Mielony Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Witam u mnie najbardziej sprawdza sie rapala x-rap10 oraz spro mr.tdd powercatcher A jak u was panowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Mateusz u Ciebie czyli gdzie? oczywiście nie chodzi mi o namiary GPS. Ale jeśli już mamy się wymieniać doświadczeniami to fajnie by było podać charakterystyke łowiska, glebokość, nurt, warunki, ryby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mielony Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 (edytowane) 1.Nurtu 02.Muliste dno3.Głębokość max 4-5m4.Niewielkie sumy od kąd łowie nie widziałem ryby większej niż 93cm5.Nie duża rzeczka z z niewielkim rozlewiskiem (1.5ha) Edytowane 2 Sierpnia 2013 przez Mielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piotro82 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 U mnie na Odrze to tak, do night spinn'a niesmiertelna Rapala Shad Rap 7-9 cm, oraz Storm Thunderstick 9 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomCast Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 (edytowane) Mateusz, to raczej kijanki niż sumy Takie do metra to jak szczupaki do 50cm Jakość specjalnie za nimi się nie uganiałem, przeważnie trafiały mi się na zestawy sandaczowe w nocy (woblery uklejopodobne 8-14cm) na Wiśle. Ale kolega które starał sie je regularnie łowić stosował w dzień woblery DT i im podobne oraz w dołach duże ciężkie gumy. W nocy pękate woblery z mocną akcją, raczej pracujące bliżej powierzchni. Edytowane 2 Sierpnia 2013 przez TomCast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spy Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Sum to sum, małego też ciężko przechytrzyć. Rapala xrap 10 to dobry wybór, do tego twister 10cm. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mario41 Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Swoje pierwsze sumy złowiłem na woblery dorado invader 9cm a na ostatniej wyprawie nad Wisłę kilerami okazały się czaple Tomka Miernika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bluzer Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Jest ze mną od samego początku, dał pierwszą spiningową kijankę,a później pozwolił obdzierać się z lakieru kolejnym wąsom... W pudełku obecny,ale już raczej jako relikt niz jako wabik do użycia Ze sporym dystansem podchodzę do tego co publikuje się wędkarskich czasopismach,ale nie sposób nie zgodziś mi się z M. Szymańskich ,który w jednym z ostatnich artykułów dał żółtą koszulkę lidera temu woblerowi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mielony Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 a co to za wobek kolego salmo/dorado? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamil Z. Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Dorado Lake 5cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mielony Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 (edytowane) wybieram się dzisiaj nad wisłę i mam dylemat czy łowić na alge 3 czy na woba 11cm schodzi do 4m tam gdzie jade jest kilka fajnych glowek ale za sumem bede tam 1 raz Edytowane 10 Sierpnia 2013 przez Mielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MichałM Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Najlepiej weź jedno i drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Night_Walker Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Podepne sie z ciut głupim pytaniem Zaliczam rocznie 30-60 nocek ze spinem, macham wobami 5-15 cm, gumami i wszystkim innym na warszawskiej Wiśle. Tak jakoś od 6 lat... Do tej pory miałem jedynie 2 sumki, i zaden nie mial wymiaru.Głupie pytanie - czemu tak mało? Woblery prowadzę albo superwolno albo podszarpuję. Gumami jiguję na różne sposoby i w różnych warstwach wody. Obławiam bardzo różne miejscówki, staram sie wybierac te, które gromadzą możliwie dużo drobnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spy Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Głupie pytanie - czemu tak mało? Albo masz wyjątkowego pecha albo łowisz w miejscach gdzie sumy się nie stołują a nawet nie przechadzają na stołówki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Night_Walker Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Łowie w bardzo różnych miejscach....rynny, rafy, zastoiska...w wiekszosci z moich ulubionych miejsc wiem, że złowiono przynajmniej jednego ponadmetrowca. A pech...raczej tak...ale tłumaczenie niepowodzeń pechem nie jest dobrą drogą do poprawienia wyników Może sumy nie lubią wobów w typie rapali oryginal/husky jerk? Gumami przeważnie łowie bliżej powierzchni/w pół wody - może sumki wolą głębiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mariano Italiano Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Ja swojego jedynego jak dotąd pochwycilem na Oryginala 9cm,fart???Pewnie tak bo poszedłem sandaczować,heh.W miejscach których łowisz widzialeś/widzisz żerujące/spławiające się ryby??Może faktycznie warto zmienić metę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rózgaś Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 (edytowane) Dorado lake Edytowane 13 Sierpnia 2013 przez rózgaś 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dagon Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 @rózgaś - Twoje posty koniecznie trzeba czytać zaraz po ich wstawieniu, tuż przed pierwszą edycją, można wtedy i ciekawe zdjęcia obejrzeć i o metach przeczytać, uczy się człowiek, uczy... Oczywiście o ile zdąży, bo jak to już bywało, złapiesz się na tym, że pokazałeś - napisałeś za dużo i po ptokach. A na marginesie - dobrze robisz edytując, pewne rzeczy jednak nie powinny być upubliczniane, presja na suma rośnie z roku na rok i w 90% nie jest to presja na sportowe przeżycia a na złotówki od rybnych straganiarzy z Mirowskiej. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hlehle Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Mlody jest i czasem szybciej dziala niz pomysli Latwo sobie wtedy strzelic w kolano.Dobrze ze starsi koledzy sa czujni Chociaz sa tacy co i swoje lata maja i duzo doswiadczenia, a naparzaja w te kolana non stop z dwururki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spy Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 (edytowane) Życie w tak dzikim kraju jak nasz powoduje, że nie zachowujemy się normalnie. Może kiedyś dożyjemy czasów, gdzie będzie można pochwalić się zdjęciem z rybą bez modernizacji tła czy wyjmowaniu przynęty z pyska bo na razie sam fakt, że pochwalimy się że łowimy ryby regularnie może spowodować baczniejsze przyglądanie się nam gdzie, kiedy, na co i jak wędkujemy przez różnych zazdrośników i smakoszy rybiego mięsa. Edytowane 13 Sierpnia 2013 przez spy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dagon Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 @spy - tak niestety jest i będzie jeszcze jakiś czas, działanie wbrew sobie, wbrew normalności, chęci pochwalenia się wynikami czy zaniechanie zwyczajnej, ludzkiej interakcji z kolegami wędkarzami polegającej na szczerej wymianie doświadczeń stało się dzisiaj podstawową formą ochrony ryb, to i C&R. Myślenie w stylu ryba nie wystawiona - ryba ocalona, to akcja trochę od dupy strony świadomego podejścia do ochrony wód, ale akcja skuteczna i wielu kolegów już dzisiaj we krwi ma taki antyspołeczny, wędkarski instynkt samo(rybo)zachowawczy.Co kiedyś potępiałem, dzisiaj uskuteczniam i do czego bezczelnie zachęcam. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dienekes Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Smutne, ale prawdziwe. Coraz częściej, zapytany przez napotkanego wędkarza, czy biorą, gryzę się w język i wypuszczając ukradkiem dopiero co odhaczoną rybę bezczelnie odpowiadam, że nic a nic. I być może okłamuję kogoś, kto podchodzi do tematu podobnie jak ja, tj. wypuszcza wszystko, co miał na haku, żywe do tego Nigdy się tego nie dowiem, lecz nauczony smutnym doświadczeniem, wolę nie ryzykować i wyjść na gbura, niż pozwolić, aby ktoś wyrżnął mi ryby w łowisku. Osobliwe połączenie egoizmu z dbałością o środowisko 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojtek B. Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Podepne sie z ciut głupim pytaniem Zaliczam rocznie 30-60 nocek ze spinem, macham wobami 5-15 cm, gumami i wszystkim innym na warszawskiej Wiśle. Tak jakoś od 6 lat... Do tej pory miałem jedynie 2 sumki, i zaden nie mial wymiaru.Głupie pytanie - czemu tak mało? Woblery prowadzę albo superwolno albo podszarpuję. Gumami jiguję na różne sposoby i w różnych warstwach wody. Obławiam bardzo różne miejscówki, staram sie wybierac te, które gromadzą możliwie dużo drobnicy. Witam! A sandacze nie przestały Ci brać Paweł? Może z sumami ktoś był szybszy od... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mariano Italiano Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Rozwiń myśl Wojtek bo czuje drugie dno tej wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojtek B. Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Drugie dno jest takie, że jak się hapie wszystko jak jaskiniowiec, to potem frustrację wyładowuje się na forum Czysta hipokryzja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popper Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Czułem, że taka będzie odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Mielony
Witam u mnie najbardziej sprawdza sie rapala x-rap10 oraz spro mr.tdd powercatcher
A jak u was panowie?
Top użytkownicy dla tego pytania
12
10
7
7
Popularne dni
15 Sie
18
14 Sie
16
16 Sie
16
13 Sie
14
Top użytkownicy dla tego pytania
Catch&Release 12 odpowiedzi
spy 10 odpowiedzi
rózgaś 7 odpowiedzi
staszek 7 odpowiedzi
Popularne dni
15 Sie 2013
18 odpowiedzi
14 Sie 2013
16 odpowiedzi
16 Sie 2013
16 odpowiedzi
13 Sie 2013
14 odpowiedzi
Popularne posty
Dienekes
Niestety, kretynów nie ubywa. Dawniej, padali na syfilis, zdychali w paszczy dzikich zwierząt lub na polach bitew. Teraz są wrzodem na dupie społeczeństwa. Smacznego
hlehle
Ja nie mam nic przeciwko jak jakiś starszy pan zabiera ryby - takie ma wpojone zasady i już za późno żeby to zmienić. Nie mam też nic przeciwko jeśli robi to biedny człowiek. Oczywiście mówimy o zabie
Dagon
@spy - tak niestety jest i będzie jeszcze jakiś czas, działanie wbrew sobie, wbrew normalności, chęci pochwalenia się wynikami czy zaniechanie zwyczajnej, ludzkiej interakcji z kolegami wędkarzami pol
Opublikowane grafiki
160 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi