miramar69 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Witam, właśnie przeglądając WP natrafiłem na coś takiego :http://finanse.wp.pl/kat,1037241,title,Zakupy-w-USA-beda-tansze-Umowa-UE-z-USA-wielka-szansa-dla-Polski,wid,15838291,wiadomosc.html?ticaid=111123.Czy w końcu doczekamy się normalności czy jak zwykle nas wyru.......?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 (edytowane) Cło na artykuły wędkarskie (w tym rodbuildingowe) jest małe. Cały problem, to właśnie te cholerne 23% VAT'u, który i tak zostanie Edytowane 5 Sierpnia 2013 przez Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Ale lepsze to niż nic i zawsze trochę grosza zwykły Kowalski może zaoszczędzi. Mam też nadzieję że skoro do tego dojdzie to i z przesyłaniem potencjalnego towaru będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 To prawda, zawsze coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Pozostanie jeszcze podejscie niektorych handlocow zza Wody - nie ślą przesylek do pewnych czesci Świata wzglednie pobieraja za ta usluge wysokie myto. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Gumo właśnie dlatego w pierwszym poście to zaznaczyłem. Patrząc na niektórych sprzedających z za wody ,to wychodzi na to że mamy mniejsze zaufanie wsród sprzedajacych niż goście z czarnego lądu i reszta z azji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Myślicie że pozwolą tak poprostu wpuścić tyle towary cez cła na rynek?Pomyślcie co stało by sie tylko ze sklepami wedkarskim. A przecież jest tych branż wiele.ilu straci pracę?Nie ma szans na cos takiego. Ja wiem ze fajnie by było bo taniej ale.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Pogdybać i nacieszyć się obietnicami zawsze można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 (edytowane) Odświeżę temat. Podjąłem ryzyko zakupu w USA z dwóch powodów. Pierwszy to wyjątkowo dobry kurs dolara, drugi to znacznie niższa cena. Oczywiście Simms nie sprzedaje do Polski, więc skorzystałem z usług pośrednika - http://www.kupujewusa.pl/ Początki były słabe, kontakt byle jaki, gość niechętnie odpowiadał na maile. Potem odzew, że sklep nie przysyła towaru, ostatecznie towar dotarł do niego i dostałem wycenę przesyłek i podatków w hameryce oraz koszt wysyłki do polandii. Zapłaciłem, dostałem numer przesyłki i w ciągu dwóch tygodni gacie dotarły. Wysyłka kosztowała mnie niecałe 67 zł.Ogólnie rzecz biorąc, muszę polecić. Ostatecznie oszczędziłem na śpiochach znacząco, warto było. Mam chęć zaryzykować raz jeszcze. Edytowane 4 Listopada 2013 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzoza Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Ja w tym tygodniu sprowadziłem na sklep ofertę Lunker City i muszę powiedzieć, że wszystko poszł bardzo sprawnie. Tyle, że kurier przy drzwiach zażądał kilkuset funtów VAT-u gotówką albo czekiem.Cło to pikuś, a VAT i tak trzeba płacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi