Skocz do zawartości
  • 0

Wyjazd nad Ebro - prośba o trochę informacji

Kuba Standera

Pytanie

Witam

Chciałem się zapytać szanownego grona o jakieś info na temat łowienia na Ebro - kiedy rozpoczyna się sezon, jak wygląda ropzoczęcie sezonu, czy można wtedy połowić sandacza i oczywiście jak jest wtedy z sumem. Plan mamy chytry aby marzec-kwiecień zrobić mały wypad nad Ebro, tak na luzie bez spinania się i trochę sobie połowić sandacze/sumy jeśli tylko wtedy można to robic??

23 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Sorki, ze sie wtrace ale wiecie moze czy sa jakies organizowane wyprawy nad ebro ?? i ile taka wyprawa moze kosztowac ? Nigdy tam nie bylem i wolalbym tam sam nie leciec bo moglobyb byc ciezko bez jezyka i znajomosci rzeki. Pozdrawiam

Z eventur fishing 3960zł w terminie 12.04-19.04 wyprawa grupowa samolotem z udziałem Marka Szymańskiego w/g nowego katalogu na 2008r.

• 0

Z eventur fishing 3960zł w terminie 12.04-19.04 wyprawa grupowa samolotem z udziałem Marka Szymańskiego w/g nowego katalogu na 2008r.

No to policzmy na twarz:

samolot 800zl

transfer 250zl (licze 2 osoby w samochodzie)

dom z licencja 800zl

paliwo 200zl

jakies tam ubezpieczenia, 200zl.

Marek Szymanski - bezcenny (ale czy tam?)

Reszta to narzut.

• 0

Super, dzięki za info. Jakies sugestie miejscowo-przynętowe?? i jakiekolwiek inne??

Nie mam. Nigdy tam nie bylem o tej porze. Ale mam wrazenie, ze potrzeba trzy sety - na suma do trollingu, na suma do rzutu, na sandacza do trollingu/rzutu. Jesli wyleg jest w brzegu (a moze juz byc), to sandacz bedzie tez w brzegu oraz w zatopionych drzewach. A sum tez bedzie pod brzeg podchodzil, jesli sie nie bedzie juz tarl, co tez nie jest wykluczone.

Na suma to deep runnery bardzo agresywne do trola, a do rzutu guma i - jesli bedzie zerowal wieczorem - jakis big s albo cos kolo.

• 0

4tysie za tydzień na Ebro????

To juz chyba jakis mistake, kumpel własnie wrócił i opowiadał o cenach w hiszpanii, ponoc +-Polskie. Za 1100e to się w Irlandii przez dwa tygodnie przebujasz, a to chyba najdroższy kraj UE.

Coś czuję że te 200-300pln z innego wątku to jakaś ściema była......

• 0

Marzec i kwiecień to miesiące, w których masz największa szansę połowienia na spinn, ale jest ryzyko - w marcu może być jeszcze troszkę zimno i ryba się nie ruszyła, a pod koniec kwietnia sum może się trzeć.

Jednak jeśli trafisz w dobre warunki i namierzysz miejsca, gdzie trze się karp można połowić jak nigdy (czyli nie na pellet :D ).

Mam kilka teoretycznie namierzonych miejsc. Jak coś to pisz na gg.

• 0

Kuba rozumiem,ze mozesz nie lubic biur,ale na stronie Eventuru jest podana cena,i nie jest to 4 tysiace tylko 1615zł.

Standerus,te 200-300 zł to nie byla sciema,co parawda ja bylem w Szwecji a nie w Hiszpanii.Wejdz na strone eventuru i sam zobacz.

Moze ta wyprawa o ktorej pisal Kuba tyle kosztuje dlatego,ze bedzie na niej M.Szymanski,moze lepsza lokalizacja,wyższy komfort,itp.W kazdym badz razie mysle,ze nie przeplacisz zbytnio jak pojedziesz za cene 1615zł. :D

• 0

Witam,

Link do wyprawy, o ktorej pisal Kuba:

http://www.wyprawynaryby.pl/giganty_z_rio_ebro_2008.html

Jak juz bylo kiedys napisane kazdy na swoje gusta i preferencje. Jedni wola poznawac samemu nowe miejsca, innym odpowiada zalatwienie wszystkiego przez innych i sam relaks nad woda.

Pozdrawiam,

Bujo

• 0

No to policzmy na twarz:

samolot 800zl

transfer 250zl (licze 2 osoby w samochodzie)

dom z licencja 800zl

paliwo 200zl

jakies tam ubezpieczenia, 200zl.

Marek Szymanski - bezcenny (ale czy tam?)

Reszta to narzut.

Kuba, jesteś złośliwy :lol: :huh: