Skocz do zawartości

Tuning Daiwa Team X 2500iA.

jabr

Rekomendowane odpowiedzi

Co można ztuningować w Daiwa Team X 2500iA w kierunku na Daiwa Tournament Z 2500iA. Wiem że łożyska od worm shaft - pytanie przy okazji jaki rozmiar tych łożysk - bo na schemacie od Z znalazłem "Ball bearing E"  :( .

Co jeszcze można poprawić, wymienić na lepsze ?

No raczej trzeba sobie taki "pierścionek" nabyć... Cząstka ma numer np. F62-1701 i trzeba jej sobie poszukać "po Świecie", albo własnoręcznie, albo uśmiechnąć się do Mefisto... Można też przy odrobinie szczęścia "utrafić" gdzie jaką rureczkę z dziurką 6mm i ściankami 0,5mm (i raczej dość dokładnie :D ) i wyciąć sobie plasterek na 2,5mm i już mamy pierścionek stabilizujący łożysko dokładnie na środku.. :)

3x6x2,5 + pierścionek 6x7x2,5.

A więcej, to się raczej niewiele da ulepszać bo już nie ma co i gdzie. Co najwyżej możesz sobie pomalować w kwiatki.. :D

A tak szczerze to co taki tunning ma dać?Lepszą prace , dłużej pochodzi ,lżej się będzie kręcił, czy co tam jeszcze ? Bo jakoś mam wątpliwości, żeby namacalnie wyczuc różnicę po takim tunningu.No chyba że sam fakt że ma sie więcej łożysk człowieka uszczęśliwi , to mogę zrozumieć :D 

Sorki że się wcinam ale jakoś tak mnie naszło ;)

A tak szczerze to co taki tunning ma dać?Lepszą prace , dłużej pochodzi ,lżej się będzie kręcił, czy co tam jeszcze ? Bo jakoś mam wątpliwości, żeby namacalnie wyczuc różnicę po takim tunningu.No chyba że sam fakt że ma sie więcej łożysk człowieka uszczęśliwi , to mogę zrozumieć :D

Sorki że się wcinam ale jakoś tak mnie naszło ;)

Bardziej kolego chodzi tutaj u ustabilizowanie worm shafta. Tulejka teflonowa z czasem się wyciera i już nie ma tej stabilizacji. Łozysko raczej tak szybko się nie wytrze.