Skocz do zawartości

SZCZUPAKI 2008

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1.3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Rybka pierwsza klasa! Gratulacje.

W temacie fotki...

http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=4599&amp ;amp ;start=240& strona 13, post bodaj 15 od góry...

To proponuję jeszcze oprócz oglądania obrazków:

a)czytać

b)ze zrozumieniem....

widze, ze niektore fakty nie docieraja ... tylko dlatego, ze ta ryba wrocila do wody (i bardzo dobrze, bardzo sie z tego ciesze) to jeszcze nie znaczy, ze to zdjecie ma jakiekolwiek walory estetyczne ... jezeli ktos uwaza, ze ma, to ja nie rozumiem tego swiata ...

podaze dalej zaprezentowana logika, czyli lepsze zdjecie byle jakie niz zadne ... OK ... ta logika jest zenujaca! to takie fotograficzne miesiarstwo! miec po to zeby miec? acha ... i co dalej? czym sie tu chwalic? zostane przy przykladzie tego szczupaka lezacego na ziemi, nie byloby lepiej wstawic samego linku do filmu?

napisze wszytskim oredownikom takich fotografii krotko co na ten temat mysle, otoz to wlasnie takie a nie inne zachowanie, czylio dopuszczanie publikacji takich a nie innych zdjec na forum, animuje do powielania i pozniejszego tlumaczenia sie, ze 'bylem sam nad woda' ... ja tez wiekszosc czasu spedzam sam nad woda, jednak klenia 72 cm nie mialem sumienia polozyc na ziemi tylko po to, zeby zrobic zdjecie w tak oplakanym stylu!

planowalismy zalozyc zakladke C&R, chcielismy ruszyc wedkarzy w kierunku wypuszczania ryb, dokumentowania zdobyczy dobrymi zdjeciami ... ???

proponuje przeczytac ten post kilkanascie razy, w roznych tonacjach i przemyslec ... i prosze, nie odpisujcie w moim kierunku, ja dyskusji nie podejme

żeby nie było że nie czytałem to cytuje

@Pitt to ,że sobie na końcu napiszesz ,że dyskusjii nie podejmujesz to świadczy o Twoim stosunku do innych użytkowników Tego forum i daje im to do przemyślenia.

Normalnie działasz jak nasz rząd :mellow:

Co do zdjęcia to Proszę Cię abyś na chwile spróbował przenieś się w realia Polski u nas szczupak 82 cm to już bydle.Prośba kogokolwiek o pomoc mogłaby spowodować nalot przyszłotygodniowy żywczyków z podwójnymi kotwicami.

Panowie cieszcie się z tego co mamy a nie szukajmy dziury w całym.Nie dość ,że gość wypuścił rybe ,zrobił fotke i filmik to co jeszcze może miał ja w powietrzu odczepić ,jedną ręką trzymałby kombinerki w drugie rozwieracz a ryba spokojnie dyndałaby sobie na lekkim jesiennym wiaterku ;) .Któryś z kolegów napisał żebyśmy nie robili się ortodoksyjni i to jest chyba najlepsze określenie do tej polemiki.

proponuję przeczytać sobie post chociarz raz ,podobnie jak kolega dyskusjii nie podejmuje z tego wzgl.ż za godzine idę do pracy .@Pitt bez urazy ale najpierw wprowadziliście wymiary ochronne do zdjęc i estetyke a za 2 dni będe musiałbyć ogolony do zdjęcia i tylko lewy profil aha no i jeszcze będe musiał schudnąć.

P.S.Jeżeli to zdjęcie nie jest regulaminowe to dlaczego nie zostało natychmiast zdjete z forum :D?????

Nic dodać nic ująć ponad to co napisał warciak. Jak dla mnie zaczyna się przeginanie. Wszystko co robicie w kierunku propagowania C&R jest słuszne (sam wypuszczam prawie wszystkie ryby, białoryb odhaczając jeśli to możliwe bez dotykania i wyjmowania z podbieraka, drapieżnika jeżeli się da bez wyjmowania w wody), ale działania w każdej dziedzinie muszą mieć umiar i zdrowy rozsądek. A na jerkbaicie powoli zaczyna się nagonka :(

Może związek nagonionych załóżcie i wystąpcie o odszkodowania??

Przypominam o istnieniu opcji wyślij prywatną widaomość do admina/moderatora, zamiast wlec temat całkowicie offtop. Może jakiś szczupak by wpadł w ten temat zamiast gorzkie żale przybywajcie...

Hello,

Powróciłem z krótkiej podróży, widziałem piękny Ren, kilka fajnych rzeczek po drodze wpadających do Renu, tam bolenie na całego grasowały - po prostu piękne widoki. Przestałem myśleć na chwilę o kwasach a tu ponownie dyskusje na całego o słuszności jednego nad drugim, a to w wątku o szczupakach z 2008r więc zupełnie tego nie rozumiem :D Wszelkie jednak uwagi, które tutaj napisaliście wezmę pod rozwagę - obiecuję. Proszę jednak od niniejszego wpisu powrócić do tematu szczupaków.

Przy okazji mam jedną uwagę natury regulaminowej:

Jeśli ktokolwiek z Was ma uwagi co do pracy moderatorów to proszę napisać to do Właściciela/Administratora tego forum (w pracy chyba też tak robicie jak Was kierownik wkurzy). Po co dajecie upust swojego niezadowolenia na forum publicznym? W najlepszym przypadku Wasze wiadomości nie zostaną skasowane, w najgorszym zostaniecie zablokowani a ... w efekcie praktycznie nic takim działaniem nie osiągniecie bo ja krzyku i lamentu nie lubię. :D

Pozdrawiam Wszystkich serdecznie

Remek

Jeśli ktokolwiek z Was ma uwagi co do pracy moderatorów to proszę napisać to do Właściciela/Administratora tego forum (w pracy chyba też tak robicie jak Was kierownik wkurzy).

Przypuszczam, że są różne kultury pracy w różnych firmach.

Według mnie jednak zdrowe jest bezpośrednie porozmawianie z szefem a nie latanie do szefa szefa. Rozmowa lepiej żeby była 1:1, ale jeśli sprawa zaczęła się na forum publicznym to czasem warto wyjaśnić ją na forum publicznym.

Tak czy siak jerkbait to nie fabryka, więc dążmy w kierunku zgranej paczki kolegów niż do rzeczy od których odpoczywamy (praca).

Osobiście nie podoba mi się totalitarne podejście.

Sorry za offtopa - może iść do kosza...

O takie właśnie konstruktywne uwagi chodzi. Też jestem za opcją by dogadać się najpierw osobiście ale nie wciągając w to wszystkich forumowiczów, nawet tych nie zainteresowanych. Często bowiem z konfliktu osobistego robi się ogólny galimatias, a osoby nie związane, nie wiadomo dlaczego, włączają się do dyskusji jakby sprawa dotyczyła właśnie ich samych. Starajcie się zatem dogadywać wzajemnie, dotyczy to wszystkich, mnie, moderatorów jak i użytkowników. Wyjaśniajce wszelkie niejasności bez ich powiększania, eskalowania - nie tędy droga do naszego wspólnego rozwoju. Jeśli ktoś nie jest nim zainteresowany, no cóż ma do tego prawo, ale niech nie przeszkadza innym. Wszystkich zainteresowanych tworzeniem miłej i przyjacielskiej atmosfery na forum, z poszanowaniem pewnych zasad zapraszam jak zwykle do aktywnego uczestnictwa.

Pozdrawiam

Remek

Bassy Ren to piękna rzeka. Na jednym z dopływów widziałem kilka progów wodnych, właściwie przelewów, a m?edzy nimi aż się gotowało - wędkarzy nie było. Niesamowite wrażenie! Niestety byłem służbowo więc wędek nie wziąłem, ale kilku naszych forumowiczów na pewno powinno spróbować (z Tomkiem_n miałem się spotkać ale niestety miałem zbyt mało czasu ale ...co się odwlecze to...). Swoją drogą interesuje mnie zasobność Renu w szczupaki. Jak to wygląda. Rzeka widać, że potencjał ma albo miała ogromny.

Pozdrawiam

Remek

Niestety nie dalismy rade sie spotkac, za to nastepnym razem...pojdziemy na ryby...A co :lol:

W Renie raczej sandacza mozesz Remku zlapac, w tak zwanym Altrhein jest tez szczupak :D Ja niestety jeszcze na Renie nie lowilem, wiec nie chce podawac zlych informacji :D

Dziś krótki 46cm. na wobka Corona Fishing. Łowiłem sandacze i nie wytrzymałem i zmieniłem zestawy i zacząłem łowić wobkami :mellow:

Na koniec założyłem spodniobuty i brodziłem - łowiłem wobkiem ze sterem, zwijam linkę, lekkie szarpnięcie i stop... i zaczynam znów zwijać linkę i czuję branie - zacinam i rybka robi odjazd i PUM... pletka przecięta nad 15cm stalowym przyponem :( Muszę wkońcu kupić tytany Dragona, bo robię z siebie głupka i rybki dostają ode mnie w kość :(

Muszę wkońcu kupić tytany Dragona, bo robię z siebie głupka i rybki dostają ode mnie w kość :(

Nawet tyatnowy Dragon niewiele pomoże jeśli będzie zbyt krótki...

Wiem widziałem 40cm. Tylko nie mam gdzie ich kupić? :wacko:

A mi się wydaje że zdjęcie jest niezgodne z regulaminem

1.Ryba jest trzymana daleko od tułowia przez co jest większa niż w rzeczywistości .

2.Zanderiks łowi tego szczupaka już od miesiąca kilka razy w tygodniu poznaję po kropach pod okiem.

3.Nie regulaminowy za szeroki uśmiech.

4.Zanderiks ma prywatnego fotografa a takie zdjęcie się nie liczy.

A na poważnie gratki Zanderiks ładne zdjęcie ładnej rybki:d

:D

Muszę wkońcu kupić tytany Dragona, bo robię z siebie głupka i rybki dostają ode mnie w kość :(

Najlepiej samemu robic. Na stronie jerkbait.pl Piit przedstawil jak sie robi :D

@Zanderix: Piekny szczupak! Gratuluje :D

A mi się wydaje że zdjęcie jest niezgodne z regulaminem

1.Ryba jest trzymana daleko od tułowia przez co jest większa niż w rzeczywistości .

2.Zanderiks łowi tego szczupaka już od miesiąca kilka razy w tygodniu poznaję po kropach pod okiem.

3.Nie regulaminowy za szeroki uśmiech.

4.Zanderiks ma prywatnego fotografa a takie zdjęcie się nie liczy.

A na poważnie gratki Zanderiks ładne zdjęcie ładnej rybki:d

:D

Tomi78,

Nie kpij z regulaminu :( - skieruj proszę swoją energię na inny tor - wyjdzie to wszystkim na dobre. Wiem, że napisałeś to jako żart ale akurat mi on nie pasuje.

Zanderix,

Super! Gratulacje!

Remek

Najlepiej samemu robic. Na stronie jerkbait.pl Piit przedstawil jak sie robi :D

@Zanderix: Piekny szczupak! Gratuluje :D

Ale trzeba najpierw kupić żeby je robić :lol: :lol:

Pozdr.

Salmo