staszek Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Po moim urlopie ( czyli od września ) chcę pochodzić trochę po Odrze ( okolice Kędzierzyna Koźla i Opola ) w poszukiwaniu rzecznego sandacza.Mam 2 castingi :- St.Croix Legend Tournament 8-14lb , 1/4-5/8 oz , multik to Curado 51E- St.Croix Avid -14-25lb , 3/8-1,1/2 oz , multik to Revo SXWiadomo że 2 zestawów nie będę targał ze sobą. Pierwszy zestaw jest w sumie delikatny ale czy czasem nie wystarczy : główki do 15 gram w zupełności obsłuży. Chyba ze muszę nastawić się na główki powyżej 20g .Łowię do tej pory generalnie tylko w stojącej wodzie, raz w roku , kilka dni ale to i tak białoryb łowiłem na Narwi więc doświadczenia z rzeką raczej nie mam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 ten pierwszy glowki 25 tez bedzie robil - prznajmniej tak mial ten ktorego ja mialem.. ale to bylo ladnych kilka lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 dosyć ciężki wybór optimum by było coś do 1 oz Pewnie będą miejsca gdzie będziesz potrzebował i 30-35 gram ołowiu i miejsca gdzie 15 jest ok. Moim zdaniem jedna rada weź raz jeden i raz 2 i dokonasz wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 (edytowane) Są blanki na których wychodzą wędeczki obsługujące zakres podanych przynęt.Miałem takiego casta na blanku Batsona HS1024F 25lb 42g c/w. Wędka bardzo uniwersalna radziła sobie w wiślanym nurcie z gumami na główkach 10-35g ,lotniejszymi wobkami jak i wszelkim złomem .Łowiąc nie męczy zbytnio ręki ,czego można by się spodziewać po kiju tej mocy.Ugięcie pod obciążeniem wzorowe i progresywne. Edytowane 4 Sierpnia 2013 przez Dąbek 111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Są blanki na których wychodzą wędeczki obsługujące zakres podanych przynęt.Miałem takiego casta na blanku Batsona HS1024F 25lb 42g c/w. Wędka bardzo uniwersalna radziła sobie w wiślanym nurcie z gumami na główkach 10-35g ,lotniejszymi wobkami jak i wszelkim złomem .Łowiąc nie męczy zbytnio ręki ,czego można by się spodziewać po kiju tej mocy.Ugięcie pod obciążeniem wzorowe i progresywne. Wydaje mi się że ten kijek powinien wystarczyć dosyć ciężki wybór optimum by było coś do 1 oz Pewnie będą miejsca gdzie będziesz potrzebował i 30-35 gram ołowiu i miejsca gdzie 15 jest ok. Moim zdaniem jedna rada weź raz jeden i raz 2 i dokonasz wyboru.Chyba właśnie tak zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Jak woda będzie niska, to i 15g ołowiu spokojnie wystarczy. A jak będzie duża, to i 30 będzie fruwało nad dnem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi