jabr Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Co można ztuningować w Daiwa Team X 2500iA w kierunku na Daiwa Tournament Z 2500iA. Wiem że łożyska od worm shaft - pytanie przy okazji jaki rozmiar tych łożysk - bo na schemacie od Z znalazłem "Ball bearing E" .Co jeszcze można poprawić, wymienić na lepsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 3x6x2,5 + pierścionek 6x7x2,5.A więcej, to się raczej niewiele da ulepszać bo już nie ma co i gdzie. Co najwyżej możesz sobie pomalować w kwiatki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabr Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Dzięki za info, myslałem że wszycy spece już na ulopach.Która to część - gdzie idzie ten pierścionek - nie łapie.A co do nalepek - nie pomyślałem - może jakieś kobitki, przemyślę :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabr Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Chyba już conieco mi się rozjaśniło - cztałem Twój wpis w "KOŁOWROTKI - 13 GRZECHÓW GŁÓWNYCH" co do tuningu.Pytanie skąd wytrzasnąć taki pierścień ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 No raczej trzeba sobie taki "pierścionek" nabyć... Cząstka ma numer np. F62-1701 i trzeba jej sobie poszukać "po Świecie", albo własnoręcznie, albo uśmiechnąć się do Mefisto... Można też przy odrobinie szczęścia "utrafić" gdzie jaką rureczkę z dziurką 6mm i ściankami 0,5mm (i raczej dość dokładnie ) i wyciąć sobie plasterek na 2,5mm i już mamy pierścionek stabilizujący łożysko dokładnie na środku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabr Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Uderzę do Mefisto. Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 3x6x2,5 + pierścionek 6x7x2,5.A więcej, to się raczej niewiele da ulepszać bo już nie ma co i gdzie. Co najwyżej możesz sobie pomalować w kwiatki.. A tak szczerze to co taki tunning ma dać?Lepszą prace , dłużej pochodzi ,lżej się będzie kręcił, czy co tam jeszcze ? Bo jakoś mam wątpliwości, żeby namacalnie wyczuc różnicę po takim tunningu.No chyba że sam fakt że ma sie więcej łożysk człowieka uszczęśliwi , to mogę zrozumieć Sorki że się wcinam ale jakoś tak mnie naszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brando Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 A tak szczerze to co taki tunning ma dać?Lepszą prace , dłużej pochodzi ,lżej się będzie kręcił, czy co tam jeszcze ? Bo jakoś mam wątpliwości, żeby namacalnie wyczuc różnicę po takim tunningu.No chyba że sam fakt że ma sie więcej łożysk człowieka uszczęśliwi , to mogę zrozumieć Sorki że się wcinam ale jakoś tak mnie naszło Bardziej kolego chodzi tutaj u ustabilizowanie worm shafta. Tulejka teflonowa z czasem się wyciera i już nie ma tej stabilizacji. Łozysko raczej tak szybko się nie wytrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi