Skocz do zawartości

Najlżejszy kołowrotek aktualnie produkowany

Miszka1987

Rekomendowane odpowiedzi

Witam
Mam do Was pytanie o podanie modeli najlżejszych kołowrotków jakie tylko znacie. Posiadam Mitchell Mag Pro Extreme 200 o wadze 160gram i nie wiem czy będzie on dobry do robiącego się Mosquito w pracowni, czy szukać czegoś jeszcze lżejszego? 
Co możecie mi mistrzowie poradzić?:)
Pozdrawiam

witam To jest super odpowiedz.Dzisiaj ludzie przesadzają ze sprzętem  rybek coraz mmniej i mniej.Sprzęt to zasób portfela a ile korzyści dla producenta.Cofnąć się 40lat bambus i dwa gwozdzie i sterczyło na brzanę, teraz technika a rybeki nie ma.Wniosek czas znõw wrócić w lata 70 te.pozdrawiam.

Witam, dla sprawdzenia jak wyważają kołowrotki mojego kija użyłem 3 młynków, 165, 210, 230 gram. Kija ustawiałem prawie do poziomu, z dokładnością do 1 mm podparty był na ołówku z castoramy . By było położenie identyczne kija różnica w styku ołówka na blanku zamykała się na odcinku 1 cm.

• Like 1

Witam, dla sprawdzenia jak wyważają kołowrotki mojego kija użyłem 3 młynków, 165, 210, 230 gram. Kija ustawiałem prawie do poziomu, z dokładnością do 1 mm podparty był na ołówku z castoramy . By było położenie identyczne kija różnica w styku ołówka na blanku zamykała się na odcinku 1 cm.

Myślę że będę wyrazicielem odczuć większości: bardzo Ci gratulujemy! Naprawdę. Także milimetrowej dokładności.

No, to wszystko wyjaśnia. Ten ołówek z Castoramy ;)  :D  :lol:

Jak dyskusja o "fju bździu" to po co się wpisywać, kolega skutecznie nabija posty jak w innych tematach tylko po co hmm  :wacko:

A co do ilości postów to nie jest dla mnie ważne czy ktoś ma 6000 cz 167, ważne żeby miał coś konkretnego do powiedzenia. Jak koś w jednym temacie ma 10 postów o niczym to jest nabijanie postów.

Ja polecam Daiwa STEEZ 2508.

Edytowane przez dragofox

....a ja polecam najpierw kupić hantle, troszeczkę poćwiczyć, a później normalny dobry metalowy kołowrotek i skupić się na łowieniu ryb

No właśnie, też nie rozumiem poszukiwań najlżejszego kołowrotka. Wg. mnie do większości ( jeśli nie wszystkich ) zastosowań wędkarskich w polskich słodkich wodach, poza łowieniem okazów na blachy pow. 50 gram, sumów po 100 kilogramów itd. wystarczy kołowrotek rozmiaru 3000. Od okonków na troczek poprzez bolki, zandery po duuuże szczupaki. Chyba że ktoś faktycznie ma budowę sześciolatka, siłę anorektycznej panienki w zaawansowanej ciąży i można go biciem serca w ścianę wklepać. Co za różnica czy młynek waży 200 czy 270 gram??? Mnie tam takie " różnice " nic nie robią, bo ważę sporo pow. 120 kg a trzydziestoparokilogramowy akumulator podnoszę beż jakiegoś nadmiernego spinania się.  :)