Skocz do zawartości

Odra a moje "patyczki"

staszek

Rekomendowane odpowiedzi

Po moim urlopie ( czyli od września ) chcę pochodzić trochę po Odrze ( okolice Kędzierzyna Koźla i Opola ) w poszukiwaniu rzecznego sandacza.

Mam 2 castingi :

- St.Croix Legend Tournament  8-14lb , 1/4-5/8 oz , multik to Curado 51E

- St.Croix Avid  -14-25lb , 3/8-1,1/2 oz  , multik to Revo SX

Wiadomo że 2 zestawów nie będę targał ze sobą. Pierwszy zestaw jest w sumie delikatny ale czy czasem nie wystarczy : główki do 15 gram w zupełności obsłuży. Chyba ze muszę nastawić się na główki powyżej 20g .

Łowię do tej pory generalnie tylko w stojącej wodzie, raz w roku , kilka dni ale to i tak białoryb łowiłem na Narwi  więc doświadczenia z rzeką raczej nie mam  .

Są blanki na których wychodzą wędeczki obsługujące zakres podanych przynęt.

Miałem takiego casta na blanku Batsona HS1024F 25lb 42g c/w. Wędka bardzo uniwersalna radziła sobie w wiślanym nurcie z gumami na główkach 10-35g ,lotniejszymi wobkami jak i wszelkim złomem .Łowiąc nie męczy zbytnio ręki ,czego można by się spodziewać po kiju tej mocy.Ugięcie pod obciążeniem wzorowe i progresywne. 

Edytowane przez Dąbek 111

Są blanki na których wychodzą wędeczki obsługujące zakres podanych przynęt.

Miałem takiego casta na blanku Batsona HS1024F 25lb 42g c/w. Wędka bardzo uniwersalna radziła sobie w wiślanym nurcie z gumami na główkach 10-35g ,lotniejszymi wobkami jak i wszelkim złomem .Łowiąc nie męczy zbytnio ręki ,czego można by się spodziewać po kiju tej mocy.Ugięcie pod obciążeniem wzorowe i progresywne. 

Wydaje mi się że ten kijek powinien wystarczyć

dosyć ciężki wybór optimum by było coś do 1 oz :P Pewnie będą miejsca gdzie będziesz potrzebował i 30-35 gram ołowiu i miejsca gdzie 15 jest ok. Moim zdaniem jedna rada weź raz jeden i raz 2 i dokonasz wyboru.

Chyba właśnie tak zrobię