Miszka1987 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 WitamMam do Was pytanie o podanie modeli najlżejszych kołowrotków jakie tylko znacie. Posiadam Mitchell Mag Pro Extreme 200 o wadze 160gram i nie wiem czy będzie on dobry do robiącego się Mosquito w pracowni, czy szukać czegoś jeszcze lżejszego? Co możecie mi mistrzowie poradzić?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 http://www.jarviswalker.com.au/quantum-exo-spinning-reels.html http://store.anglerwise.com/ultralight-reels/ http://www.tackletour.com/reviewpfluegerspinningpreICAST10.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Nie przesadzaj z tą wagą .Kołowrotek 200g do moskito będzie dobrze wyważał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Nie przesadzaj z tą wagą .Kołowrotek 200g do moskito będzie dobrze wyważał.Kiedyś miałem dwa gwoździe w leszczynie. Technika poszła do przodu, więc zamiast gwoździ dwa kawałki rurek z nanowęgla z żywicą 3M? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 witam To jest super odpowiedz.Dzisiaj ludzie przesadzają ze sprzętem rybek coraz mmniej i mniej.Sprzęt to zasób portfela a ile korzyści dla producenta.Cofnąć się 40lat bambus i dwa gwozdzie i sterczyło na brzanę, teraz technika a rybeki nie ma.Wniosek czas znõw wrócić w lata 70 te.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszka1987 Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Nie ma sprawy, daj wehikuł i startuje. A po to robię zestaw który wagą odpowiada co niektórym telefonom żeby właśnie się nie męczyć przy wyskubywaniu pozostałości po kłusownikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 gabarytowo i wagowo nie do pobicia 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 gabarytowo i wagowo nie do pobicia Rozwaliłeś mnie :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszka1987 Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Po ile ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greku35 Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Ile tam plećki wejdzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 to zalezy od tzw. srednicy, wedlug uznanych zrodel internetowych, takiej 0.02 to jakies 150 yds plus podklad 0.005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Witam, dla sprawdzenia jak wyważają kołowrotki mojego kija użyłem 3 młynków, 165, 210, 230 gram. Kija ustawiałem prawie do poziomu, z dokładnością do 1 mm podparty był na ołówku z castoramy . By było położenie identyczne kija różnica w styku ołówka na blanku zamykała się na odcinku 1 cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Witam, dla sprawdzenia jak wyważają kołowrotki mojego kija użyłem 3 młynków, 165, 210, 230 gram. Kija ustawiałem prawie do poziomu, z dokładnością do 1 mm podparty był na ołówku z castoramy . By było położenie identyczne kija różnica w styku ołówka na blanku zamykała się na odcinku 1 cm.Myślę że będę wyrazicielem odczuć większości: bardzo Ci gratulujemy! Naprawdę. Także milimetrowej dokładności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Witam, dla sprawdzenia jak wyważają kołowrotki mojego kija użyłem 3 młynków, 165, 210, 230 gram. Kija ustawiałem prawie do poziomu, z dokładnością do 1 mm podparty był na ołówku z castoramy . By było położenie identyczne kija różnica w styku ołówka na blanku zamykała się na odcinku 1 cm.No, to wszystko wyjaśnia. Ten ołówek z Castoramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gracek Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Do Mosquito mam tego gorszego Mitchella Mag Premier 1000 193 gramy ale jest jak najbardziej wszystko okej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 gabarytowo i wagowo nie do pobicia mialem 2 egzemplarze srodkowego - korbka szybko odpada i kiepsko nawijaja linke 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 mialem 2 egzemplarze srodkowego - korbka szybko odpada i kiepsko nawijaja linke Ale nie ząbkował? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragofox Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Jak w większości tematów dyskusja o fju bździu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Jak dyskusja o "fju bździu" to po co się wpisywać, kolega skutecznie nabija posty jak w innych tematach tylko po co hmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragofox Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Jak dyskusja o "fju bździu" to po co się wpisywać, kolega skutecznie nabija posty jak w innych tematach tylko po co hmm Bo połowa powyższych postów jest o niczym, jakieś zgrywy. Jak czytałem twoje to też bez uhh ahh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragofox Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 (edytowane) Jak dyskusja o "fju bździu" to po co się wpisywać, kolega skutecznie nabija posty jak w innych tematach tylko po co hmm A co do ilości postów to nie jest dla mnie ważne czy ktoś ma 6000 cz 167, ważne żeby miał coś konkretnego do powiedzenia. Jak koś w jednym temacie ma 10 postów o niczym to jest nabijanie postów.Ja polecam Daiwa STEEZ 2508. Edytowane 10 Sierpnia 2013 przez dragofox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 ....a ja polecam najpierw kupić hantle, troszeczkę poćwiczyć, a później normalny dobry metalowy kołowrotek i skupić się na łowieniu ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 ....a ja polecam najpierw kupić hantle, troszeczkę poćwiczyć, a później normalny dobry metalowy kołowrotek i skupić się na łowieniu rybNo właśnie, też nie rozumiem poszukiwań najlżejszego kołowrotka. Wg. mnie do większości ( jeśli nie wszystkich ) zastosowań wędkarskich w polskich słodkich wodach, poza łowieniem okazów na blachy pow. 50 gram, sumów po 100 kilogramów itd. wystarczy kołowrotek rozmiaru 3000. Od okonków na troczek poprzez bolki, zandery po duuuże szczupaki. Chyba że ktoś faktycznie ma budowę sześciolatka, siłę anorektycznej panienki w zaawansowanej ciąży i można go biciem serca w ścianę wklepać. Co za różnica czy młynek waży 200 czy 270 gram??? Mnie tam takie " różnice " nic nie robią, bo ważę sporo pow. 120 kg a trzydziestoparokilogramowy akumulator podnoszę beż jakiegoś nadmiernego spinania się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 (edytowane) Ale nie ząbkował? nie zabkowal, ale i kablak i korbka odpadly w trymiga (kupilem na patrick street w cork kilka sztuk Co ciekawe on serio dziala - znaczy jak krecisz korbka kosz sie obraca... Edytowane 11 Sierpnia 2013 przez gooral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi