Mielony Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Witam u mnie najbardziej sprawdza sie rapala x-rap10 oraz spro mr.tdd powercatcher A jak u was panowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sebson Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 (edytowane) Zaznaczam nie jestem jakimś wybitnym sumiarzem ... jeszcze ....Odpowiednie miejsce i odpowiednia pora i kilerem będzie wszystko co robi zamieszanie w wodzie. A druga strona medalu to prezentacja przynęty. To moje wnioski po dzisiejszym polowaniu... Widziałem go, wyszedł na żer ! Za przerwaną główką drobnica "posiała" na dużej powierzchni. Lake 7cm i w pierwszym rzucie zaśmiał mi się w twarz. Strzelił w wobka ogonem albo go jakoś dziwnie odgonił. Co zrobiłem źle ? Nic ... Z woblera wypadł ster, nie wiem czemu nie wiem jak. Ściągałem dalej bo nie wiedziałem co się stało. Chciałem sprawdzić czemu nie pracuje poprawnie, a on napłynął i było bliskie spotkanie 3 stopnia. Lepsza prezentacja a raczej sprawny wobler, inna przynęta i bym miał dzień dziecka. Było blisko ! To był ten moment gdzie byłem w odpowiednim miejscu i w odpowiednim czasie. Druga sprawa sum był aktywny to miałem ogromne szanse na branie, wręcz 100%Miejsce i czas było sprawą pierwszorzędną, przynęta już nie.Sztuka to prowokacja tych nie aktywnych gdzie miejsce nie ale czas to bohater drugiego planu. Gdzie główną rolę gra spryt, odpowiednia prezentacja przynęty a reżyserem jest wiedza. To tak jak teraz ... mam na wyciągnięcie ręki piwko ... Nie wezmę bo ciepłe i nie chce mi się pić. Ale niech ktoś mi zaprezentuje zimne piwko i będzie ciut dalej, cóż ...ruszę po nie PRAWIE ! Dobrze myślę czy targają mną jeszcze emocje ?Dobrze powiedziane ja po kilku latach też uważam że przynęta ma drugorzędne znaczenie Przedwczoraj przegrałem dwa razy Pierwszy spadł po dwóch minutach holu a drugi nawet się dobrze nie zapiął Edytowane 1 Sierpnia 2014 przez sebson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WOBLER-W1 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Nie wiem czy wcześniej była o tym mowa ale spytam . Waszym zdaniem grzechotka w woblerach sumowych powinna mocno hałasować czy raczej wydawać bardziej stonowany dźwięk . Nie mam doświadczenia z takimi woblerami dlatego pytam . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SPIDERLING84 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Nie czytałem całej ter rozmowy, więc może się powtórzę. U mnie najlepiej w tym roku sprawdzały się głębokie Alaski (6 czy 7 cm). Piątki gorzej się zbroi a skoro na duże biorą to po co zmniejszać. W poprzednich latach sporo ryb miałem na 5 cm płytkie stormy. A ani jednego na 7cm. Może dlatego, że nie dałem mu wystarczająco dużo czasu? Na przyszły sezon Dorado to mój nr 1. Na płytsze miejsca pewnie ten storm. Łowię tylko w nocy (bo w dzień brzanom nie mogę się oprzeć). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MARIUSZ 69 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Dorado lake dobry jest też na szczupaka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Majo Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Dorado lake dobry jest też na szczupaka .Ok fajnie ale co to ma wspólnego z tematem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jack__Daniels Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 ciekawe ilu z Was pomyślało o tym samym co ja ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dziubas123 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Fajny temat tylko większość nie na temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 homax Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Fajny temat tylko większość nie na temat A... bo to jeszcze nie sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dziubas123 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 mogli byście walnąć jakiś spis wobków na początek chodzi o troll będę w tym sezonie sobie pływał z echo szukając ciekawych miejsc i w między czasie mógł bym sobie ciągać ogon (dla spokojności ducha nie lubię rybiego mięsa) jak się coś trafi jak nie to trudno specjalnie nastawiać się nie będę może jakiś szczupły się trafi spodobał mi się Rapala Risto Rap 9cm bo głęboko schodzi bez dodatkowych "gadżetów" ale jest już nie dostępny możecie polecić coś poza dorado lake Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zybi Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 (edytowane) ciekawe ilu z Was pomyślało o tym samym co ja ?Pewnie wszyscy oprócz tych zboczonych A co do tematu to ja bym dodał Storm Wiggle Wart 5cm Edytowane 21 Stycznia 2015 przez zybi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Mielony
Witam u mnie najbardziej sprawdza sie rapala x-rap10 oraz spro mr.tdd powercatcher
A jak u was panowie?
Top użytkownicy dla tego pytania
12
10
7
7
Popularne dni
15 Sie
18
14 Sie
16
16 Sie
16
13 Sie
14
Top użytkownicy dla tego pytania
Catch&Release 12 odpowiedzi
spy 10 odpowiedzi
rózgaś 7 odpowiedzi
staszek 7 odpowiedzi
Popularne dni
15 Sie 2013
18 odpowiedzi
14 Sie 2013
16 odpowiedzi
16 Sie 2013
16 odpowiedzi
13 Sie 2013
14 odpowiedzi
Popularne posty
Dienekes
Niestety, kretynów nie ubywa. Dawniej, padali na syfilis, zdychali w paszczy dzikich zwierząt lub na polach bitew. Teraz są wrzodem na dupie społeczeństwa. Smacznego
hlehle
Ja nie mam nic przeciwko jak jakiś starszy pan zabiera ryby - takie ma wpojone zasady i już za późno żeby to zmienić. Nie mam też nic przeciwko jeśli robi to biedny człowiek. Oczywiście mówimy o zabie
Dagon
@spy - tak niestety jest i będzie jeszcze jakiś czas, działanie wbrew sobie, wbrew normalności, chęci pochwalenia się wynikami czy zaniechanie zwyczajnej, ludzkiej interakcji z kolegami wędkarzami pol
Opublikowane grafiki
160 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi