Skocz do zawartości

BeastMaster CX pęknięty górny docisk

spy

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie Koledzy mieliście takie problemy?

Bo jeżeli taką otrzymaliście odpowiedź w okresie gwarancji  do odwołanie do gwaranta i w daleszej kolejności skarga do rzecznika.

Tak z innej parafii, to miałem kiedyś w laptopie przypadek, że zawias trzymający matrycę rozwalił obudowę - za duże naprężenie i nacisk na plastik. Złożyłem reklamację i dowiedziałem się, że uderzyłem laptopem i dlatego pękła obudowa. W międzyczasie w necie znalazłem opis podobnego przypadku i załączyłem go do reklamacji.

Otrzymałem swojego laptopa w nowej obudowie.

Ja obiecałem sobie, że nie popuszczę w sprawawch gwarancyjnych i nawet jak trwa to więcej niż jest warte to i tak reklamuję i się handryczę. 

Mam nadzieję, że jednak w okresie gwarancji nie pęknie, a później to rzeczywiście trzeba będzie sobie przerobić.

A jak pęknie na wąsatej życiówce to usatysfakcjonuje Cię, że Ci wymienią na nowy?

Sprzęt na suma ma być pewny, a w tym przypadku tej pewności nie ma!

Właśnie, żeby mieć tą pewność, jednocześnie rezygnując z gwarancji, mój Beastmaster CX 210XHP wygląda teraz tak:

post-47680-0-64789600-1378156437_thumb.jpg

post-47680-0-85988800-1378156446_thumb.jpg

post-47680-0-33471400-1378156456_thumb.jpg

post-47680-0-20983000-1378156486_thumb.jpg

post-47680-0-51964300-1378156508_thumb.jpg

Przezbrojenia dokonał Kolega @Harp

Prototyp jest z tworzywa. Ostatecznie ma być z chromokobaltu. Obojętny dla organizmu wiec w ręku można trzymać godzinami. Kolor srebrny będzie nawiązywał do srebrnych wstawek w rękojeści. Taki jest mój plan. Wydaje mi się najmniej inwazyjny. No i oszczędzi skrobania blanku z rękojeści i korka.

• 1 miesiąc temu...