc usuniete to ok (...) Na przyszlosc napewno zamieszczajac fotki z rybami, bede pamietal o regulaminie i wrzucal tylko zdjecia ryb wypuszczonych.

Za powyzsze przepraszam,

Pozdrawiam:)

Sprawa wyjaśniona, następnym razem będe pamiętał. Z drugiej strony, może powyższa sytuacja przyczyni się do wypuszczenia rybki z mojej strony, w momencie gdy pstrykniętą fotkę będe chciał tu zmieścić:)

POzdrawiam gorąco.

@Krzysiex

a ja myśle, że start całkiem udany - gratuluję odwagi cywilnej. Bez krecenia i sciemy powiedziałeś jak było, taką postawę szanuję.

Cieszę się że zapoznałeś się z regulaminem, liczę że wkrótce zawisną tu zdjęcia z Twoimi rybami :D

Pozdrawiam